Roadtrip op Tenerife: 14-daagse route langs de mooiste plekken op Tenerife

Volledige reisgids kopen voor € 10

Roadtrip op Tenerife: 14-daagse route langs de mooiste plekken op Tenerife

20 september 2024 in Canarische Eilanden0 reacties

Roadtrip op Tenerife: ontdek onze uitgestippelde route met reisschema + verblijftips

Of je nu wilt ontspannen aan de kust, avontuurlijke trektochten wil maken door bergachtige ge bieden of op zoek bent naar ontspanning, op Tenerife vind je voor elk wat wils. Ontdek de indrukwekkende vulkanische landschappen, zonovergoten stranden en een rijke cultuur tijdens deze 14-daagse roadtrip op het prachtige eiland Tenerife, beginnde in de bruisende hoofdstad Santa Cruz de Tenerife.

Praktische info & tickets voor je vakantie Tenerife

Duur5 - 10 dagen ()
Vliegtickets4,5 uur vliegen - richtprijs € 99 vanuit Brussel. Vergelijk bij TuiFly en Cheaptickets
Shuttle serviceTaxi van de luchthaven Tenerife Zuid naar het centrum, boek je ticket hier online
VerblijvenLeuke hotels op Tenerife zijn:
HuurautoWil je Tenerife zelf verkennen, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij het aanbod bij Tui (vanaf € 476), Eliza was Here (vanaf € 690) of bij Sunweb (vanaf € 429)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Kaartje met route van de roadtrip op Tenerife

Deze mooie roadtrip van 14 dagen rond het Canarische Eiland Tenerife begint in het noorden bij de bruisende hoofdstad Santa Cruz de Tenerife (niet onbelangrijk als je vliegtickets voor Tenerife wilt boeken), en maakt een lus terug naar het noorden waar je de reis begonnen bent.

Hieronder het reisschema van een 14-daagse roadtrip op Tenerife op de kaart

Dag 1: Santa Cruz de Tenerife

Zoals we hier boven reeds hebben aangehaald, begint deze rondreis op Tenerife in de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife, waar je meteen de oude forten, kleurrijke pleinen en levendige straten kan verkennen aan de hand van onze uitgestippelde stadswandeling door het centrum van Santa Cruz de Tenerife. Hier ontdek je historische plekken zoals Castillode San Cristobal en Plaza de la Candelaria, en geniet je van de lokale sfeer.

Enkele niet-te-missen bezienswaardigheden in Santa Cruz de Tenerife zijn onder andere:

  • Plaza de España, het grootste plein in de stad, met z'n kunstmatig meer.
  • Twee boeiende musea: Museo de la Naturaleza y el Hombre (één van de beste musea van het eiland) en TEA (Tenerife Espacio de las Artes).
  • De oude overdekte markt uit 1851 vlakbij Plaza Weyler en de neoklassieke fontein uit blauwe steen, Fuente Isabel II.
  • De kerk van San Francisco de Asís, één van de belangrijkste monumenten in Santa Cruz de Tenerife en de kerk van de Onbevlekte Ontvangenis.
  • Auditorio de Tenerife Adán Martín, ontworpen door architect Santiago Calatrava, is een futuristisch kunstcomplex en auditorium aan de kust van Tenerife.
  • Het Palmetum, een indrukwekkende botanische tuin die zich uitstrekt over 12 hectare en oorspronkelijk werd aangelegd op een voormalige vuilnisbelt.
  • Wil je graag de mooiste bezienswaardigheden van Santa Cruz de Tenerife bewonderen met een lokale gids? Dat kan natuurlijk ook! Bekijk dan ook eens de begeleide tours in Santa Cruz de Tenerife.

OVERNACHTINGSTIP: Hotel Taburiente S.C.Tenerife is een chique stadshotel naast het García Sanabria-park. Het biedt stijlvolle kamers, een fitnessruimte en een zwembad op het dak met uitzicht op het park en de Atlantische Oceaan. Meer info en boeken.

