Hoe op daguitstap van Albanië naar Corfu: alle info + tickets en tours

Hoe op daguitstap van Albanië naar Corfu: alle info + tickets en tours

19 juni 2024 in Albanië0 reacties

Praktische info voor je daguitstap van Albanië naar Corfu

Albanië is een verborgen parel aan de Adriatische Zee die onder reizigers steeds meer naam en faam maakt. Maar wist je dat Albanië op amper twee kilometer van het beroemde vakantie - eiland Corfu ligt? Ben je op reis in Albanië en heb je Corfu nog nooit bezocht, dan loont het zeker de moeite om een ferry te nemen en een daguitstap naar het Griekse eiland te maken.

Je kan er rondwandelen in de prachtige hoofdstad, Corfu - stad, die overigens op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. En natuurlijk vind je op Corfu ook prachtige stranden en er wordt heerlijk eten g eserveerd. Benieuwd hoe je Corfu vanuit Albanië als dagtrip kan bezoeken? We vertellen je er alles over hieronder.

Praktische info voor je daguitstap naar Corfu

Reisgids
FerryMet de boot vanuit Sarandë naar Corfu?
Dagtour
HuurautoWil je graag meer ontdekken van het eiland, dan is een auto onmisbaar, boek je huurauto bij SunnyCars (alle verzekeringen incl.)

Inhoud artikel

  1. Waarom op daguitstap naar Corfu?

Adembenemende natuur

Corfu, gelegen in de Ionische Zee, is gezegend met een weelderige natuur die bestaat uit groene heuvels, olijfboomgaarden en kristalheldere wateren. Het eiland biedt een contrast met de ruige en ongerepte kustlijnen van Albanië, wat het een perfecte plek maakt om te ontsnappen aan de dagelijkse routine en te genieten van de schoonheid van de natuur.

Rijke geschiedenis en cultuur

Corfu heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het eiland was een belangrijke maritieme en handelsbasis voor de oude Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Venetianen en later de Britten. Dat diverse historische erfgoed is nog steeds zichtbaar in de architectuur, musea en archeologische vindplaatsen op het eiland.

Corfu-stad

De hoofdstad van het eiland, Kerkyra, of ook wel Corfu-stad genoemd, is een levendige en charmante stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het biedt een fascinerende mix van oude vestingen, Venetiaanse gebouwen, smalle steegjes en gezellige pleinen. Hier kan je heerlijk rondslenteren, genieten van de lokale keuken en jezelf onderdompelen in de rijke cultuur.

Dichtbij en gemakkelijk bereikbaar

De nabijheid van Corfu tot Albanië maakt het een ideale bestemming voor een dagtrip. Vanuit de Albanese kustplaats Sarandë is het eiland binnen een uur te bereiken per ferry. Dit betekent dat je het grootste deel van je dag kan besteden in de straten van Corfu.

Boek hier je daguitstap met de veerboot naar Corfu

  1. Bezoek de mooiste plekjes in Corfu-stad

De kans is groot dat je als daguitstap enkel tijd hebt om Corfu-stad te bezoeken. En dat is zeker geen nadeel, want de hoofdstad van Corfu heeft ontzettend veel te bieden. En toch valt er nog veel meer te zien op Corfu. We zetten de mooiste bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen op een rijtje, in de hoofdstad en rondom.

1. De Oude en Nieuwe Vesting (Palaio Frourio en Neo Frourio)

Deze indrukwekkende Venetiaanse forten domineren de skyline van Corfu-stad. De Oude Vesting, gelegen op een schiereiland, biedt een prachtig uitzicht over de stad en de zee rondom. De Nieuwe Vesting, gebouwd in de 16e eeuw, is een ander indrukwekkend fort dat de moeite waard is om te verkennen.

2. Liston-promenade

Deze elegante promenade, geïnspireerd op de Rue de Rivoli in Parijs, is de perfecte plek om gezellig rond te kuieren, te ontspannen en neer te ploffen op een terrasje om naar de voorbijwandelende mensen te kijken. De promenade is omgeven door boetieks, cafés en restaurants, en er hangt een uitstekende sfeer, vooral in de avonduren.

3. Achilleion-paleis

Dit paleis werd opgetrokken in de 19e eeuw voor keizerin Elisabeth van Oostenrijk (ook bekend als Sisi), op een half uurtje van Corfu-stad. Het Achilleion-paleis moest dus aan de hoogste standaarden voldoen. Het resultaat mag er zeker wezen: een schitterend neoklassiek gebouw omringd door weelderige tuinen. Het paleis is gewijd aan de Griekse held Achilles en biedt een fascinerend inzicht in het leven van Europese koningshuizen in die tijd.

4. Kanoni

Een van de meest iconische plekken van Corfu is het uitzichtpunt Kanoni, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het Muizeneiland en het Vlacherna-klooster (bekijk ligging). Deze plek is vooral populair bij fotografen en biedt een schilderachtig uitzicht dat je overal op postkaartjes terug zal vinden. Ook leuk: je ziet er de vliegtuigen landen op de smalle landingsbaan, heel bijzonder!

