Auto huren op Menorca: vanaf €5/dag? Info & tips + Hoe de goedkoopste huurauto vinden?

Volledige reisgids kopen voor € 10

Auto huren op Menorca: vanaf €5/dag? Info & tips + Hoe de goedkoopste huurauto vinden?

29 augustus 2024 in Balearen0 reacties

Menorca ontdekken met de wagen? Gelijk heb je. Zo kan je snel en eenvoudig op verschillende plekken komen. Wijk af van de toeristische route en ontdek de minder bekende plekjes!

Op Menorca zijn er verschillende autoverhuurbedrijven. In dit blogartikel lees je meer over de aanpak van een auto huren op Menorca.

Vergelijk aanbieders van huurauto's, er zijn namelijk meerdere verhuurbedrijven van huurwagens. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal het verschil in prijs.

Inhoud artikel

  1. Waarom een auto huren op Menorca?

Om het eiland Menorca te verkennen, huur je best een auto. Zo kan je makkelijk het hele eiland op je eigen tempo verkennen en kan je ook alle verborgen plekjes bezoeken. Een auto zorgt er voor dat je vrijheid hebt en dat je alles kan bezichtigen wanneer en waar jij dat wilt.

Daarnaast is het openbaar vervoer op Menorca buiten de stadscentra en toeristische gedeeltes schaars en sommige (belangrijke) trekpleisters zijn zonder auto heel moeilijk te bereiken. Dus, wil je graag zoveel mogelijk van Menorca zien? Dan is een huurauto onmisbaar.

TIP: Wil je graag niets missen tijdens je vakantie in Menorca? Download dan nu onze gratis preview reisgids Menorca.

  1. Huur je auto best op voorhand

Meteen je vakantie beginnen

Je kan ter plekke een auto huren, maar het is natuurlijk wel handiger als je dit vooraf al doet. Zo kan je kiezen uit een breder gamma aan wagens en heb je vaker interessante kortingen dan wanneer je bij aankomst nog moet boeken. Bovendien staat je auto dan voor je klaar zodra je het vliegtuig uitstapt. Hoe handig is dat? Je kan onmiddellijk aan je vakantie beginnen.

  • Je kan bij de grote maatschappijen zoals Sixt, Europcar en Avis een wagen huren.
  • Bij het kleinere Sunnycars zijn alle verzekeringen inbegrepen in de prijs. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
  • Ben je op zoek naar de goedkoopste huurwagen? Kijk dan zeker eens bij EasyTerra.
  • Er is ook een Nederlandstalig noodnummer voorzien. Handig!
  1. Verkeersregels en autorijden op Menorca

Voor je op vakantie vertrekt, kan je best even de verkeersregels van je bestemming raadplegen. Die kunnen namelijk verschillen met de verkeersregels die jij gewoon bent. Daarnaast ben je ook op stap met een wagen die niet van jou is. Dan wil je natuurlijk geen schade oplopen of boete betalen. We geven je daarom graag wat informatie over de verkeersregels en het autorijden op Menorca. Over het algemeen gelden er dezelfde regels als in België en Nederland.

Hieronder enkele belangrijke aandachtspunten:

  • De hoofdwegen op Menorca zijn over het algemeen veilig en uitstekend te doen met een huurauto.
  • De wegen op Menorca kunnen smal zijn, wees dus zeker voorzichtig op de baan.
  • De verharde baan kan soms omgaan naar een onverharde baan zonder waarschuwing.
  • Op Menorca kunnen de lokale bewoners iets agressiever rijden op de baan, probeer daar zeker rekening mee te houden tijdens je rit.
  • Neem normale schoenen mee als je een auto gaat huren op Mallorca, want je mag niet met slippers of blote voeten rijden.
  1. Kan je gemakkelijk parkeren op Menorca?

Parkeren op Menorca is niet altijd evident. De parkeerplaatsen dichtbij het centrum of bij de stranden zijn meestal volledig volzet, waardoor je soms op zoek moet gaan naar een plaatsje. De meeste parkeerplaatsen op Menorca zijn gratis, met uitzonderingen in de steden en op drukke toeristische plaatsen zoals aan stranden.

Waar op letten wanneer je een parkeerplaats zoekt

  • In bepaalde stedelijke gebieden kan je 'zona ORA' tegenkomen, dit zijn dus de betalende parkeerplaatsen.
  • Parkeren in steden zoals Ciutadella of Mahón kan moeilijk zijn wegens de vele wegmarkeringen en verkeersborden. Wees zeker dat je hier op let en dat je een parkeerticket koopt van een officiële automaat.
  • Wil je niet parkeren op een betalende parkeerplaats? Op Menorca heb je tal van openbare gratis parkeerplaatsen, deze zijn soms iets verder wandelen.
  • Zorg er zeker voor dat er geen waardevolle spullen in de auto achterblijven.
  • Parkeer niet op plaatsen met gele en witte lijnen.
  1. Waarmee rekening houden bij een huurauto op Menorca?