Dag 2: Parque Rural de Anaga

Op dag twee laat je de hoofdstad achter je en trek je de natuur in, meer bepaald het Parque Rural de Anaga ten noorden van Santa Cruz de Tenerife. Het Parque Rural Anaga strekt zich uit over meer dan 14000 hectare en herbergt een ongerept laurierbos dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Dit biosfeerreservaat behoudt zijn natuurlijke schoonheid met dramatische landschappen, waaronder steile bergketens, diepe valleien en afgelegen stranden.

  • Geniet van adembenemende uitzichten terwijl je door het park trekt, langs charmante dorpjes zoals San Andrés met zijn historische Castillo en Playa de Las Teresitas.
  • Ook het rustige vissersdorpje Igueste of het afgelegen Bosque Encantado en het strand van Tachero zijn absoluut de moeite waard om te ontdekken.
  • En verken ook de historische rijkdom van Taganana, hoog in de bergen, en ga op zoek naar prachtige uitkijkpunten zoals Mirador Túnel de Anaga (bekijk ligging), Mirador Fuente del Lomo (bekijk ligging) en Mirador Cruz del Carmen (bekijk ligging) voor panoramische uitzichten over het park.

De ware schoonheid van het laurierbos komt pas het beste tot zijn recht wanneer je de auto achter laat en het park te voet verkent. Daarom geven we enkele een aantal mooie wandelingen mee, kies er een (of meerdere) die bij jouw wandelniveau passen. Hopelijk heb je je beste paar wandelschoenen ingepakt!

  • Wandel het Bosque de los Enigmas-pad met adembenemende uitzichten bij Mirador Cruz del Carmen en Mirador de Zapata, kleurrijke bloemen (afhankelijk van het seizoen), bekijk hier de wandelroute.
  • Wandel rond Mirador Pico de Ingles, en wandel door de prachtige Barranco del Agua en verken het pittoreske dorpje Roque Negro en ga door het betoverende laurierbos naar Degollada delas Hija. bekijk hier de wandeling.
  • Wandel van Cruz del Carmen naar Chinamada door de terrasvelden in de bergen met zicht op Roque de Taborno, bekijk hier de wandelroute.

BEGELEIDE WANDELTOCHT: Of kies voor een begeleide dagtocht met gids en geniet van het majestueuze Anaga-gebergte, boek hier je wandeltocht in het Anaga Rural Park.

Dag 3: Güímar & omgeving

Vandaag rijd je richting Güímar en verken je de nabije omgeving. Als je tijd genoeg hebt, kan je de dag beginnen met een kort bezoek aan kleine dorpjes als El Varadero met een pittoreske oude visserswijk met wit-blauwe huises, Igueste de Candelaria en het serene wijndorpje Arafo. Terwijl je geniet van een kopje koffie op een van de sfeervolle pleintjes en wat rondwandelen door de oude centra, zal je merken dat er niet veel te beleven is buiten de rustige sfeer van de dorpjes.

Geen tijd? Rijd dan gewoon meteen door naar Candelaria, een stad die onder katholieken in Spanje en Latijns-Amerika bekend staat als een bedevaartsoord voor la Virgen de Candelaria, de beschermheilige van de Canarische Eilanden. Het meest opvallende gebouw hier is de Basilica de Nuestra Señora de la Candelaria, met het beeld van de Maagd Maria en muurschilderingen.

Na je bezoek aan Candelaria rijd je door naar Güímar in de beroemde Güímar-vallei. Hoewel de stad zelf misschien niet veel opmerkelijk is, biedt de omgeving van Güímar enkele interessante bezienswaardigheden zoals de 12 meter hoge piramides in Parque Etnográfico Pirámides de Güímar en de Barranco de Badajoz, een ravijn met archeologische vondsten van Guanche-activiteiten, waaronder Guanche-mummies (bekijk hier onze wandelroute naar Barranco de Badajoz).

Voor een lekker hapje en drankje kan je terecht bij de havenwijk van Güímar, Puertito de Güímar. Hier vind je een assortiment aan restaurants en tavernes met prachtig uitzicht over de oceaan. Nadien kan je de "Malpaís" van Güímar bezoeken, een natuurreservaat met vulkaankegels en basaltlava verspreid over 290 hectare.

