10 x leukste tours en excursies op Menorca: wat zijn de mooiste daguitstappen?

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x leukste tours en excursies op Menorca: wat zijn de mooiste daguitstappen?

26 augustus 2024 in Balearen0 reacties

Overzicht met de leukste tours, excursies en daguitstappen op Menorca + waar tickets boeken?

Menorca staat natuurlijk bekend voor een ontspannen vakantie aan het strand, maar je kan er ook een actieve trip van maken dankzij de vele bezienswaardigheden en uitstappen. Het Spaanse eiland biedt een brede waaier aan actieve en ontspannen excursies die meer dan de moeite waard zijn.

Of je nu houdt van cultuur, natuur, of avontuur, Menorca heeft voor ieder wat wils, ontdek in deze blogpost de mooiste tours en excursies op Menorca.

Inhoud artikel

  1. Rondleiding bij een wijnmakerij in Ciutadella

Wijnliefhebbers onder ons kunnen een rondleiding bij een wijnmakerij in Ciutadella de Menorca boeken. Wie even wat anders wilt doen dan een dag aan het strand door te brengen, kan zich onderdompelen in de lokale cultuur van druiventeelt en het wijnmaken! Breng een bezoekje aan een familiewijnmakerij Binitord Bodega in Ciutadella de Menorca, proef de heerlijke wijnen met lokale ambachtelijke delicatessen en volg een boeiende rondleiding langs de wijnstokken op de glooiende wijngaarden.

  1. Vogels spotten in Parque Natural de s'Albuferades Grau

Parque Natural de s'Albufera des Grau is een van de mooiste natuurgebieden op het eiland. Deze beschermde regio heeft een schat aan diverse habitats, die een thuis bieden aan een groot aantal planten en dieren. Het park beslaat een gebied van meer dan 5000 hectare en omvat een deel van het eiland, zee en enkele kleinere eilanden.

Wil je de fauna en flora van Menorca ontdekken, dan moet je hier naartoe. Je kan het park bezoeken met een lokale gids die je wat meer achtergrondinformatie geeft over de talloze vogels die hier rondfladderen. Boek hier je wandeltour en vogelspotten in Parque Natural de s'Albugera des Grau.

  1. Bezoek een kaasmakerij en leer echte Mahón-kaas maken

Wist je dat de huidige hoofdstad van het eiland, Mahón (Maó) bekend staat om haar heerlijke kazen? Je kan tijdens je vakantie op Menorca dan ook een bezoekje brengen aan de kaasmakerij Sa Roqueta in Ferreries (bekijk ligging).

Tijdens deze rondleiding geeft een gids wat meer uitleg over de werking, mag je zelf de koeien voeren, babykalveren hun melk geven én last but not least.. je eigen Mahón-kaas maken. Je kan hem zelf personaliseren en wanneer deze uitgehard is wordt hij naar jou opgestuurd. Een leuke activiteit tijdens je vakantie op Menorca waar je bijleert over de traditionele landbouwmethoden. Boek hier je rondleiding en workshop kaas maken in Ferreries.

  1. Boek een begeleide wandeling in de steden

Wil je graag zoveel mogelijk gezien hebben in de stad waar je verblijft? Dan kan je best een begeleide wandeling boeken met gids. Zij vertellen vol enthousiasme meer over de mooiste bezienswaardigheden waar de wandelroute langsloopt en geven je met plezier nog wat insidertips voor je verblijf op Menorca. Ontdek hieronder alvast enkele begeleide wandelingen op Menorca door de steden.

  1. Gin Distilleerderij Tour met proeverij & hapjes

Ga mee met een rondleiding door Xoriguer Gin distilleerderij in Mahon. Je komt er alles te weten over hoe de gin wordt geproduceerd. Je ziet er hoe de gin wordt gedistilleerd, gebotteld en geëtiketteerd. Proef de verschillende smaken tijdens een gin proeverij met lekkere snacks als worstjes, kaas en typische zoetigheden uit Menorca. De gids vertelt je over de geschiedenis en persoonlijke anekdotes over de distilleerderij.

Tijdens deze rondleiding door de Xoriguer Gin distilleerderij krijg je een uitleg van ongeveer 40 minuten inclusief een degustatie achteraf. Meer info en beschikbaarheid bekijken.

  1. Maak een boottocht langs de kust van Menorca

Wat ook zeker niet mag ontbreken is een boottocht of rondvaart op Menorca. Wanneer je de badplaatsen of een van de stranden bezoekt zullen ze je hoogstwaarschijnlijk aanspreken voor een mooie dagtocht op het water. En waarom ook niet! Het eiland heeft een indrukwekkende kustlijn met verborgen baaien, grotjes en ongerepte stranden die je nu eenmaal het beste vanaf het water kunt verkennen. Er zijn verschillende organisaties die een boottocht of rondvaart aanbieden, afhankelijk van jouw voorkeur kan je een excursie boeken en het water op trekken.

