Waar verblijven op São Miguel? 15 x van goedkoop tot luxe

Waar verblijven op São Miguel? 15 x van goedkoop tot luxe

15 oktober 2024 in Azoren0 reacties

Overzicht met de mooiste hotels & resorts op São Miguel

Tijdens je reis naar São Miguel heb je een aangenaam verblijf nodig. Hierbij hebben wij een overzicht gemaakt met de leukste hotels en alternatieve accommodaties voor jouw reis door São Miguel.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Ponta Delgada

Ponta Delgada is de hoofdstad en grootste stad van de Azoren, een Portugese eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Bezoekers kunnen genieten van prachtige uitzichten op de oceaan, botanische tuinen zoals Jardim António Borges, en culturele bezienswaardigheden zoals kerken en musea. Ponta Delgada is ook een uitvalsbasis voor het verkennen van de natuur, waaronder warmwaterbronnen en vulkanische landschappen.

  • MS Vila Nova: Een driesterrenhotel in het centrum van de stad. Het hotel biedt ruime kamers met de nodige luxe voor een gezellig verblijf. Het hotel heeft een bar, restaurant en zwembad met een zonneterras. Meer info en boeken.
  • Quinta das Camélias - Açores: Een prachtig appartement op de rand van Ponta Delgada. Een modern en luxueus appartement met alle nodige faciliteiten: een keuken, living, eetkamer, terras en balkon. Er is ook een zwembad aanwezig. Meer info en boeken.
  • Nine Dots Azorean Art Boutique Hotel: Een viersterrenhotel in Ponta Delgada. Deze accommodatie heeft veel te bieden: gratis fietsen, een restaurant, een bar, een binnenzwembad, een hamam, privéparking en nog verschillende andere faciliteiten. Meer info en boeken.
  1. Furnas

Furnas is een dorp en een vulkanische vallei. Het gebied staat bekend om zijn geothermische activiteit, zoals hete bronnen, fumarolen en modderpoelen. Furnas is beroemd om zijn thermale baden en de "Cozido das Furnas," een traditionele stoofpot die langzaam wordt gekookt in de warme vulkanische grond.

Daarnaast vind je er ook het prachtige Parque Terra Nostra, een botanische tuin met exotische planten en een groot thermisch zwembad. De combinatie van natuurlijke schoonheid en vulkanische activiteit maakt Furnas een populaire toeristische bestemming.

  • Casa Galante: Een leuk appartement in Furnas. Dit verblijf heeft twee slaapkamers, een keuken met koelkast en oven, een badkamer en een terras. Meer info en boeken.
  • Home Inn Green Caldera: Een prachtige villa met airconditioning en 4 slaapkamers. Hierdoor is dit huis geschikt voor groepen tot 8 personen. De villa is een volledig uitgerust: een keuken, 3 badkamers en een woonruimte met living en eetkamer. Meer info en boeken.
  • Terra Nostra Garden Hotel: Een luxe hotel gelegen in een dal in Furnas. Het hotel ligt in een prachtig landschap en is omringd door bomen waardoor je een prachtig uitzicht hebt. Meer info en boeken.
  1. Nordeste

Nordeste is een stad aan de oostkant van het eiland São Miguel. Het staat bekend om zijn ruige landschap, groene heuvels, diepe valleien en indrukwekkende kliffen aan de kust. Bekende bezienswaardigheden zijn de vuurtoren Farol do Arnel, het uitkijkpunt Miradouro da Ponta do Sossego, en het park Ribeira dos Caldeirões, waar je watervallen en oude watermolens kunt vinden. Nordeste is populair bij natuurliefhebbers en rustzoekers.