De leukste verblijven op het eiland Tenerife?
Op zoek naar een aangenaam verblijf voor je vakantie op Tenerife? Boek een overnachting in een (luxe)hotel, een kindvriendelijk resort, of verblijf op het platteland in een van de traditionele landelijke huizen of boerderijen die werden omgebouwd tot een gezellig vakantieverblijf. Hieronder vind je alvast onze aanbevelingen.

BookingBoek je hotel bij BOOKING.com
SunwebAll-inclusive hotels op Tenerife
TUI → Boek een (kindvriendelijk) resort bij TUI
Prijsvrij → Hotels en vakantieappartementen bij Prijsvrij
ElizawashereTraditioneel overnachten in Casa Rurales

Dag 4: Güímar naar El Médano

Op dag 4 trek je wat meer naar het zuiden van het eiland toe om zowel de kust-als binnenlandse bestemmingen te verkennen op weg naar El Médano. Zorg ervoor dat je genoeg tijd overhoudt om surflessen te volgen in dit trendy kustplaatsje (als je hierin interesse hebt natuurlijk)! De eerste stop is het rustige dorpje El Escobonal met Barranco de Herques (bekend om zijn archeologische vindplaatsen). Daarna rijd je door naar Fasnia bekend om zijn natuurlijke grotten en huizen gebouwd van vulkanisch tufsteen.

Een bezoek aan de dorpjes Arico Viejo, Arico Nuevo en Villa de Arico voert je terug in de tijd. De traditionele witte huizen, kerken en kronkelende paden laten zien hoe mooi en functioneel alles was in het verleden. De omgeving van deze stadjes is ook adembenemend en maakt het bezoek extra bijzonder!

Alvorens je El Médano bereikt, rijd je eerst nog langs Chimiche, gelegen tussen de ravijnen Las Monjas en Río en bekend om zijn terrasvormige gewassen die zich aanpassen aan het heuvelachtige landschap, Granadilla de Abona en San Isidro.

El Médano, wat 'De Zandduin' betekent in het Spaans, staat bekend als een van de hippere maar tegelijk authentieke resorts op Tenerife. Gelegen aan de zuidoostkust, is het een hotspot voor windsurfen en kiteboarden, en er worden regelmatig ook wedstrijden georganiseerd.

Het stadje zelf ligt dicht bij de grootste natuurlijke stranden van het eiland, Playa Grande en Playa La Tejita. Tussen deze stranden ligt La Montaña Roja, een vulkanische kegel die een beschermd natuurgebied vormt. Deze opvallende berg is ontstaan door explosies als gevolg van de interactie tussen zeewater en vulkanische activiteit. Je kan deze opwandelen, maar verlaat de paadjes niet om de natuur niet te verstoren. Nadien kan je op het centrale plein van El Médano nog genieten van een terrasje en de lokale sfeer opsnuiven.

OVERNACHTINGSTIP: Verblijf tijdens je bezoek aan El Médano bij Residencial en el Médano.

Dag 5: El Médano naar Playa de las Americas

Vandaag zal je wat meer de toeristische centra van het eiland verkennen, waar de meeste bezoekers hun vakantie doorbrengen. Gelukkig biedt dit gebied meer dan alleen zon, zee en drukte - er is voor elk wat wils, ongeacht het soort vakantie dat je op Tenerife zoekt. Na een heerlijke nachtrust in El Médano zet je de reis verder naar havenstadje Los Abrigos waar de kleurrijke vissersbootjes op het water liggen te dobberen.

Roque de Rasca, een fascinerende plek aan de kust, die wordt gekenmerkt door een buitenaards landschap gevormd door vulkanische lava is de volgende stop op de halte. Het wordt ook wel eens de Malpaís de la Rasca genoemd. Nadien kom je ook nog langs Cala Mimar, een prachtige kustbestemming die je te voet kan verkennen. In de omgeving rotsachtige kustlijn met indrukwekkende uitzichten.

