10 x mooiste plekken in Puerto de Mogán: wat zien & doen tijdens je verblijf aan dit kleurrijke vissersdorpje?

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x mooiste plekken in Puerto de Mogán: wat zien & doen tijdens je verblijf aan dit kleurrijke vissersdorpje?

Wat zeker zien & doen tijdens je verblijf in Puerto de Mogán? + verblijftips

Puerto de Mogán, gelegen aan de zuidwestkust van Gran Canaria, wordt vaak "Klein Venetië" genoemd vanwege zijn charmante kanalen die door het dorp stromen en pittoreske straten met kleurrijke oude vissershuizen.

Ondanks dat het Puerto de Mogán een toeristische trekpleister is op Gran Canaria, heeft het dorp nog steeds een authentieke uitstraling. Lees in deze blogpost de mooiste plekken van Puerto de Mogán en ga zelf op ontdekking.

Inhoud artikel

  1. Kaartje met de mooiste plekken in Puerto de Mogán

Puerto de Mogán ligt aan de zuidwestkust van het eiland Gran Canaria. Het dorp bevindt zich in de gemeente Mogán en ligt ongeveer 20 kilometer ten westen van de bekende badplaats Puerto Rico. Puerto de Mogán ligt ingesloten tussen de bergen en de Atlantische Oceaan, in een beschutte baai die zorgt voor kalme wateren en een mild klimaat het hele jaar door. Het voormalige vissersdorpje is een absolute aanrader tijdens je vakantie op Gran Canaria, ontdek in deze blogpost alvast waarom!

Ligging van de mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Puerto de Mogán op de kaart

  1. Puerto de Mogán, het Klein Venetië van Gran Canaria

Bekend als "Klein Venetië," heeft Puerto de Mogán zijn charme te danken aan de pittoreske kanalen die het dorp doorkruisen, een echo van de Venetiaanse waterwegen, maar met een unieke Canarische flair. De smalle straatjes slingeren zich tussen de witgekalkte huizen, die bedekt zijn met een tapijt van bougainvillea in felle tinten roze, paars en rood. Elke hoek lijkt wel gemaakt te zijn voor een ansichtkaart, het is een plek waar je niet anders kan dan even stilstaan en alles in je opnemen.

In Puerto de Mogán zal je niet overspoeld worden met toeristische resorts en drukbezette stranden. Het is een romantische, sfeervolle plek in het zuiden van Gran Canaria die je ongetwijfeld zal weten te bekoren tijdens je vakantie op Gran Canaria.

  1. Wandel door de jachthaven

De jachthaven is het kloppende hart van Puerto de Mogán, waar zowel plezierbootjes als luxe jachten liggen te dobberen in het kalme, azuurblauwe water. Rondom de haven zijn er heel wat gezellige terrasjes en restaurants te vinden waar je kan genieten van verse visgerechten terwijl je uitkijkt over de zee. Hier hangt een ontspannen, bijna tijdloze sfeer. Er is geen haast, alleen het geluid van de golven en het zachte geroezemoes van mensen die genieten van het leven.

  1. Zonnebaden bij Playa Mogán

Het strand van Puerto de Mogán (bekijk hier de ligging) ligt vlakbij de jachthaven. Het is een klein paradijs, omgeven door een hoefijzervormige baai die beschermd wordt door de bergen. Leg je handdoek uit op het zandstrand (je kan er ook parasols en ligstoelen huren indien je dat wenst), zoek wat afkoeling in het kalme zeewater, trek je snorkeluitrusting aan en spot kleine visjes of geniet gewoon van een goed boek, de gezellige sfeer en het zonnetje. Langs de promenade vind je een aantal restaurants en bars waar je na een leuke namiddag op het strand kan genieten van een hapje en een drankje met uitzicht op de zee.

OVERNACHTINGSTIP: Op zoek naar een gezellig appartement aan het strand van Puerto de Mogán? Boek dan een verblijf bij Sunny Valley Apartment.

  1. De wekelijkse Vrijdagsmarkt bijwonen

Verblijf je een tijdje in Puerto de Mogán? Probeer dan zeker eens een bezoekje te brengen aan de wekelijkse markt. Iedere vrijdag worden de straten van Puerto de Mogán rijkelijk gevuld met talloze marktkraampjes waar je onder andere leuke souvenirs kan kopen maar ook kan proeven van lokale lekkernijen. Absoluut de moeite om deze markt eens bij te wonen.

RONDLEIDING: Ontdek de geweldige straatmarkt van Puerto Mogán tijdens een gegidste rondleiding.

  1. Mooiste uitzicht vanaf Mirador de Puerto de Mogán

Voor een mooi uitzicht over het vissersdorpje wandel je naar Mirador de Puerto de Mogán (bekijk hier de ligging). Om bij het uitkijkpunt te komen, moet je een korte wandeling maken vanaf het centrum van Puerto de Mogán door de smalle straatjes en enkele trappen omhoog. Eenmaal boven bij het uitkijkpunt geniet je van een panoramisch uitzicht over het charmante dorp, de jachthaven en de omliggende kustlijn. Vooral 's avonds bij zonsondergang kan je hier enkele mooie foto's maken.

