Ontdek dé 10 mooiste stranden op de Azoren: van idyllische baaien tot natural pools

Ontdek dé 10 mooiste stranden op de Azoren: van idyllische baaien tot natural pools

17 oktober 2024 in Azoren0 reacties

Overzicht met de mooiste stranden op de Azoren: alle tips & info voor je strandvakantie

De Azoren staan bekend om hun ongerepte natuur, dramatische vulkanische landschappen en kristalheldere wateren. Tussen de groene heuvels en steile kliffen vind je enkele van de mooiste stranden van Europa, elk met zijn eigen unieke charme en karakter: van gouden zandstranden tot verborgen baaitjes met zwart vulkanisch zand.

Ontdek in deze blogpost alvast de mooiste stranden en baaien op de Azoren.

Inhoud artikel

  1. Overzichtskaartje met de mooiste stranden op de Azoren

  1. Praia Formosa - Santa Maria

Praia Formosa, een van de mooiste stranden van de Azoren, valt op tussen de gebruikelijke zwarte lavastranden. Het warme, heldere en ondiepe water maakt het een populaire plek voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Al meer dan 25 jaar wordt op Praia Formosa het augustusfestival Maré de Agosto gehouden. Vanaf Miradouro da Praia - Macela (bekijk hier de ligging) heb je een mooi uitzicht over het strand en de omgeving en vlakbij ligt Praia da Prainha. Meer info over het festival.

  1. Praia Povoação - São Miguel

Povoação, gelegen aan de zuidkant van São Miguel, is een charmant stadje met een rijke geschiedenis als een van de vroegste nederzettingen op het eiland. Het strand van Povoação, gelegen voor een mooie kerk, biedt een gevarieerde kustlijn met turquoise water, wit zand en verspreide rotsen. Hoewel het er in het hoogseizoen druk kan zijn, blijft het een oase van natuurlijke schoonheid.

  1. Stranden bij Ribeira Grande - São Miguel

Ribeira Grande heeft ook twee stranden, Praia do Areal de Santa Bárbara en Praia do Monte Verde. Deze uitgestrekte stranden hebben het beroemde zwarte zand. Je hebt hier alle ruimte om je uit te strekken en te genieten zonder dat het te druk wordt. De getijden zorgen voor enorme golven die veel surfers aantrekken en er is een nabijgelegen school die surflessen aanbiedt voor jong en oud.

  1. Praia do Fogo - São Miguel

Praia do Fogo ligt bij het dorpje Ribeira Quente, nabij Lagoa das Furnas, een kratermeer. Dit afgelegen strand ligt aan de zuidkant van het eiland São Miguel en is omgeven door hoge bergen en natuur. Het heeft een adembenemend uitzicht en is perfect voor wie op zoek is naar een rustige plek waar je kan wandelen en zonnebaden. Neem een verfrissende duik in het water en geniet van de omgeving.

Boek je vakantie naar de Azoren

Verschillende aanbieders vliegvakanties naar de Azoren

Vergelijk goedkope vliegtickets

  1. Piscina Natural da Ponta da Ferraria

Piscina Natural da Ponta da Ferraria is een halfgesloten zwembad in een baai van zwartgrijs vulkanisch gesteente, wat de indruk geeft van vulkanische activiteit. De hitte ontsnapt uit de spleten en één bron bereikt wel 60 °C. Bij eb warmt het zeewater op tot bijna 30 °C, waarbij de temperatuur dichter bij de rotsen stijgt. Bij vloed koelen de golven het water in de natuurlijke poel af. Het oppervlak van de poel is rotsachtig, dus waterschoenen zijn een aanrader.

Als zwemmen in de natuur niet je ding is, kan je kiezen voor het Termas da Ferraria, dat toegang biedt tot het buitenzwembad, of een binnenzwembad en een basiswellnessfaciliteit. Deze wellness ligt op zo'n 10 minuten wandelen van de natuurlijke poel. Meer info op de website.

  1. Praia do Almoxarife - Faial

Praia do Almoxarife is een groot zandstrand met donker zand en een groene omgeving dat door veel mensen wordt beschouwd als een van de beste stranden van de Azoren. De stad biedt geweldige faciliteiten, waaronder een camping, en het ligt op slechts 5 kilometer van Horta (bekijk ligging). Bovendien heeft het een adembenemend uitzicht op het eiland Pico.

  1. Praia da Vitória - Terceira

Praia da Vitória ligt in een grote baai aan de oostkust van het eiland Terceira en is een van de populairste stranden op het eiland. Het zandstrand wordt omringd door een prachtige boulevard met palmbomen met hier en daar een gezellig cafeetje waar je kan genieten van het uitzicht op de omgeving.

  1. Piscinas Naturais Biscoitos - Terceira

Als je op zoek bent naar een koele en verfrissende ontsnapping na een dag verkennen van het eiland Terceira, ga dan naar het noorden naar Piscinas Naturais Biscoitos, een van de meest geliefde natuurlijke zwemplekken van het eiland. Deze fotogenieke plek wordt omringd door prachtig zwart vulkanisch gesteente dat is ontstaan tijdens oude uitbarstingen en is perfect voor een snelle duik. Vergeet alleen niet stevige schoenen mee te nemen om het rotsachtige terrein rond het zwembad te verkennen! Er is ook een wijnmuseum in de buurt, perfect voor een ontspannen slokje voordat je weer naar huis gaat.

  1. Praia dos Moinhos - São Miguel

Praia dos Moinhos ligt aan de noordkust van het eiland São Miguel, tussen Ribeira Grande en Maia. Praia dos Moinhos is een prachtig zandstrand van vulkanische oorsprong, met helder, verfrissend water en omgeven door een prachtig groen landschap. Het dorpje Moinhos zelf is niet zo groot, je vindt er een paar witte huizen met kleurrijke elementen, er is een parking en er zijn enkele mooie uitzichtpunten in de buurt zoals Miradauro da Ladeira da Velha (bekijk ligging).

  1. Baía de São Lourenço - Santa Maria

Het dorp Santa Barbara heeft het prachtige strand van São Lourenço, genesteld in een idyllische baai omringd door groene heuvels en huizen met rode daken. Dit natuurlijke amfitheater is aangewezen als beschermd landschap en wordt omringd door wijngaarden die in terrassen worden verbouwd, met het strand en de natuurlijke zwembaden op de achtergrond. De Miradouro São Lourenço (bekijk hier de ligging) biedt een prachtige panorama van de kustlijn.

  1. Filmpje: ontdek de prachtige Azoren!

Ben je benieuwd wat de Azoren te bieden hebben? In dit filmpje nemen we je mee naar deze bijzondere eilandengroep! Als je zelf de natuurpracht van deze eilanden wilt ontdekken zal je natuurlijk zelf moeten afreizen naar de Azoren.

  1. Mis niets op de Azoren met onze gratis reisgids!

Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf op de Azoren? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download onze gratis reisgids Azoren met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen.

Azoren

Gratis reisgids Azoren downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?