Waar verblijven op Terceira? 15 x van goedkoop tot luxe

Waar verblijven op Terceira? 15 x van goedkoop tot luxe

21 oktober 2024 in Azoren0 reacties

Overzicht met de mooiste hotels & resorts op Terceira

Tijdens je reis naar Terceira heb je een aangenaam verblijf nodig. Hierbij hebben wij een overzicht gemaakt met de leukste hotels en alternatieve accommodaties voor jouw reis door Terceira.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Angra do Heroísmo

Angra do Heroísmo is de prachtige hoofdstad van het eiland Terceira. De stad staat bekend om haar rijke geschiedenis en goed bewaard gebleven architectuur, met koloniale gebouwen, smalle straatjes en majestueuze kerken. Angra do Heroísmo was in de 15e eeuw een belangrijke tussenstop voor schepen die de Atlantische Oceaan overstaken. Vanwege haar historische en culturele waarde is de stad in 1983 opgenomen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

  • Globo Happy Hostel: Deze hostel ligt in het centrum van Angra do Heroísmo en biedt verschillende kamers aan. Zo heb je keuze tussen een tweepersoonskamer, een bed in een gemengde slaapzaal, in een mannenslaapzaal of in een vrouwenslaapzaal. De hostel heeft een gemeenschappelijke lounge en er is een privéparking. Er is ook fietsverhuur beschikbaar. Meer info en boeken.
  • Azimute 4: Dit appartement ligt in het centrum van de stad en is geschikt voor 2 personen. Het appartement heeft 1 slaapkamer, badkamer, eethoek, kitchenette en een balkon met een uitzicht over de stad. Er is een restaurant vlakbij. Meer info en boeken.
  • Angra Marina Hotel: Dit vijfsterrenhotel ligt vlakbij de haven van Angra do Heroísmo. Het hotel heeft een restaurant, binnenzwembad, een wellnesscentrum en er is gratis parkeergelegenheid in de buurt. Meer info en boeken.

  1. Porto Judeu

Porte Judeu is een charmant dorpje op het eiland Terceira. Porte Judeu biedt een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan en het schitterende landschap dat wordt gekenmerkt door groene heuvels, vulkanische formaties en kustkliffen. Het dorp heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de vroege kolonisatie van Terceira in de 15e eeuw. De naam "Porte Judeu" betekent letterlijk "Joodse haven" en verwijst naar een tijd waarin de joodse gemeenschap een belangrijke rol speelde in de handel en ontwikkeling van de regio.

  • Alluar Lodge: Op de rand van Porte Judeu vind je deze leuke accommodatie. Er zijn bungalows voor 1 of 2 personen beschikbaar met een mooi uitzicht op de zee. De accommodatie heeft een buitenzwembad, gratis parkeergelegenheid in de buurt en rookvrije bungalows. Elke unit is voorzien van airconditioning en sommige units hebben ook een zithoek. Meer info en boeken.
  • Cantinho da Bela Vista: Deze vakantiewoning is geschikt tot 6 personen. De woning heeft 3 slaapkamers, 2 badkamers, keuken en woonkamer. Er is ook een terras met een mooi uitzicht en er is een privéparking. Je kan genieten van een lekkere barbecue in de tuin van de woning. Meer info en boeken.
  • Casa do Alemao: Deze vakantiewoning heeft 2 slaapkamers, een woonkamer, keuken, 2 badkamers en een leuke tuin met terras. Je kan hier genieten van een prachtig uitzicht tijdens een lekkere barbecue. Er is parkeergelegenheid in de buurt en het huis ligt vlakbij het strand waar je ook kan snorkelen en windsurfen. Meer info en boeken.
  1. Praia da Vitória

Praia da Vitória is een stad en kustplaats aan de oostkust van Terceira. Het is de tweede grootste stad van het eiland en staat bekend om zijn uitgestrekte zandstrand, dat een van de weinige grote zandstranden in de Azoren is.

De stad biedt een charmante mix van historische gebouwen, zoals de Igreja Matriz de Santa Cruz, en moderne faciliteiten, waaronder een jachthaven en diverse restaurants en cafés. Praia da Vitória is een populaire bestemming voor watersporten, zoals zeilen en windsurfen, en heeft een ontspannen sfeer die ideaal is voor zowel toeristen als locals.