  1. Duik 25 meter diep met de Golden Shark van Submarine Adventure

Verken de rijke onderwaterwereld van Puerto de Mogán tijdens een avontuurlijke tour met de onderzeeër Golden Shark van Submarine Adventure. Daal af tot een diepte van 25 meter en ontdek de kleurrijke onderwaterwereld zonder zelf te moeten duiken: van mysterieuze scheepswrakken tot unieke rotsformaties en kleurrijke ecosystemen. Deze onvergetelijke ervaring is geschikt voor alle leeftijden, ook voor kinderen!

EXCURSIE: Bekijk verschillende scheepswrakken op de bodem van de oceaan en geniet van de onderwaterwereld tijdens deze onderzeeboottocht vanuit Puerto de Mogán.

  1. Bezoek de archeologische site La Cañada de Los Gatos

Vlakbij bevindt zich La Cañada de Los Gatos, een kustplaats van de Guanches die ontstaan is aan de monding van het Mogán-ravijn. Het was een belangrijk bevolkingscentrum en is nu een archeologische site met grafplaatsen en een cafetaria.

  1. Uitstap naar de Rainbow Rocks (Los Azulejos De Veneguera)

Zin in een mooie uitstap vanuit Puerto de Mogán? Plan dan zeker een bezoekje aan de Regenboogrotsen in, ook bekend als Los Azulejos De Veneguera in de buurt van het dorp Veneguera. Deze adembenemende kleurrijke rotsformaties mag je zeker niet missen als je in deze omgeving verblijft. Parkeer bij de sapbar (bekijk hier de ligging) en volg het bewegwijzerde pad omhoog, waar je nog meer prachtige rotsen zult tegenkomen.

Hoewel het pad een beetje klauteren vereist, is het goed te volgen en biedt het fantastische uitzichten. Deze spectaculaire rotsformaties in okerkleurige en roodachtige tinten zijn ontstaan door vulkanische activiteit en erosie tijdens de vorming van het eiland.

  1. Barranco de Mogán

Barranco de Mogán is een indrukwekkende kloof (of ravijn) op ongeveer 10 minuten rijden van het centrum van Puerto de Mogán. Het is een van de vele ravijnen die kenmerkend zijn voor het vulkanische landschap van het eiland. Er zijn verschillende wandel- en fietspaden die door het ravijn slingeren, variërend van gemakkelijke wandelingen tot meer uitdagende tochten. Je kan er natuurlijk ook gewoon doorrijden met je wagen (nog geen huurauto? huur je wagen bij Sunnycars online).

Langs de barranco liggen ook enkele kleine dorpjes als Molino de Viento met zijn pittoreske molen en landbouwgebieden waar fruitbomen, zoals mango’s en avocado’s, worden geteeld. Een blik op het traditionele, landelijke leven op Gran Canaria, weg van de toeristische drukte van de kust.

  1. Maak een boottocht vanuit Puerto de Mogán

In de haven van Puerto de Mogán zijn er naast talloze restaurants, winkels en cafeetjes ook heel wat organisaties te vinden die verschillende soorten boottochten aanbieden. Een boottocht met de onderzeeër van Submarine Adventures laat je kennis maken met de rijke onderwaterwereld rondom het vissersdorpje, maar je kan ook de omgeving boven water beter leren kennen. Stap aan boord van een zeilboot en verken het zuiden van Gran Canaria of ga op dolfijnen spotten tijdens een boottocht langs de zuidwestkust.

  1. Welke auto huren voor je rondreis Gran Canaria?

Er zijn verschillende soorten auto’s die je kan huren in Gran Canaria

De wegen die de hoogtepunten van het eiland met elkaar verbinden zijn in uitstekende staat. Je kan dus gerust kiezen voor een gewoon economy model als je op zoek gaat naar een huurauto. Zo bespaar je heel wat geld. Sommige wegen die wat hoger in de bergen te vinden zijn, liggen er minder goed bij. Ben je van plan om veel tijd hier te spenderen? Dan kan het handig zijn om te investeren in een 4×4. Maar dat is dus geheel persoonlijk.

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.
  1. Waar overnachten in Puerto de Mogán?

Puerto de Mogán is een van de toeristische trekpleisters op Gran Canaria, je vindt er dan ook een ruim aanbod aan accommodaties, variërend van authentieke huisjes die omgetoverd zijn tot een gezellige vakantiewoning tot mooie hotels. Is Puerto de Mogán een uitvalbasis voor je bezoek aan de zuidkust van Gran Canaria? Dan zoek je best een accommodatie met parkeermogelijkheden. Hieronder alvast enkele van onze favorieten of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en pensions in Puerto de Mogán.

  • In de haven van Puerto de Mogán ligt het LIVVO Puerto de Mogán. Hier kan je zowel kamers als appartementen boeken met uitzicht over de haven, de stad en de zee. Er is een zwembad, een spagedeelte (betalend) en een eigen restaurant. Meer info en boeken.
  • Little Venice Apartment is een typisch huisje voor Puerto de Mogan, gelegen op loopafstand van Playa de Mogán. Het appartement biedt acommodatie voor drie personen, een volledig uitgeruste keuken en gratis wifi. Meer info en boeken.
  • Cordial Mogan Playa bevindt zich iets verder buiten het stadscentrum en biedt viersterrenaccommodatie. Het hotel beschikt over ruime kamers, 2 royale zwembaden, 4 verschillende restaurants en talloze faciliteiten voor kinderen. Wie even wilt ontspannen kan terecht in het spagedeelte van het hotel. Meer info en boeken.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in de Canarische Eilanden?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Canarische Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Canarische Eilanden met meer dan 140 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden

Gratis reisgids Gran Canaria downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?