  • Zorg ervoor dat je altijd een autoverzekering neemt! Mocht je een lekke band krijgen of andere schade oplopen, dan ben je altijd volledig verzekerd en krijg je achteraf geen problemen.
  • Houd rekening met een eventuele “eenrichtingstoeslag”. Zo kan het zijn dat je de auto ophaalt in de ene stad en hem terugbrengt in een andere stad.
  • Kijk op voorhand ook eens of er al geen schade aan de wagen is. Hoe klein een krasje ook mag lijken, zorg ervoor dat het vermeld wordt aan de autoverhuurbedrijven.
  • Op warme bestemming en warme zomerdagen, is een airco in de wagen zo goed als onmisbaar.
  • Daarnaast kan ook een ingebouwd navigatiesysteem handig zijn om eventuele tolwegen te vermijden.
  • Wie met meerdere mensen samen reist, kan eventueel een extra bestuurder opgeven. Zo hoeft er niet steeds één iemand te rijden en kun je elkaar afwisselen.
  • Boek je accommodatie ook best mét parkeergelegenheid. Niets vervelender om je auto ergens ver weg van het hotel te parkeren.
  • Check ook even de ruimte voor je bagage. Een klein autootje kan handig zijn om door de smalle straatjes te rijden maar heb je dan wel voldoende plaats voor je bagage op te bergen?

Nog meer tips voor het huren van een auto? Lees ons uitgebreid blogartikel met dé tips voor het huren van een auto op reis: zonder zorgen.

  1. Welke auto huren voor je rondreis?

Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?

  1. Neem je tijd en ontdek de mooiste plekjes op Menorca

Het grootste voordeel van een auto is dat je overal naartoe kan rijden. Van de bekendste en mooiste plekjes tot minder bekende plekjes. Hieronder hebben we alvast enkele niet-te-missen plekjes voor je opgelijst die je zeker moet gezien hebben tijdens je vakantie in Mallorca.

Bezoek de hoofdstad Mahón

De hoofdstad van Menorca is Maó (ook wel Mahón genoemd). Het is bekend om zijn grote natuurlijke haven. Belangrijke bezienswaardigheden zijn de oude stad, de kerk van Santa Maria met een indrukwekkend orgel, het historische klooster van San Francisco, en de kerk Del Carme. Ontdek hier nog meer bezienswaardigheden in Mahón.

Bezoek een van de leuke stranden op Menorca

Menorca heeft prachtige stranden waar je na lange dagen bezienswaardigheden bezoeken tot rust kan komen. Aangezien Menorca veel stranden heeft, sommen wij hier graag enkele van onze favorieten op.

  • Cala Macarella en Cala Macarelleta staan bekend om hun turquoise water en witte zand. Twee idyllische plekken waar je heerlijk kan zwemmen en zonnebaden.
  • Son Bou is het langste strand van Menorca, met een breed zandstrand en veel voorzieningen. Ideaal voor gezinnen en mensen die van zonnebaden houden.
  • Cala Galdana is een van de bekendste en meest gefotografeerde baaien van het eiland. Deze mooie baai met zandstrand wordt omringd door groene heuvels en restaurants in de buurt.
  • Cala Mitjana is een klein en schilderachtig strand met helder water, ideaal voor snorkelen en zwemmen.
  • Nog meer prachtige stranden op Menorca.

Verken Ciutadella de Menorca

Ciutadella de Menorca is een historische stad aan de westkust van Menorca, bekend om zijn historische stadskern met smalle straatjes, gotische architectuur en een sfeervolle haven. Belangrijke bezienswaardigheden zijn de kathedraal van Menorca en het 17e-eeuwse stadhuis. De stad is perfect voor een prachtige wandeling om alle mooie en historische bezienswaardigheden te bezoeken.

  1. Vergelijk aanbieders van huurauto's

Vergelijk aanbieders huurauto's, er zijn meerdere spelers op de markt. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal verschil in prijs.

  1. Wil je ook niets missen tijdens je verblijf op Menorca?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op Menorca? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Menorca met alle belangrijke bezienswaardigheden op Ibiza, Mallorca, Menorca en Formentera (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Balearen.

Menorca

Gratis reisgids Menorca downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?