  • Royal Beach Hostel: Deze hostel ligt in het centrum van Praia da Vitória en biedt verschillende kamers en bedden in slaapzalen aan. Er is airconditioning aanwezig in de hostel en verder is er een gemeenschappelijke lounge, gedeelde keuken en een bagageopslag. Er is een strand vlakbij waardoor dit een ideale locatie is. Meer info en boeken.
  • Hotel Teresinha: Dit driesterrenhotel ligt in het centrum van de stad en biedt tal van voordelen. Er is een buitenzwembad, bar, gedeelde lounge, gratis privéparking en een tuin. Het hotel biedt een ontbijtbuffet aan. Meer info en boeken.
  • Hotel Praia Marina by Ridan Hotels: Het viersterrenhotel heeft een gunstige ligging vlakbij het strand en biedt prachtige moderne kamers aan. Er is een bar, fiets- en autoverhuur en er wordt ontbijtbuffet aangeboden in het hotel. Meer info en boeken.

  1. Biscoites

Biscoitos is een dorp aan de noordkust van het eiland Terceira. Het staat bekend om zijn natuurlijke zwembaden, gevormd door vulkanische lavarotsen, die een populaire plek zijn om te zwemmen en te ontspannen.

Daarnaast is Biscoitos beroemd om de wijnbouw, met wijngaarden die al eeuwenlang druiven produceren voor de lokale Verdelho-wijn. Het dorp heeft een wijnmuseum, waar bezoekers meer kunnen leren over de traditionele wijnproductie. De ruige kustlijn en het mooie landschap maken Biscoitos tot een aantrekkelijke bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars.

  • Photography House: Een prachtige vakantiewoning net buiten Biscoites. De accommodatie heeft een privéparking, airconditioning en biedt uitzicht op zee. Er is 1 slaapkamer, keuken, zithoek en een badkamer aanwezig. Meer info en boeken.
  • Casas do Morgadio: Een volledig uitgeruste vakantievilla aan de rand van Biscoites. De villa bevat een slaapkamer, woonkamer, kitchenette en een badkamer. De villa is perfect voor ontspanning aangezien er ook een prachtig buitenzwembad is. Meer info en boeken.
  • Caparica Azores Ecolodge: Een prachtige lodge ligt midden in de natuur, dichtbij het natuurreservaat Biscoito da Ferraria. Er is een buitenzwembad, ontbijtbuffet, bar en gratis parkeergelegenheid. Meer info en boeken.
  1. Cinco Ribeiras

Cinco Ribeiras is een klein dorp aan de westkust van Terceira. Het staat bekend om zijn landelijke charme, traditionele melkveehouderijen en prachtige kustlijn. Een van de belangrijkste trekpleisters is de natuurlijke zwemzone, waar zwemmers kunnen genieten van helder zeewater omringd door vulkanische rotsen.

Cinco Ribeiras heeft ook een kaasfabriek, de Queijo Vaquinha, waar bezoekers lokale kaas kunnen proeven die volgens traditionele methoden wordt gemaakt. Het dorp biedt een rustige en authentieke ervaring van het leven op de Azoren, ver weg van de drukte.

  • Recanto dos Sonhos: Een prachtig appartement in Cinco Ribeiras. Het appartement heeft een tuin, barbecue en privéparking. Het appartement is voorzien van alle faciliteiten en comfort en biedt een uitzicht op de tuin. Het appartement ligt op wandelafstand van Cinco Ribeiras. Meer info en boeken.
  • Silver Gate Home: Een schitterende vakantiewoning in Cinco Ribeiras. Deze accommodatie heeft 2 slaapkamers, 1 badkamer en een woonkamer. Er is een fiets- en autoverhuur beschikbaar bij de vakantiewoning. Er is gratis parkeergelegenheid aan de accommodatie. Meer info en boeken.
  • Casa da Torre: Deze vakantiewoning ligt vlakbij de zee en voorziet alle luxe en comfort nodig tijdens je reis. De woning heeft 3 slaapkamers, een woonkamer, keuken, 2 badkamers en een balkon en terras. Er is een pooltafel aanwezig in het huis en je kan gratis parkeren nabij de woning. Meer info en boeken.
  1. Mis niets op de Azoren met onze gratis reisgids!

Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf op de Azoren? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download onze gratis reisgids Azoren met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen.

Azoren

Gratis reisgids Azoren downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?