Hoe van luchthaven Tirana naar het stadscentrum? Alle info, tips + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

Hoe van luchthaven Tirana naar het stadscentrum? Alle info, tips + tickets

19 juni 2024 in Albanië0 reacties

Wat is de beste en snelste manier om vanaf het vliegveld in het centrum van Tirana te komen?

Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Tirana (Tirana Nënë Tereza), wil je natuurlijk zo snel mogelijk de stad intrekken of het hotel opzoeken. Waar je ook aankomt, er zijn verschillende opties om van de luchthaven naar het centrum van Tirana te reizen.

Ben jij ook op zoek naar de beste manier om in het centrum te geraken? Lees hieronder meer over de mogelijkheden om van de luchthaven naar het stadscentrum van Tirana te reizen.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Tirana

Reisgids
Vliegtickets2u30 vliegen naar Tirana, richtprijs € 69 vergelijk prijzen bij TUI, Transavia of Cheaptickets
Boek hier je transfer van de luchthaven naar het centrum.
VerblijvenOvernachtingen in Tirana:
HuurautoDaguitstap maken vanuit Tirana? Dan is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten
  • Wandeltour langs bezienswaardigheden in het historische centrum van Tirana, €25,50 (boek je wandeling)
  • Boek een daguitstap naar Bovilla Meer & Gamti Bergwandeling, €22,50 (boek je tour)
  • Zweef boven het platteland van Petrela met de langste Zipline van de Balkan, €38,50 (boek je ticket)
  • Bezoek het afgelegen Theth National Park vanuit Tirana, €130 (boek je daguitstap)

Inhoud artikel

  1. Eindbestemming: TIA - Tirana Nënë Tereza

De luchthaven van Tirana, officieel bekend als de Tirana International Airport Nënë Tereza (Moeder Teresa) is de enige internationale luchthaven in Albanië. De luchthaven is niet zo groot, er is één terminal die zowel binnenlandse als internationale vluchten afhandelt.

Wanneer je bent geland op de luchthaven word je met bussen naar de aankomsthal gebracht. Met een handbagage wandel je zo naar buiten en kan je de reis verder zetten richting het stadscentrum dat zo'n 20 kilometer verderop ligt. Er zijn verschillende opties om van en naar de luchthaven te reizen, wij sommen ze hieronder even voor je op.

TIP: Van plan om een stedentrip naar Tirana te maken? Wil je graag zoveel mogelijk van de stad te zien krijgen? Bekijk hier de leukste tours en excursies in Tirana.

  1. Vanaf luchthaven Tirana naar het centrum met de bus

Pendeldienst tussen Tirana Airport en het centrum

  • De busdienst van de luchthaven naar de stad wordt gerund door Luna Travel. Je kan de witte bussen vinden bij de aankomsthal van de luchthaven.
  • De bus rijdt om het uur van 08.00 tot 00.00 uur en rijdt ieder uur.
  • Je bent ongeveer 30 minuten onderweg van de luchthaven naar het stadscentrum, afhankelijk van het verkeer.
  • Een busticket kan je aankopen bij de buschauffeur, een ticket kost ongeveer €2,5
  • Bij aankomst in de stad zet de bus je af bij het busstation achter het Paleis van Opera en Ballet, vlakbij het centrale Skanderbeg-plein (bekijk ligging). Meer info over de busdienst.

Er zijn ook bussen die rechtstreeks naar de Albanese kust rijden (bijvoorbeeld naar Dürres). Deze rit duurt net iets langer, ongeveer 45 minuten. Het tarief voor een enkele reis bedraagt €4 (400 Albanese Lek).

  1. Vanaf luchthaven Tirana naar het centrum met de taxi

Misschien wel de handigste maar ook wel de duurste optie, is met de taxi naar het stadscentrum. Eenmaal geland, kan je de borden voor taxistandplaatsen volgen. De taxi’s wachten je op bij de aankomsthal en zullen je naar de plek brengen die jij wenst.

Er is voldoende aanbod aan taxi’s op de luchthaven. Op een rit van de luchthaven naar het centrum van Tirana (ongeveer 25 km) reken je best op een bedrag rond de 20€ (2500 Leke). Rijd je richting de Albanese Rivièra, dan zal je moeten rekenen op een tarief van 30€. De officiële taxi’s zijn voorzien van het luchthavenlogo en staan gestationeerd direct buiten het luchthaventerminalgebouw.

TIP: Je kan best op voorhand al een taxi reserveren. Voor deze service betaal je natuurlijk wel wat meer. Het voordeel is echter wel dat je niet hoeft te wachten op een taxichauffeur. Wil je graag je taxi of minibus op voorhand boeken? Boek je privé transfer van luchthaven Tirananaar het centrum.

  1. Auto huren op de luchthaven van Tirana

Verblijf je voor enkele dagen in Tirana en wil je graag de omgeving van deze prachtige stad ontdekken? Of ben je van plan een rondreis te maken door Albanië met Tirana als begin- en eindpunt? Dan kan het ook handig zijn om een auto te huren. In de buurt van de hoofdstad is het wegennet redelijk, maar houd er rekening mee dat de wegen richting de bergen vaak alleen bereikbaar zijn met een 4WD.

Verschillende autohuurbedrijven zijn gevestigd op de luchthaven. Je vindt autoverhuurbedrijven Eurocar Rentals, Hertz en Avis bij de aankomsthal. Houd er wel rekening mee dat het op sommige periodes erg druk kan zijn bij autoverhuurbedrijven. Wil je zeker zijn? Dan reserveer je best op voorhand je wagen. Wij raden je aan een wagen te huren bij Sunnycars en EasyTerra.nl.

LEESTIP: Een auto huren op vakantie kan heel handig zijn. Je bepaalt zelf waar je gaat en staat en wanneer jij dat wilt. Je hebt ook de vrijheid om meer van de omgeving te bewonderen. Maar waarop dien je te letten bij het huren van een auto op reis? Lees onze tips bij het hurenvaneen auto op vakantie.

  1. Alternatief: reizen naar Albanië met de ferry

Je kan Albanië makkelijk bereiken met het vliegtuig vanuit België of Nederland met verschillende luchtvaartmaatschappijen. Een andere mogelijkheid is om naar Albanië te reizen met de ferry. Er zijn meerdere mogelijkheden:

Boek hier je ferry van Italië naar Albanië

  1. Inspiratieblogs voor je vakantie in Albanië

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Albanië met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je rondreis door Albanië? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. Koop onze reisgids Albanië en laat je verbazen met onze uitgestippelde rondreis langs de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden in van het land(+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Albanië hier.

Albanië

Gratis reisgids Albanië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?