13 x Hidden spots op Bonaire: Onontdekte schatten en verborgen plekken

Volledige reisgids kopen voor € 10

13 x Hidden spots op Bonaire: Onontdekte schatten en verborgen plekken

14 september 2024 in ABC-eilanden0 reacties

Hidden spots op Bonaire: de mooiste verborgen plekken

Bonaire staat bekend om haar kristalheldere wateren, kleurrijke koraalriffen en ongerepte stranden. Maar er is zoveel meer te ontdekken op dit prachtige Caribische eiland. Vandaag nemen we je mee langs de minder bekende toeristische attracties van Bonaire. Perfect voor reizigers die op zoek zijn naar unieke ervaringen buiten de gebaande paden.

Inhoud artikel

  1. Kaartje met hidden spots en verborgen plekken op Bonaire

  1. Natuurlijke wonderen

Gotomeer: Een flamingo-paradijs

We beginnen ten noorden van Kralendijk. Hier vinden we het Gotomeer, een zoutwatermeer dat vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen. Dit meer is een belangrijke broedplaats voor flamingo’s en het uitzicht is werkelijk fenomenaal, vooral tijdens zonsondergang. Vergeet de verrekijker niet om de prachtige roze vogels van dichtbij te kunnen observeren zonder ze te verstoren.

Boka Chikitu

Aan de oostkust van Bonaire ligt Boka Chikitu, een kleine, afgelegen baai omringd door kalkstenen kliffen. Deze plek is perfect voor avontuurlijke reizigers die houden van rust en natuurschoon. De weg ernaartoe is wel wat uitdagend, dus een auto huren en het liefst een pickup, is aanbevolen.

Lac Bay mangroves: ga kajakken

Hoewel Lac Bay bekend staat om windsurfen, bieden de mangroves in het gebied een mooie kans om de lokale ecologie te verkennen. Huur een kajak en peddel door de smalle waterwegen, waar je zeeschildpadden,
jonge vissen en allerlei kleurrijke vogels kan spotten
.

  1. Cultuur opsnuiven

Rincon: Het oudste dorp van Bonaire

Veel toeristen vergeten Rincon, het oudste dorp van het eiland. Bezoek het Cadushy Distillery voor een proeverij van de lokale cactusdrank, of plan je bezoek tijdens het jaarlijkse Simadan festival om de cultuur van Bonaire te ervaren.

Slave Huts: Een blik in het verleden

De kleine kleurrijke hutten langs de zuidelijke kustlijn van Bonaire vertellen een belangrijk verhaal over de geschiedenis van het eiland. Deze overblijfselen uit de tijd van de slavernij bieden een indrukwekkend en
educatief inzicht in Bonaire's verleden.

Magazina di Rei

Dit voormalige magazijn is omgebouwd tot een cultureel centrum dat de geschiedenis en tradities van Bonaire levend houdt. Hier kun je lokale ambachten bewonderen, traditionele muziek horen en meer leren
over de Bonairiaanse cultuur
.

  1. Ga op culinaire ontdekking

Kunuku kakelvers

Voor een unieke culinaire ervaring, bezoek Kunuku Kakelvers, een lokale boerderij waar je verse, biologische producten kunt proeven. Ze bieden rondleidingen en kookworkshops aan, waardoor je de lokale ingrediënten en keuken echt leert kennen.

Posada Para Mira: verborgen eethuis

Dit kleine, door een familie gerunde restaurant ligt verscholen in de heuvels van Rincon en biedt authentieke Bonairiaanse gerechten met een spectaculair uitzicht. Het is een perfecte stop na een dag vol verkennen in het noorden van het eiland.

  1. Avontuurlijke activiteiten

Brandaris: De hoogste berg van Bonaire

Voor de wandelaars en natuurliefhebbers is het een must om de Brandaris te beklimmen (zie ligging hier), de hoogste berg van Bonaire. De tocht duurt 2-3 uur en geeft een onvergetelijk uitzicht over het eiland en de omringende zee.

Spelonken van Barcadera

Voor een uniek avontuur, verken de minder bekende grotten van Barcadera (zie ligging hier). Deze kalkstenen formaties herbergen interessante rotstekeningen en zijn een paradijs voor fans van grotten. Een gids is overigens wel aanbevolen voor veiligheid en om meer te leren over de geologische en culturele betekenis van de grotten.

Kite Beach

Terwijl Kite Beach bekend staat om zijn geweldige kitesurfcondities (zie ligging hier), is het ook een hele fijne plek voor strandwandelingen en het observeren van zeevogels. Vroeg in de ochtend kun je hier genieten van een rustige zonsopgang en misschien zelfs flamingo's zien vliegen.

  1. Eco-toerisme en natuurbehoud

Sea Turtle Conservation Bonaire

Voor een betekenisvolle ervaring, neem deel aan een van de programma's van Sea Turtle Conservation Bonaire. Je kan meehelpen met het monitoren van nesten of deelnemen aan een nachtelijke patrouille om nestelende schildpadden te observeren (seizoensgebonden).

Echo Parrot Sanctuary: Ontmoet de lora's

Bezoek het Echo Parrot Sanctuary om meer te leren over de bedreigde geelvleugelamazone, lokaal bekend als de lora. Dit centrum biedt educatieve tours en de kans om deze prachtige papegaaien van dichtbij te zien.

Bonaire Wild Bird Rehab: Vogelopvangcentrum

Dit minder bekende centrum zorgt voor gewonde en verweesde vogels. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen en meer leren over de lokale vogelsoorten en het belang van natuurbehoud op het eiland, meer info op de website.

  1. Tips om Bonaire te verkennen

Praktische tips voor het verkennen van onontdekt Bonaire:

  • Vervoer: Huur een auto op Bonaire, bij voorkeur een 4x4, om de meer afgelegen gebieden te bereiken.
  • Timing: Bezoek populaire plekken vroeg in de ochtend of laat in de middag om drukte te vermijden.
  • Respect: Houd altijd rekening met de lokale natuur en cultuur. Laat geen afval achter en verstoor de wildlife niet.
  • Lokale gidsen: Overweeg het inhuren van een lokale gids voor een dieper inzicht in de verborgen schatten van het eiland.
  • Seizoenen: Houd rekening met het droge (januari-juni) en natte seizoen (oktober-januari) bij het plannen van buitenactiviteiten.

Bonaire mag dan klein zijn, maar het eiland barst van de verborgen parels en onontdekte schatten. Door verder te kijken dan de bekende attracties, ontdek je een rijkere, meer authentieke kant van dit Caribische paradijs.

Of je nu geïnteresseerd bent in natuur, cultuur, culinaire ervaringen of avontuur, deze minder bekende bestemmingen bieden unieke ervaringen die je reis naar Bonaire onvergetelijk zullen maken.

  1. Download onze gratis reisgids ABC-eilanden

Mis niets tijdens je vakantie op de ABC-eilanden met onze gratis reisgids. Deze bevat info over de belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlights + leuke weetjes en uitleg. Koop onze reisgids ABC-eilanden met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids ABC-eilanden.

ABC eilanden

Gratis reisgids ABC eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?