Bijzonder overnachten op de Azoren (update 2024)? 13 x unieke acccomodaties: van ecolodges tot resorts

Bijzonder overnachten op de Azoren (update 2024)? 13 x unieke acccomodaties: van ecolodges tot resorts

21 oktober 2024 in Azoren0 reacties

Ga bijzonder overnachten tijdens je vakantie op de Azoren: onze selectie unieke accommodaties op de Azoren

Ben je nog op zoek naar een mooie verblijfplaats dat je een onvergetelijke vakantie op de Azoren kan bezorgen? Wij hebben alvast onze favorieten voor je opgelijst! Van pittoreske natuurhuisje middenin de natuur met prachtige uitzichten tot luxe hotels waar je jezelf eens lekker kan verwennen.

Liever zelf op zoek gaan naar een aangenaam verblijf? Bekijk het volledige aanbod hotels en lodges op de Azoren.

Inhoud artikel

  1. Santa Barbara Eco-Beach Resort - São Miguel

Ribeira Grance - São Miguel

Santa Bárbara Eco-Beach Resort ligt aan de noordkust van São Miguel, in Ribeira Grande, en biedt een prachtig uitzicht op zowel de bergen als de zee. Dit luxe resort heeft directe toegang tot het strand en beschikt over een strandbar, een zwembad, en een restaurant.

Je verblijf in een van de ruime villa’s die zowel moderne als exotische stijlen combineren. Elke villa is uitgerust met airconditioning, een volledig uitgeruste kitchenette, een eigen badkamer, een gezellige woonkamer en een eigen balkon vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. Sommige villa's liggen aan het zwembad. 's Avonds na het verkennen van het eiland, kan je terecht in het restaurant van Santa Bárbara en proeven van een menu met authentieke, lokale smaken, waarbij gebruik wordt gemaakt van verse, seizoensgebonden ingrediënten.

Er is ook een mogelijkheid om fietsen of auto's te huren om de omgeving (die bekendstaat om zijn surf- en bodyboardmogelijkheden) te verkennen. Geen zin om zelf uit te zoeken waar je allemaal naartoe kan? Geen zorgen, het resort biedt tal van activiteiten, zoals wandelen, walvissen spotten, duiken, en vissen. Of je nu de adrenaline van je eerste surfles wilt ervaren of rustig wilt genieten van de prachtige groene en blauwe landschappen, Santa Bárbara biedt voor ieder wat wils. Meer info en boeken.

  1. Hotel Herdade do Ananas - São Miguel

Sao Roque - São Miguel

Ananas heeft een lange en fascinerende geschiedenis op de Azoren. Interessant is dat São Miguel de enige plek ter wereld is waar ananas in kassen wordt gekweekt. Tijdens je vakantie op São Miguel moet je zeker eens een bezoekje plannen aan een ananasplantage.

Meer nog, bij Hotel Herdade do Ananas, een meer dan 100 jaar oude ananasplantage, kan je ook overnachten. Maak een rustige wandeling door de tuinen, volg een rondleiding op de plantage, geniet van een heerlijk diner in het eigen restaurant en kom tot rust in je elegant ingerichte kamer. 's Ochtends geniet je van een heerlijk ontbijt met ambachtelijk brood en verse vruchtensappen uit de eigen boomgaarden. En dat alles op slechts 3 km van het centrum van Ponta Delgada. Meer info en boeken.

  1. White Exclusive Suites & Villas - São Miguel

Lagoa - São Miguel

White Exclusive Suites & Villas ligt in Lagoa aan de kust van het eiland São Miguel en beschikt over een paar prachtige suites & villa's die een onvergetelijk verblijf garanderen. Alle suites en villa's bieden uitzicht op zee en volledig uitgeruste kitchenettes. Sommigen beschikken ook over een eigen jacuzzi en vanuit de verwarmde infinity pool heb je een magnifiek uitzicht op de oceaan.

Tijdens je verblijf bij White Exclusive Suites & Villas kan je helemaal tot rust komen, ontspannen tijdens een yogasessie, genieten van een heerlijke cocktail bij het zwembad, ontbijten op het terras of gewoon kijken naar de zonsondergang. Hier luidt het volgende: alles kan en niets moet! Meer info en boeken.

  1. Moinho das Feteiras - São Miguel

Feteiras - São Miguel

Moinho das Feteiras, gelegen aan de zuidkust van het eiland São Miguel in het dorpje Feteiras biedt accommodatie in een traditionele windmolen. Het verblijf is uitgerust met een kleine woonkamer en een volledig ingerichte kitchenette en vanuit je slaapkamer heb je een 360º uitzicht op de natuur. Verder geniet je er iedere ochtend van een continentaal ontbijt (vegetarische opties mogelijk) en er is zowel fietsverhuur als autoverhuur beschikbaar. Meer info en boeken.

  1. Ribeira do Guilherme - São Miguel

Nordeste - São Miguel

Ribeira do Guilherme is een voormalig watermolenhuisje te midden van Parque Botânico Ribeira do Guilherme. Deze prachtige omgeving is de ideale plek om even te ontspannen tijdens je bezoek aan Nordeste. Het verblijf is geschikt voor twee personen, beschikt over een slaapkamer, badkamer en een volledig uitgeruste keuken. Er is ook een terras met uitzicht op het park en de stad. Er is ook de mogelijkheid om te barbecueën na een dagje wandelen. Meer info en boeken.

