12 x mooiste bezienswaardigheden in Angra do Heroísmo: wat zien & doen tijdens je verblijf?

12 x mooiste bezienswaardigheden in Angra do Heroísmo: wat zien & doen tijdens je verblijf?

21 oktober 2024 in Azoren0 reacties

De leukste plekken en bezienswaardigheden in Angra do Heroísmo + verblijftips

Angra do Heroísmo is een historische stad gelegen op het eiland Terceira. De stad, gesticht in de 15e eeuw, speelde een cruciale rol als tussenstop voor handels- en ontdekkingsreizen tussen Europa, Afrika en Amerika. Door haar strategische ligging ontwikkelde Angra zich tot een belangrijk maritiem knooppunt en militair bolwerk. De stad staat bekend om haar rijke architectuur, prachtige straten en indrukwekkende haven. In 1983 werd het historische centrum van Angra do Heroísmo opgenomen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst, vanwege haar culturele en historische betekenis.

Inhoud artikel

  1. Kaartje met de mooiste bezienswaardigheden in Angra do Heroísmo

Angra do Heroísmo is gelegen aan de zuidkust van Terceira en is de hoofdstad van het eiland en een van de oudste steden op de Azoren. Meeste bezienswaardigheden liggen op wandelafstand van elkaar, volg onze stadswandeling door Angra do Heroísmo en ontdek de mooiste plekjes van de stad.

Ligging van de mooiste bezienswaardigheden in Angra do Heroísmo op de kaart

  1. Fort van São Sebastiao

In het zuiden van Angra do Heroísmo vind je het Fort van São Sebastiao, beter bekend als Castelinho. Het werd in 1580 gebouwd om de hoofdstad te beschermen tegen piraten en bedreigingen vanaf zee. Het fort is gebouwd in renaissancestijl en heeft een karakteristieke vierkante vorm met dikke muren en kantelen.

Tegenwoordig is het fort omgebouwd tot een viersterrenhotel, maar zelfs als je hier niet verblijft, kun je de historische muren verkennen en meer te weten komen over de belangrijke rol die het speelde bij de bescherming van de haven van de stad. Met moderne voorzieningen en een stijlvol interieur biedt het hotel een unieke kans om te slapen in een stukje geschiedenis.

HISTORISCHE STADSWANDELING: Boek hier een historische stadswandeling door Angra do Heroísmo. Bezoek verschillende historische bezienswaardigheden met een begeleidende gids en leer meer over de geschiedenis van de stad. Meer info en boeken.

  1. Standbeeld van Vasco da Gama

Vlakbij de jachthaven vind je het standbeeld van Vasco da Gama. Er wordt gezegd dat de inwoners van de Azoren dit monument hebben opgericht om de Portugese ontdekkingsreiziger te eren, die na de dood van zijn broer in 1499 op het eiland verbleef. Het standbeeld staat op een prominente plek in de stad en symboliseert de historische banden van Angra do Heroísmo met de Portugese ontdekkingsreizen en haar strategische rol als tussenstop voor schepen op weg naar de Nieuwe Wereld.

  1. Museum van Angra do Heroísmo

Het Museum van Angra do Heroísmo is gebouwd op het terrein van een voormalig Franciscaner klooster uit de 17e eeuw en is de perfecte plek om jezelf onder te dompelen in de geschiedenis van de stad. Het museum biedt een uitgebreide collectie die de geschiedenis, cultuur en maritieme tradities van de Azoren en specifiek Terceira belicht.

Tijdens een rondleiding kan je er artefacten uit de maritieme geschiedenis, religieuze kunst, wapens en lokaal handwerk bewonderen. Het museum heeft ook tijdelijke tentoonstellingen en thematische exposities die dieper ingaan op verschillende aspecten van de eilandcultuur. Meer informatie vind je op de website van het museum.

STADSTOUR MET BEZOEK MUSEUM VAN ANGRA DO HEROÍSMO: Boek hier een ticket voor een stadstour met een bezoek aan het Museum van Angra do Heroísmo en tal van andere bezienswaardigheden onderweg. Meer info en boeken.

  1. Outeiro da Memória

De monumenten die in veel steden op de Azoren te vinden zijn, laten de bewondering en het respect van de eilandbewoners voor hun keizers en koningen zien. Een voorbeeld hiervan is het unieke monument in het hart van de stad, gebouwd in de 19e eeuw ter ere van het bezoek van koning D. Pedro IV aan het eiland. De Outeiro da Memória biedt niet alleen historische waarde, maar ook een prachtig panoramisch uitzicht op Angra do Heroísmo en de omliggende zee.