5. Paleokastritsa

Dit pittoreske kustdorp staat bekend om zijn mooie stranden en het Paleokastritsa-klooster. Hier kun je genieten van het turquoise water, snorkelen of een boottocht maken naar de nabijgelegen grotten.

  1. Met de ferry van Sarandë (Albanië) naar Corfu

De gemakkelijkste en snelste manier om van Albanië naar Corfu te reizen is per ferry vanuit de stad Sarandë (bekijk ligging haven). Daar vertrekken heel wat ferryboten van verschillende bedrijven. We gidsen je stap per stap door het hele proces:

1. Reis naar Sarandë

Sarandë is een populaire kuststad in het zuiden van Albanië, op ongeveer dertig kilometer afstand van Corfu-stad. Vanuit verschillende steden in Albanië zijn er bus- en taxidiensten beschikbaar naar Sarandë. Zorg ervoor dat je vroeg aankomt om genoeg tijd te hebben voor de ferry-overtocht.

2. De overtocht

De ferry-overtocht biedt adembenemende uitzichten op zowel de Albanese als de Griekse kust. Het is een ontspannen en aangename manier om je reis te beginnen. Vergeet niet je paspoort mee te nemen, aangezien je de grens tussen Albanië en Griekenland oversteekt. Je kan zowel als voetganger, met de fiets of met de auto oversteken. Heb je een auto in Albanië gehuurd? Vraag dan na of je er de grens mee mag oversteken.

3. Aankomst in Corfu-stad

Bij aankomst in de haven van Corfu-stad kan je gemakkelijk te voet of met het openbaar vervoer naar de belangrijkste bezienswaardigheden op het eiland Corfu. Er zijn bussen, taxi’s en autoverhuurdiensten beschikbaar om je te helpen je weg te vinden op het eiland. Of blijf gewoon in de hoofdstad, daar valt ook veel te beleven!

TOUR: Je kan ook een georganiseerde wandeltour boeken en Corfu-stad ontdekken met een lokale gids. Bekijk hier het aanbod wandeltours op Corfu.

  1. Boek je ticket voor de ferry naar Corfu

Er zijn verschillende veerdiensten die dagelijks tussen Sarandë en Corfu opereren. De overtocht duurt meestal ongeveer 30 tot 70 minuten, afhankelijk van het type ferry (high-speed of reguliere ferry). Het is aan te raden om je tickets van tevoren online te boeken, vooral in het hoogseizoen, om teleurstellingen te voorkomen. Deze maatschappijen varen het vaakst:

  • Finikas Lines (11 afvaarten per dag, 30 min)
  • Ionian Seaways (11 afvaarten per dag, 30 min)
  • Albania Luxury Ferries (8 afvaarten per dag, 50 min)
  • Joy Lines (14 afvaarten per WEEK, 70 min)
  • Sarris Cruises & Lines (3 afvaarten per dag, 70 min)

FERRY: Maak het jezelf gemakkelijk en boek je tickets voor de ferry online op voorhand.

  1. Maak het jezelf gemakkelijk en boek een georganiseerde dagtrip

In het hoogseizoen is het mogelijk dat de ferry’s al volgeboekt zitten. We raden je in die periode aan om zeker een dag op voorhand te boeken, of zelfs meer. Heb je die tijd niet, dan kan je ook een georganiseerde dagtrip naar Corfu vanuit Albanië boeken. Bij de meeste tours word je opgehaald aan het hotel, stap je zo de ferry op (de tickets werden voor jou geboekt) en bezoek je samen met een gids enkele van de mooiste plekjes op Corfu. Een absolute aanrader!

  1. Praktische tips voor de ferry naar Corfu

  • Houd er rekening mee dat er een tijdverschil is tussen Albanië en Corfu. Griekenland bevindt zich in de Eastern European Time Zone (EET), wat één uur voorloopt op de Central European Time Zone (CET) waarin Albanië zich bevindt. Is het 18 uur in Albanië, dan is het dus 19 uur op Corfu. Zorg ervoor dat je je horloge of telefoon aanpast om misverstanden te voorkomen. Zo mis je de ferry niet!
  • Controleer de vertrek- en aankomsttijden van de ferry van tevoren. De dienstregelingen kunnen variëren afhankelijk van het seizoen en het type ferry. Het is raadzaam om minimaal 30 minuten voor de geplande vertrektijd bij de ferryterminal aanwezig te zijn.
  • Beperk je bagage tot het noodzakelijke, vooral als je slechts een dagtrip maakt. Je wil niet de hele dag een zware rugzak meesleuren.
  • Zorg ervoor dat je geldige reisdocumenten bij je hebt, inclusief paspoort of identiteitskaart. Griekenland is een Schengenland, dus als Belg of Nederlander komt er weinig kijken bij het oversteken van de grens.
  • Volg in de ferryterminal de ‘Schengen’-rij.

LEESTIP: Download onze reisgids Griekse eilanden voor nog meer inspiratie.

  1. Mis niets tijdens je verblijf op de Griekse Eilanden!

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Griekse Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download je gratis reisgids Griekse Eilanden (105 blz.) vol met toeristische info en bezienswaardigheden over 33 Griekse Eilanden (+ GPS coördinaten).

Griekse Eilanden

Gratis reisgids Corfu downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?