Hieronder alvast een selectie boottochten en rondvaarten op Menorca

Trek je liever zelf het water op? Dan kan je kiezen voor een kajaktour!

Met een kajak heb je namelijk de kans om net iets dichter bij de natuur te komen en plekken te bezoeken die vaak moeilijk toegankelijk zijn met grote boten. Er zijn verschillende bedrijven op Menorca die kajaks en uitrusting verhuren. Je kunt vaak kiezen uit een eenpersoons- of tweepersoonskajak; sommigen hebben zelf een doorzichtige bodem zodat je kan zien wat er onder jou zwemt. Je kan ook op voorhand een kajaktour op Menorca boeken, deze tours brengen je onder andere langs verborgen grotten en afgelegen baaien.

  1. Waterpret in het Splash Aquapark

Altijd op zoek naar een leuk waterpark dichtbij jouw vakantiebestemming? Hier op Menorca, in Biniancolla kan je een volledige dag doorbrengen in het Splash Aquapark. Of je nu een adrenalinejunkie bent die op zoek is naar de spannendste glijbanen, of gewoon wilt ontspannen in het zonnetje, Splash Aquapark heeft het allemaal!

Durf jij het aan om de razendsnelle Kamikaze af te gaan? Of kies je liever voor de kronkelende Tornado waar je gegarandeerd door elkaar wordt geschud? Voor de jongste avonturiers is er de veilige en speelse kinderzone, vol kleurrijke glijbanen en waterspellen. En als je op zoek bent naar iets meer ontspanning, dan vind je in de lazy river of de jacuzzi de rust die je zoekt. Boek hier je toegangstickets voor het Splash Aquapark op Menorca.

  1. Verken de mooiste plekjes op Menorca tijdens een dagtour

Wil je graag enkele van de bekendste bezienswaardigheden op het eiland bezichtigen, maar heb je geen huurauto? Dan kan je ook altijd een georganiseerde dagtour boeken op Menorca. Tijdens deze begeleide tours word je meestal opgehaald bij het hotel waar je verblijft (hotels en resorts op Menorca kan je hier boeken) en brengen je langs de mooiste plekjes van het Spaanse eiland. Absolute aanrader als je op zoek bent naar een daguitstap op het eiland.

  1. Ontspannen op de mooiste stranden van Menorca

Wanneer je op vakantie bent, wil je natuurlijk ook genieten van een dagje rust en waar kan dat beter dan op een van de mooiste stranden van Menorca? Menorca is niet voor niets bekend als een populaire zon, zee en strandvakantie. Je vindt er zowel rustige baaitjes en verborgen inhammen als uitgestrekte zandstranden en levendige kustplaatsen.

Enkele van de bekendste stranden op Menorca zijn:

  • Cala Macarella en Cala Macarelleta staan bekend om hun turquoise water en witte zand. Twee idyllische plekken waar je heerlijk kan zwemmen en zonnebaden.
  • Son Bou is het langste strand van Menorca, met een breed zandstrand en veel voorzieningen. Ideaal voor gezinnen en mensen die van zonnebaden houden.
  • Cala Galdana is een van de bekendste en meest gefotografeerde baaien van het eiland. Deze mooie baai met zandstrand wordt omringd door groene heuvels en restaurants in de buurt.
  • Cala Mitjana is een klein en schilderachtig strand met helder water, ideaal voor snorkelen en zwemmen.

HUURAUTO: Onze tip? Huur een auto voor je vakantie op Menorca en ga zelf op zoek naar de mooiste baaien en stranden op Menorca. Het ene is al wat makkelijker te bereiken dan het andere (dat betekent ook meestal minder volk 😉). Bovendien kan je met een huurauto zelf beslissen hoelang je op het strand wilt blijven, misschien wel tot zonsondergang? Boek hier je huurauto op Menorca.

  1. Snorkelen en duiken op Menorca

Menorca heeft enkele mooie stranden met helderblauw water, wat natuurlijk ideaal is voor zowel beginnende als ervaren duikers en snorkelaars. Er zijn verschillende professionele duikcentra die opleidingen en duikexcursies aanbieden maar je kan ook een begeleide snorkel- of duiktour op Menorca boeken. Enkele populaire plekken om te duiken zijn onder andere Cala Galdana en Menorca Marine Reserve. Om te snorkelen ga je best naar Cala Mitjana, Cala Macarella en Cala Macarelleta, en Cala En Porter. Tip, het duikseizoen op Menorca loopt meestal van mei tot oktober, wanneer het water op zijn warmst en helderst is.

Boek je vakantie naar de Balearen

Aanbieders vliegvakanties

Goedkoop je vliegtickets boeken

  1. Wil je ook niets missen tijdens je verblijf op Menorca?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op Menorca? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Menorca met alle belangrijke bezienswaardigheden op Ibiza, Mallorca, Menorca en Formentera (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Balearen.

Menorca

Gratis reisgids Menorca downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?