  1. Tuin van de Hertog van Terceira

De tuin van de hertog van Terceira is een botanische tuin in het historische centrum. Het is een uniek en divers stadspark van ongeveer 31.600 vierkante meter met een verscheidenheid aan planten, waaronder bomen, vetplanten, tropische en lokale planten en bloemen. De tuin bevat ook fonteinen en bevordert de biodiversiteit, waardoor er een unieke sfeer ontstaat waar bezoekers van kunnen genieten. Daarnaast zijn er verschillende kunstinstallaties verspreid door de tuin, waardoor het een waar feest voor de zintuigen is.

STADSTOUR MET PROEVERIJ: Boek hier je tickets voor een stadstour met bezoek aan de Tuin van de Hertog van Terceira en andere bezienswaardigheden. Op het einde van de tour is er een bezoek aan een lokale bakkerij voor een culinaire proeverij. Meer info en boeken.

  1. Palácio dos Capitães Generais

Het Palácio dos Capitães Generais is een prachtige bezienswaardigheid om te verkennen. Dit prachtige gebouw, dat oorspronkelijk bekend stond als Colégio da Ascensão, was ooit het centrum van taalonderwijs, filosofie en theologie voor de Jezuïeten. Later werd het omgebouwd tot een paleis door de eerste kapitein-generaal van de Azoren, Antão de Almada. Door de jaren heen diende het als koninklijk hof tijdens de regeerperioden van D. Pedro IV en D. Carlos I. Stap binnen en laat je betoveren door de prachtige interieurs met olieverfschilderijen, traditionele meubels en porseleinen creaties.

OVERNACHTINGSTIP: Boek hier je overnachting in het Azoris Angra Garden – Plaza Hotel vlakbij het Palácio dos Capotães Generais. Een viersterrenhotel met wellnesscentrum en binnenzwembad. Meer info en boeken.

  1. Sé Catedral de Angra do Heroísmo

De Sé Catedral de Angra do Heroísmo, ook wel bekend als de Kathedraal van de Heilige Verlosser, is de grootste kerk op de Azoren en een belangrijk religieus en historisch monument. Gebouwd in de late 16e eeuw, heeft de kathedraal een imposante façade in renaissancestijl en twee klokkentorens.

Het interieur is ruim en rijkelijk versierd, met houten plafonds, indrukwekkende altaarstukken en religieuze kunstwerken. De kathedraal speelt een centrale rol in het religieuze leven van de stad en herbergt een waardevolle collectie van liturgische voorwerpen en heiligenbeelden. Ondanks schade door aardbevingen in het verleden, is de kathedraal zorgvuldig gerestaureerd en blijft ze een symbool van het culturele erfgoed van Angra do Heroísmo.

Boek je vakantie naar de Azoren

Verschillende aanbieders vliegvakanties naar de Azoren

Vergelijk goedkope vliegtickets

  1. Porto das Pipas

Porto das Pipas is een prachtige haven in Angra do Heroísmo, gelegen aan de zuidkust van het eiland Terceira. Ooit een belangrijke haven voor de scheepvaart en visserij, heeft het gebied nu een ontspannen, charmante sfeer. De haven is omringd door kleurrijke huizen en traditionele gebouwen, wat bijdraagt aan de aantrekkingskracht van de locatie.

Een van de meest opvallende kenmerken van Porto das Pipas is de aanwezigheid van de oude scheepswerven, die herinneren aan de maritieme geschiedenis van de stad. Bezoekers kunnen genieten van prachtige uitzichten op de oceaan en de nabijgelegen bergen, terwijl ze wandelingen maken langs de kustlijn. Het gebied is ook een populaire plek voor lokale bewoners en toeristen om te ontspannen, te genieten van verse zeevruchten in nabijgelegen restaurants, en de unieke sfeer van Angra do Heroísmo te ervaren.

  1. Erop uit met de boot vanuit de haven van Angra do Heroísmo

In de haven van Angro do Heroísmo zijn er verschillende leuke activiteiten die je kan boeken om je reis nog leuker te maken. Zo kan je met een boot op ontdekkingstocht gaan en nog meer van het eiland Terceira verkennen.