  1. Caparica Azores Ecolodge - Terceira

Biscoitos - Terceira

Caparica Azores Ecolodge ligt op een prachtige plek in de natuur in Biscoitos. De houten lodges staan ver genoeg uit elkaar dus je hebt alle privacy die je maar kan wensen. Iedere lodge beschikt over een eigen keuken en badkamer, je hoeft deze ruimtes dus niet te delen met andere gasten. Vanaf het terras heb je een fascinerend uitzicht op de omgeving. Verder biedt het verblijf een buitenzwembad, gratis wifi over het hele domein, een gemeenschappelijke lounge en dagelijks een ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

  1. Quinta do Abacate Glamping - Terceira

Angra do Heroísmo - Terceira

Altijd al eens aan glamping willen doen? Quinta do Abacate - Glamping Park is gelegen in de hoofdstad Angra do Heroísmo en biedt ruime, gezellige glampingtenten waar je een onvergetelijke nacht tegemoet gaat. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van heerlijk kopje koffie met een prachtige achtergrond, en kan je een verfrissende ochtendduik nemen in het buitenzwembad. De accommodatie heeft ook fietsen ter beschikking. Meer info en boeken.

  1. Azores Wine Company - Pico

Cais do Mourato - Pico

Azores Wine Company is gelegen in Cais do Mourato en biedt modern ingerichte appartementen met uitzicht op Mount Pico en de vulkanische wijngaarden in de buurt. De appartementen hebben een industriële stijl, bieden ruime kamers, gratis parking en iedere ochtend wordt er een uitstekend ontbijt geserveerd. Na een heerlijke nachtrust kan je een rondleiding volgen op het domein en proeven van de heerlijke, lokale wijnen waar Pico om bekend staat. Meer info en boeken.

  1. Lava Homes - Pico

Santo Amaro - Pico

Lava Homes is een klein "dorp" ontwikkeld in Terralta aan de noordkust van het eiland. Ieder huisje is omringd door een prachtig groen gebied, biedt ruime kamers, een eigen badkamer en een gezellige woonkamer met een pelletkachel. Vanaf het balkon heb je een panoramisch uitzicht op zee, evenals de baaien van het eiland Pico. Heerlijk om 's avonds te genieten van een lekker wijntje met de zonsondergang op de achtergrond. Als je de omgeving wil ontdekken, dan kan je wandelen, snorkelen en fietsen in de nabije omgeving en de accommodatie kan ook fietsverhuur regelen. Meer info en boeken.

  1. Cantinho do Paraíso - Santa Maria

Santo Espírito - Santa Maria

Op het eiland Santa Maria, in het dorpje Santo Espírito kan je overnachten in de Villa - Cantinho do Paraíso. Cantinho do Paraíso biedt accommodatie in een stijlvolle villa of de traditioneel gebouwde Casita. Beide accommodaties zijn goed uitgerust en voorzien van alle gemakken die u nodig heeft.

De villa beschikt over grote raampartijen waardoor je veel lichtinval hebt en kan genieten van het schitterende uitzicht, er is een volledig uitgeruste keuken, een sfeervolle woonkamer en een terras waar je 's avonds kan genieten van een gezellige barbecue en een mooie zonsondergang. Er is ook gratis parking voorzien. Bovendien ligt het verblijf op een heuvel waardoor je een panoramisch uitzicht hebt over het hele eiland. Meer info en boeken.

  1. Azul Singular - Faial

Horta - Faial

Glamping op het eiland Faial? Boek dan een overnachting bij Azul Singular. Deze accommodatie ligt vlakbij Horta, in een 10.000 vierkante meter groot veld met palmbomen en sierplanten. Deze plantage werd ooit gebruikt als locatie voor een boerderij waar grote planten werden gekweekt die later verkocht werden. In 2017 werd Azul Singular opgericht en wordt uitgebaat door twee enthousiaste uitbaters uit de kunstwereld. Je verblijft in een van de gezellig ingerichte yurts of huisjes voorzien van alle luxe en comfort. Na een dag wandelen of fietsen op het eiland, kan je heerlijk ontspannen in de tuin of de gedeelde lounge. Meer info en boeken.

  1. Retiro Atlântico - São Jorge

Urzelina - São Jorge

Retiro Atlântico ligt in Urzelina en is de eerste glamping op het eiland São Jorge. Deze accommodatie bevindt zich te midden van een verzameling zeldzame en biologische tropische en subtropische fruitbomen, een prachtige, rustgevende locatie dus! Je verblijft in een sfeervolle yurt (een ronde tent die traditioneel gebruikt worden door Mongoolse nomadische herders). 's Ochtends kan je in het hoofdgebouw terecht voor ene lekker ontbijtje alvorens je het eiland gaat verkennen. Meer info en boeken.

  1. Boina de Vento - Graciosa

Santa Cruz da Graciosa - Graciosa

Het Boina de Vento ligt op het eiland Graciosa en zit gevestigd in een volledig gerenoveerde, traditionele windmolen. De accommodatie bevindt zich in het dorpje Praia, op slechts een paar meter van de oceaankust en biedt accommodatie voor vier personenn. Er zijn twee slaapkamers, een woonkamer met slaapbank en twee badkamers. Je kan je eigen maaltijden klaarmaken in de keuken, of je kan er voor kiezen om lokale gerechten uit te proberen in het restaurant zo'n 300 meter verder. De windmolen biedt een panoramisch uitzicht op de omgeving, vooral bij zonsondergang. Meer info en boeken.

  1. Mis niets op de Azoren met onze gratis reisgids!

Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf op de Azoren? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download onze gratis reisgids Azoren met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen.

Azoren

Gratis reisgids Azoren downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?