Waar verblijven op Menorca? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar verblijven op Menorca? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

26 augustus 2024 in Balearen0 reacties

Overzicht met de mooiste hotels & resorts op Menorca

Tijdens je bezoek aan het mooie Menorca, heb je natuurlijk ook een aangenaam verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Menorca.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Overnachten in Ciutadella de Menorca

Ciutadella is de oude hoofdstad van Menorca en biedt een rijke geschiedenis, charmante straatjes, en een prachtige haven. De stad staat bekend om haar goed bewaarde historische gebouwen, gezellige pleinen, en levendige sfeer. Er zijn tal van restaurants, bars en winkels, ideaal voor wie wilt genieten van cultuur en het bruisende nachtleven. Bovendien ligt Ciutadella dicht bij enkele van de mooiste stranden van het eiland, zoals Cala en Brut en Cala en Bosc.

Onderstaande verblijven in Ciutadella zijn alvast een aanrader:

  • Het Calma Hotel bevindt zich in het oude stadscentrum, op 14 minuten lopen van Platja Gran. Deze typisch Menorcaanse residentie werd omgetoverd tot een gezellig familiehotel met ruime kamers. Meer info en boeken.
  • Mag het iets meer luxe zijn? Boek dan je verblijf bij Hotel Rural Morvedra Nou, gelegen op het platteland van Menorca (7 km van Ciutadella). Het verblijf biedt rustieke kamers met airco, een buitenzwembad, een eigen restaurant en een gratis parking. Je kan er ook fietsen en auto's huren. Meer info en boeken.
  1. Mahón, de hoofdstad van Menorca

Mahón is de huidige hoofdstad van Menorca en beschikt over een van de grootste natuurlijke havens ter wereld. De stad combineert historische bezienswaardigheden met een modernere vibe, met een breed scala aan winkels, restaurants en cafés. Mahon is ook een goede uitvalsbasis voor wie het oostelijke deel van het eiland wil verkennen. De nabijheid van prachtige baaien zoals Cala Mesquida maakt het extra aantrekkelijk.

  • Apartamentos Royal Life ligt dichtbij het centrum van Mahón. Er zijn verschillende appartementen beschikbaar, deze zijn telkens voorzien van een woonkamer, badkamer, slaapkamer en een kitchenette. Er is ook een gemeenschappelijke tuin en buitenzwembad, waar je na een lange dag tot rust kan komen. Meer info en boeken.
  • Of verblijf tijdens je bezoek aan Mahón bij Fonduco, een charmante vakantiewoning op wandelafstand van het centrum. Het verblijf biedt accommodatie voor 4 personen, een gezellig terras en uitzicht op de haven. Je kan er ook fietsen en auto's huren. Meer info en boeken.
  1. Mooiste verblijven bij Cala'n Bosch

Cala'n Bosch is een van de populairste vakantieoorden op Menorca, vooral bekend om zijn familievriendelijke sfeer en uitstekende toeristische faciliteiten. De jachthaven van Cala'n Bosch is een centraal punt van het resort en biedt een levendige sfeer met tal van restaurants, bars en winkels rondom. Het is een geweldige plek om 's avonds te wandelen, te dineren en te genieten van het uitzicht op de boten en de zonsondergang. De jachthaven geeft het resort een gezellige en luxe uitstraling.

Hieronder alvast twee mooie verblijven in Cala'n Bosch?

  • Grupotel Tamariscos, een driesterren accommodatie tegenover het strand in Cala 'n Bosch. Het hotel biedt ruime appartementen met zeezicht of zicht op het buitenzwembad. Meer info en boeken.
  • Op zoek naar nog meer luxe? Het Valentin Star ligt op slechts 250 meter van het strand van Cala'n Bosch. Het complex is enkel en alleen voor volwassenen, beschikt over ruime, modern ingerichte kamers en heeft een openluchtzwembad in lagunestijl. Meer info en boeken.
  1. Waar overnachten in Son Bou?

Son Bou heeft het langste zandstrand van Menorca, een ideale bestemming voor de strandliefhebbers onder ons. Deze kustplaats heeft een ontspannen sfeer en biedt een goed aanbod aan accommodaties, variërend van resorts tot vakantiehuizen. De omgeving is relatief rustig, maar toch goed bereikbaar, en de nabijheid van natuurgebieden maakt het aantrekkelijk voor wandel- en natuurliefhebbers.

Hieronder alvast twee leuke accommodaties in Son Bou:

  • Agroturismo Llucasaldent Gran Menorca wordt uitgebaat door een familie en biedt 4* accommodatie op een zeer rustige, afgelegen locatie. Het verblijf biedt kamers met een schitterend uitzicht, een buitenzwembad, een sauna en iedere ochtend een heerlijk ontbijt. Je kan er ook gratis parkeren. Meer info en boeken.
  • Sol Milanos Pingüinos ligt pal aan het 2,5 km lange strand van Son Bou. Dit goed uitgeruste viersterrenhotel beschikt over kamers met een balkon, een groot lagunezwembad en 2 buffetrestaurants. Er is ook kids-club voor jongeren tot 17 jaar. Meer info en boeken.
  1. Accommodaties in de buurt van Cala Galdana

Cala Galdana is een van de grootste en meest bekende stranden van Menorca, gelegen aan de zuidkust van het eiland. Het strand ligt in een brede, hoefijzervormige baai, omringd door hoge kliffen bedekt met dennenbossen, en biedt een prachtig uitzicht op het kristalheldere water en het fijne witte zand.

Ontdek alvast enkele leuke verblijven in de buurt van Cala Galdana

  1. Wil je ook niets missen tijdens je verblijf op Menorca?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op Menorca? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Menorca met alle belangrijke bezienswaardigheden op Ibiza, Mallorca, Menorca en Formentera (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Balearen.

Menorca

Gratis reisgids Menorca downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?