  • Casas da Chaminé Eco Country Lodge: Dit verblijf heeft verschillende lodges en huisjes. Elke unit heeft een terras met uitzicht over ofwel de bergen of de zee. Er is ook een kitchenette, badkamer, zithoek en eettafel in elke unit. Meer info en boeken.
  • Green View Guest House: Een vrijstaand huis met 3 slaapkamers waardoor dit verblijf geschikt is tot 6 personen. De accommodatie heeft een volledige keuken, 2 badkamers en een privéparking. Je vindt ook een buitenzwembad. Meer info en boeken.
  • The Lince Nordeste: Een viersterrenhotel in het centrum van Nordeste. Alle kamers in het hotel hebben airconditioning en een moderne en strakke inrichting. Het hotel heeft 2 restaurants, gratis parkeergelegenheid en een wellnesscentrum. Meer info en boeken.
  1. Ribeira Grande

Ribeira Grande is een stad aan de noordkust van São Miguel. De stad wordt gekenmerkt door haar historische charme, met koloniale architectuur, geplaveide straten en de iconische brug over de rivier die door het centrum stroomt.

Ribeira Grande staat bekend om zijn stranden, zoals Praia de Santa Bárbara, die populair zijn bij surfers. De stad biedt ook toegang tot natuurlijke attracties zoals de Caldeira Velha, een geothermisch gebied met watervallen en warme bronnen, en Lagoa do Fogo, een kratermeer omgeven door ongerepte natuur.

  • Margarida House - Stone Apartment: Een appartement in het centrum van Ribeira Grande met uitzicht op zee. Het appartement heeft een terras, 1 slaapkamer, woonkamer, keuken en badkamer. Er is alsook autoverhuur beschikbaar. Meer info en boeken.
  • Quinta do Passo: Een prachtige villa in het centrum van Ribeira Grande met airconditioning en een buitenzwembad. De villa is volledig uitgerust met alle luxe en alle faciliteiten. Er is een gratis parking beschikbaar aan de accommodatie. Verder is er een mooi uitzicht op het zwembad. Meer info en boeken.
  • Hotel Verde Mar & Spa: Een vijfsterrenhotel met een gratis privéparking, fitnesscentrum, buitenzwembad en algemene lounge. De kamers hebben airconditioning, bureau, minibar en badkamer. Sommige kamers hebben een kitchenette. Relaxen kan je doen in het wellnesscentrum. Meer info en boeken.
  1. Sete Cidades

Sete Cidades is een vulkaankratermeer op het eiland São Miguel. Het bestaat uit twee meren: het Blauwe Meer (Lagoa Azul) en het Groene Meer (Lagoa Verde), die samen liggen in een grote, slapende vulkaankrater. De meren krijgen hun naam door het kleurverschil, dat veroorzaakt wordt door variaties in lichtreflectie en vegetatie.

De omgeving is weelderig groen, met steile kraterwanden en wandelpaden die een prachtig uitzicht bieden. Sete Cidades is een populaire toeristische bestemming vanwege de indrukwekkende natuurlijke schoonheid en de mythische legendes die het gebied omringen.

  • Sete Cidades Nature Villa: Een prachtige Villa in Sete Cidades met gratis privéparking en een prachtig uitzicht op de bergen. Elk villa heeft een volledig uitgeruste keuken, badkamer, living, eettafel en airconditioning. Er zijn appartementen beschikbaar voor 2 personen of een tot 6 personen. Meer info en boeken.
  • Acorsonho Apartamentos Turisticos: Een viersterrenhotel in Sete Cidades. Dit hotel heeft een binnen- en buitenzwembad, tennisbaan, recreatieruimte met biljart en minigolfbaan , een wellnesscentrum en een restaurant. Alles wat je nodig hebt om tot rust te komen na een drukke dag. Meer info en boeken.
  • SENSI Azores Nature and SPA: Een luxueus vijfsterrenverblijf met 2 zwembaden, een restaurant, een bar, een wellnesscentrum en gratis parking. Er is ontbijt beschikbaar in het hotel en er zijn zowel kamers als villa's beschikbaar. Meer info en boeken.
  1. Mis niets op de Azoren met onze gratis reisgids!

Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf op de Azoren? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download onze gratis reisgids Azoren met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen.

Azoren

Gratis reisgids Azoren downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?