13 x bezienswaardigheden in Costa Adeje, Tenerife: wat zien & doen?

Volledige reisgids kopen voor € 10

13 x bezienswaardigheden in Costa Adeje, Tenerife: wat zien & doen?

10 september 2024 in Canarische Eilanden0 reacties

De mooiste plekken en bezienswaardigheden in Costa Adeje + verblijftips

Costa Adeje is een chique resort dat luxe biedt op een hoger niveau dan zijn levendige buren. Dit moderne vakantieoord staat bekend om zijn prachtige zandstranden, exclusieve entertainment, accommodaties en eetgelegenheden die beroemdheden aantrekken. Hoewel het niet bekend staat om megaclubs zoals Playa de las Americas, biedt Costa Adeje tal van activiteiten.

Ontdek in deze blogpost de mooiste plekken en bezienswaardigheden in Costa Adeje.

Inhoud artikel

  1. Kaartje met de mooiste bezienswaardigheden in Costa Adeje

Costa Adeje vormt, samen met de nabijgelegen plaatsen Los Cristianos en Playa de las Américas, het meest toeristische hart van Tenerife. Dit levendige gebied staat vooral bekend om zijn (luxe) resorthotels, diverse winkels en heel wat restaurants. De lange boulevard die Costa Adeje verbindt met de andere toeristische trekpleisters, zoals Playa de las Américas, is ideaal voor een ontspannen wandeling langs de kust. Verder is Costa Adeje ook een ideale uitvalbasis om verschillende wandelingen te maken, Parque Nacional del Teide te verkennen en andere badplaatsen te bezoeken.

HUURAUTO: Wil je graag nog meer zien van het eiland? Huur dan zeker een auto zodat je de mooiste plekjes vanuit Costa Adeje kan opzoeken.

Ontdek alvast de mooiste bezienswaardigheden in Costa Adeje en nabije omgeving op de kaart

  1. Waterpret in Siam Park

Siam Park, op nog geen vijf minuten rijden van het centrum, is dan weer een opwindend waterpark met Thaise thema's, inclusief familieglijbanen, spannende attracties, zwembaden en een kunstmatig strand. De naam "Siam" verwijst naar de oude naam van Thailand, wat de culturele verbinding benadrukt. Het park is dus ontworpen met Thaise elementen, zoals gebouwen in Thaise stijl, tropische tuinen en kunstwerken die de Thaise cultuur en erfgoed weerspiegelen.

Beleef een onvergetelijke dag in Siam Park

  • De spectaculairste attractie is de Tower of Power, een glijbaan van 28 meter hoog. Je glijdt aan 80 km per uur naar beneden en op het einde passeer je in een tunnel door het haaienaquarium.
  • Andere glijbanen zijn de Dragon, waarbij je in een band voor 4 personen bijna verticaal naar beneden glijdt en in de Volcano ernaast kom je terecht in een reusachtige trechter met een lichtshow.
  • Naast de glijbanen biedt het park ontspanningsruimtes, lazy rivers, kunstmatige stranden en exotische tuinen.

GOUDEN TIP: Boek hier je toegangstickets voor Siam Park.

  1. Playa de Fañabé

Ten noorden van Costa Adeje ligt Playa de Fañabé, bekend om zijn rustige strook zonnig goudkleurig zand, vaak beschouwd als een van de beste stranden van Tenerife. Hier kun je ontspannen en genieten van de rust, deelnemen aan watersporten zoals jetskiën, bananenboottochten en waterparachutes voor een adembenemend uitzicht.

Boek hier je watersportactiviteit in Costa Adeje

  1. Playa del Duque

Een ander populair strand in Costa Adeje is Playa del Duque. Dit luxe strand biedt alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke stranddag. Je kan er parasols en ligbedden huren zodat je in alle rust van de zon kan genieten, en langs het strand zijn er verschillende strandtentjes te vinden waar vooral lokale specialiteiten worden geserveerd.

De leukste verblijven op het eiland Tenerife?
Op zoek naar een aangenaam verblijf voor je vakantie op Tenerife? Boek een overnachting in een (luxe)hotel, een kindvriendelijk resort, of verblijf op het platteland in een van de traditionele landelijke huizen of boerderijen die werden omgebouwd tot een gezellig vakantieverblijf. Hieronder vind je alvast onze aanbevelingen.