  • Walvissen en dolfijnen spotten: de Azoren zijn een bekende bestemming om walvissen en dolfijnen te spotten. Terceira is dus ook een ideale locatie om op ontdekking te gaan. In de haven van Angra do Heroísmo kan je deze activiteit uitvoeren. Een gids geeft uitleg tijdens de boottrip over de walvissen en dolfijnen die je eventueel allemaal zal zien tijdens de tocht. Er zijn ongeveer 28 verschillende walvis- en dolfijnsoorten aanwezig in de Azoren, zo'n 33% van de walvisachtigen wereldwijd dus. Meer info en boeken.
  • Bezoek de Goat Islets, een van de grootste eilanden in de buurt van Angra do Heroísmo. Deze eilanden worden ook de Cabras Islets genoemd. Hier kan je de prachtige omgeving bewonderen en ook de vogels observeren. Meer info en boeken.
  1. Ontdek het onderwaterleven

De Azoren is de perfecte plaats om kennis te maken met het onderwaterleven. In Angra do Heroísmo kan je verschillende activiteiten boeken om deze wereld te ontdekken. Hieronder lijsten we onder favoriete op.

  1. Monte Brasil

Als je nog wat daglicht over hebt na je verkenningstocht door de stad, is een ontspannen wandeling rond Monte Brasil, de natuurlijke speeltuin van Angra do Heroísmo, een mooie afsluiter van de dag. Monte Brasil is bedekt met weelderige vegetatie en biedt panoramische uitzichten over de stad en de oceaan. Het gebied is populair voor wandelen en heeft historische betekenis vanwege het Fort van São João Baptista, een oud verdedigingswerk dat ooit diende om de stad te beschermen tegen aanvallen. Het is een belangrijke toeristische attractie en een natuurreservaat met rijke flora en fauna.

Monte Brasil, bestaande uit de toppen Cruzinhas, Vigia en Zimbreiro, vormt een schiereiland met twee prachtige baaien: Angra en Fanal. In dit gebied ligt het bos- en recreatiereservaat van Monte Brasil.

Wat je zeker niet mag missen in Monte Brasil

  • Het uitkijkpunt Pico das Cruzinhas (bekijk hier de ligging) biedt een prachtig uitzicht over de stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en biedt een prachtig uitzicht op de zuidkust en de omliggende regio's.
  • Het hoogste punt van Monte Brasil, de Facho-piek, ligt op 205 meter en biedt adembenemende panorama's over het eiland Terceira.

E-BIKETOCHT: Boek hier een E-Biketocht in Monte Brasil met een begeleidende gids. Geniet van een prachtige rit met een schitterend uitzicht over de omgeving. Meer info en boeken.

  1. Leukste daguitstappen en activiteiten in Angra do Heroísmo

Vanuit Angra do Heroísmo kan je ook makkelijk het hele eiland bezoeken. Daarom lijsten wij graag enkele daguitstappen op. Zo kan je vanuit Angra do Heroísmo het eiland verkennen.

Enkele populaire daguitstappen vanuit Angra do Heroísmo

  1. Waar overnachten in Angra do Heroísmo?

Tijdens je reis naar de Azoren heb je natuurlijk ook een verblijf nodig. In Angra do Heroísmo heb je verschillende leuke accommodaties om ervoor te zorgen dat je een leuke ervaring hebt tijdens je reis. In het stadscentrum van Angra do Heroísmo heb je voldoende keuze om een hotel, appartement of hostel te vinden. Er is dus voor ieder wat wils: luxe hotels, B&B's en ook budgetvriendelijke accommodaties. Hierbij sommen we graag onze drie favoriete verblijven op.

  • Angra Heritage - City Center Hostel: Een leuke hostel in het centrum van de stad. Deze budgetvriendelijke accommodatie biedt tweepersoonskamers aan met gedeelde badkamers en ook tweepersoonskamers met een eigen badkamer. Sommige kamers hebben ook een kleine patio. Verder is er een gedeelde keuken, lounge en heeft elke kamer airconditioning. Meer info en boeken.
  • Hotel Cruzeiro: Dit prachtige hotel ligt vlakbij verschillende bezienswaardigheden in het centrum van de stad. Er is keuze tussen eenpersoonskamers, tweepersoonskamers en appartementen. De appartementen zijn geschikt tot 4 personen. Er is ontbijt beschikbaar in het hotel. Alle kamers hebben een eigen badkamer, airconditioning en een koelkast. Meer info en boeken.
  • Zenite Boutique Hotel & Spa: Dit viersterrenhotel is voorzien van alle luxe en leuke faciliteiten. Het hotel heeft een buitenzwembad, fitnessruimte, sauna en tuin. Alle kamers hebben airconditioning en er is roomservice beschikbaar. Er is een ontbijtbuffet zodat je de ochtend stevig kan beginnen. Meer info en boeken.
  1. Mis niets op de Azoren met onze gratis reisgids!

Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf op de Azoren? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download onze gratis reisgids Azoren met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen.

Azoren

Gratis reisgids Azoren downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?