BookingBoek je hotel bij BOOKING.com
SunwebAll-inclusive hotels op Tenerife
TUI → Boek een (kindvriendelijk) resort bij TUI
Prijsvrij → Hotels en vakantieappartementen bij Prijsvrij
ElizawashereTraditioneel overnachten in Casa Rurales

  1. Wandel naar de Roque de Ichasagua

Zin in een mooie wandeling tijdens je vakantie in Costa Adeje? Volg dan het pad naar de Roque de Ichasagua, of Roque del Conde. Een korte maar uitdagende wandelroute met steile en rotsachtige stukken. Vroeger diende het pad als toegangsweg naar landbouwgrond en nu biedt het nog steeds prachtige uitzichten over de kust. Het oversteken van de Barranco del Rey, het meest rotsachtige deel van de route (bekijk ligging), vereist voorzichtigheid. Het is belangrijk om een paar goede wandelschoenen te dragen en voldoende water mee te nemen, omdat er geen beschutting is. Er is enige ervaring met klimmen vereist om de volledige route af te leggen.

WANDELTIP: Bekijk hier onze wandelroute naar Roque de Ichasagua.

  1. Barranco del Infierno

Barranco del Infierno, oftewel "Heldenkloof", is een prachtig natuurgebied en ravijn op Tenerife. Het is een van de meest spectaculaire wandelroutes op het eiland en staat bekend om zijn dramatische landschap, weelderige vegetatie, watervallen, en rijke biodiversiteit.

  • De route begint bij Calle de los Molinos in Adeje (bekijk hier het startpunt), een natuurlijk balkon met een prachtig uitzicht op de landschappen in het zuiden van het eiland.
  • Onderweg passeer je langs een reeks uitkijkpunten, een oude molen en wandel je langs de rivierbedding van het ravijn naar de belangrijkste trekpleister op de route een indrukwekkende waterval van ongeveer 200 meter hoog.
  • In totaal doe je over deze wandeltocht ongeveer drie uur en de hele tocht bedraagt ongeveer 6,5 km.

Het gebied is beschermd, en om de natuur te behouden, mogen er maar een beperkt aantal mensen per dag het ravijn bezoeken. Het is daarom aan te raden om van tevoren een plekje te reserveren via de officiële website van Barranco del Infierno.

  1. Wandel tussen de aapjes in Monkey Park

Op 10 minuten rijden van Costa Adeje ligt Monkey Park Tenerife, bekend om zijn focus op primaten en andere diersoorten. Het park onderscheidt zich doordat het de enige dierentuin op de Canarische Eilanden is waar bezoekers de kooien kunnen betreden om de dieren te voeren en aan te raken.

  • Hier kun je interactie hebben met lemuren, titi-apen, chimpansees en andere primaten, evenals exotische vogels zoals ara's en kaketoes.
  • Bovendien beschikt het park over een serpentarium en een vijver met krokodillen en schildpadden, die je kunt oversteken via een houten brug.
  • Het park heeft educatieve programma's om bezoekers bewust te maken van het belang van natuurbescherming en het behoud van bedreigde diersoorten.
  • Meer info op de website.

  1. Dolfijnen en walvissen spotten in Costa Adeje

Altijd al eens dolfijnen of walvissen willen spotten? Tijdens je vakantie op Tenerife kan dat zeker. Vanuit Costa Adeje worden er verschillende boottochten georganiseerd waarbij je de kans krijgt om dolfijnen en/of walvissen van allerlei soorten, van ver en soms van dichtbijt te bezichtigen. Boten mogen vaak niet te dichtbij komen zodat de prachtige dieren genoeg plaats hebben om vrij te bewegen. Het is een onvergetelijke ervaring die we alleen maar kunnen aanraden! In deze blogpost hebben we de mooiste tours om dolfijnen en walvissen te spotten voor je opgelijst.

Bekijk alvast enkele populaire dolfijn- en walvistour op Tenerife hieronder

  1. Bezoek Jungle Park

Jungle Park, voorheen bekend als "Parque Las Águilas" (Park van de Adelaars), is een uitgestrekt wildpark gelegen in Arona (op 15 minuten rijden van Costa Adeje). Met meer dan 500 dieren van verschillende soorten is Jungle Park de thuisbasis van diverse dieren, zoals tijgers, leeuwen en luipaarden, evenals vogels, reptielen en andere exotische diersoorten. Er zijn dagelijkse vogelshows met indrukwekkende vertoningen van diverse vogels en roofvogels.

Naast de dierenexposities biedt Jungle Park ook een kabelbaan die bezoekers door het park voert en een waterparkgedeelte met glijbanen en zwembaden. Wat Jungle Park echt bijzonder maakt, is de prachtige natuurlijke omgeving. Het park is weelderig aangelegd in een groene omgeving die doet denken aan een tropisch regenwoud, compleet met tunnels, hangbruggen en watervallen. Meer info op de website.

  1. Shoppen, shoppen en nog eens shoppen

Costa Adeje biedt niet alleen prachtige stranden en resorts, maar ook twee grote winkelcentra: San Eugenio Shopping Centre en Centro Comercial Plaza del Duque. Heb je geen zin om een hele dag aan het strand te liggen? Bij deze twee stijlvolle winkelcentra vind je een breed aanbod van exclusieve topmerken tot gewone winkels als H&M. Plaza del Duque focust zich meer op luxe en kwaliteit terwijl San Eugenio meer een mix biedt, van kledingboetieks en schoenenwinkels tot elektronica en lokale souvenirs. Uiteraard vind je in en rondom Costa Adeje ook tal van kleinere winkeltjes waar je leuke souvenirs, lokale producten en accessoires kan vinden.

  1. Uitstap naar Pico del Teide

Een van de grootste trekpleisters op Tenerife is de Pico del Teide, de grootste vulkaan van Tenerife. Beschik je over een huurauto? Dan kan je zelf een bezoekje aan Parque Nacional del Teide en de vulkaan plannen. Wil je liever een begeleide wandeling maken naar de top van El Teide? Dan kan je deze best op voorhand boeken (bekijk hier het volledige aanbod tours naar El Teide).

Om dit nationaal park te bezoeken trek je best minstens één dag uit zodat je tijd genoeg hebt om het natuurpark op eigen houtje te ontdekken. Je bewondert hier een uniek landschap van kraters, vulkanen en gefossiliseerde lava, alsook de indrukwekkende piek zelf. Maar het hoogtepunt aan je bezoek hier is, letterlijk en figuurlijk, een ritje op de kabelbaan. Vanop je stoeltje hebt je prachtig uitzicht op de oceaan en met een beetje geluk zelfs op de naburige eilanden.

TICKETS: Koop je tickets voor een bezoek aan het Teide Nationaal Park online of je kabelbaan tickets koop je hier.

  1. Aqualand Tenerife

Aqualand Tenerife is een ander waterpark gevestigd in Costa Adeje. Het park biedt een assortiment aan traditionele waterattracties en glijbanen voor bezoekers van alle leeftijden. Enkele populaire attracties zijn steile glijbanen, snelle waterbanen, lazy rivers, golfslagbaden en kinderzwembaden. Aqualand staat bekend om zijn familievriendelijke sfeer en attracties, waardoor het een favoriete bestemming is voor gezinnen die op zoek zijn naar waterpret en avontuur. Het park organiseert ook regelmatig shows en entertainment voor bezoekers. Meer info op de website.

  1. Watersporten bij Puerto Colón

Zin in een leuke, avontuurlijke activiteit op het water? Een van de populaire watersporten die je vanuit Costa Adeje kan doen, is jetskiën. Daarnaast kan je er ook parasailen, surfen, wakeboarden, duiken, en stand-up paddleboarden (SUP). Deze activiteiten worden vaak aangeboden bij stranden als Playa de Fañabé, Playa del Bobo, Playa de la Pinta en Playa del Duque maar ook bij de haven Puerto Colón. Liever een ontspannen boottocht langs de kust? Dat kan natuurlijk ook!

Ontdek hieronder alvast enkele leuke watersportactiviteiten vanuit Costa Adeje

  1. Waar overnachten in Costa Adeje?

Op zoek naar een aangename verblijfplaats voor je vakantie in Costa Adeje? Je vindt er alle soorten accommodaties: van luxe resorthotels en kindvriendelijke resorts met toegang tot de stranden tot landelijke huizen (Casa rurales) in het binnenland. Hieronder alvast enkele van onze favoriete verblijven of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en resorts in Costa Adeje online.

  • Kindvriendelijk resort: Bahia del Duque beschikt over een prachtige botanische tuin, maar liefst vijf zwembaden en uitstekend verzorgde (familie)kamers. Er is ook een miniclub aanwezig.
  • Vakantieappartement: La Finca de Chayofa ligt in Chayofa, vlakbij Costa Adeje. Het appartement is geschikt voor vier personen, beschikt over een eigen kitchenette, een gezellig balkon, toegang tot een gedeeld zwembad en gratis privéparking.
  • Adults-only: Hotel Guayarmina Princess is centraal gelegen: het hotel ligt vlakbij het strand, het centrum en de boulevard. Er zijn geen kinderen toegelaten (tot 16 jaar) in het hotel, je verblijft in modern ingerichte kamers waarvan de meesten een mooi uitzicht hebben op zee en er zijn maar liefst drie zwembaden en een wellnesscentra.
  • Luxe hotel: Een van de bekendste, luxueuze hotels in Costa Adeje is het Hard Rock Hotel Tenerife. Dit luxehotel biedt moderne accommodatie, 3 zwembaden, een zoutwaterlagune, een spa en fitnesscentrum en mogelijkheid om all-inclusive te boeken.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf op Tenerife?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Tenerife? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Tenerife met alle belangrijke bezienswaardigheden op Tenerife (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Tenerife.

Tenerife

Gratis reisgids Tenerife downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?