Verblijven bij een van de toeristische badplaatsen op Tenerife

De meest toeristische, bekende badplaatsen liggen dicht bij elkaar. Je kan kiezen om in één van de steden te overnachten om zo de nabije omgeving te verkennen. Hieronder de belangrijkste resortgebieden, elk met zijn eigen unieke charme en troeven voor een onvergetelijke vakantie op Tenerife.

  • Los Cristianos met prachtige stranden en een levendige haven waar je aan boord kan stappen van talloze plezierjachten en (duik)cruises. Er hangt een bruisende sfeer en het is ook een hotspot voor feestgangers.
  • Playa de las Americas is natuurlijk het meest bekende vakantieoord op Tenerife, en staat bekend als het centrumvan het nachtleven op het eiland (vb. Veronicas Strip, CStarco Centre en The Patch).
  • Costa Adeje is een chique resort dat luxe biedt op een hoger niveau dan zijn buren. Dit moderne vakantieoord staat bekend om zijn prachtige zandstranden, exclusieve entertainment, accommodaties en eetgelegenheden die beroemdheden aantrekken. Ook erg populair voor walvis- en dolfijnsafari's, deze excursies in Costa Adeje kan je hier boeken.
  • La Caleta is een charmante badplaats met een relaxte sfeer, perfect voor wie rust zoekt.
  • En last but not least het rustige vakantieoord Playa Paraiso met kleinere zandstranden.

Dag 6: Playa de las Americas & omgeving

Voor veel mensen draait een bezoek aan Tenerife om stranden, bars en zonactiviteiten. Aan de zuidkust zijn er tal van stranden, het ene al wat drukker of rustiger dan het andere, zelfs tijdens het hoogseizoen. Je kan hier volop zwemmen of een van de vele wateractiviteiten ondernemen (leuke excursies op het water in Tenerife kan je hier boeken), en er zijn genoeg plekken om te relaxen. Verken het Monkey Park waar je tussen de schattige aapjes wandelt, Jungle Park, Siam Park en Aqualand voor een onvergetelijke dag met het hele gezin, of maak een wandeling naar de prachtige Roque de Ichasagua (bekijk hier onze wandelroute).

DAGUITSTAPPEN EN EXCURSIES: Bekijk zeker onze selectie daguitstappen en excursies op Tenerife incl. tickets boeken.

Of kies voor een dagje eilandhoppe naar het rustige en schilderachtige eiland La Gomera

Vanaf het eiland Tenerife kan je ook makkelijk een van de naburige eilanden bezoeken, zo kan je een daguitstap maken naar het eiland La Gomera. Tijdens deze schilderachtige veerboottocht zeil je van het eiland Tenerife naar La Gomera, verken je de adembenemende landschappen waaronder het Nationaal Park Garajonay en geniet je tijdens de lunch van een live demonstratie van de Silbo Gomero, een gefloten taal die op La Gomera wordt gebruikt. Leun achterover, ontspan en bezoek het groenste eiland van de Canarische Eilanden.

Dag 7: Playa de las Americas naar Playa San Juan

De voorgestelde route van vandaag begint aan de kust en voert je diep het binnenland van Tenerife in voordat je terugkeert naar de kust. Je begint in Vilaflor, een pittoresk bergdorpje, waar je kunt genieten van de rust voordat je aan een wandeling langs het Pino Enano-pad begint. Deze route voert je door adembenemende landschappen.

Wanneer je verder gaat, is er een stop bij de indrukwekkende Pino Gordo, een eeuwenoude Canarische pijnboom, een absolute must-see . Vervolg je reis naar prachtige uitzichtpunten Mirador Boca Tauce, de Mirador de Llano de Ucanca en Mirador La Ruleta die je trakteren op adembenemende uitzichten over de omgeving. Onderweg kom je langs het gezellige oude stadje Guía de Isora, met zijn kronkelende straatjes en het historische plein, Plaza de la Cruz omringd door charmante traditionele gebouwen.

Eindig de dag in het rustige Playa San Juan. Langs de boulevard vind je tal van cafés en restaurants waar je kunt genieten van een hapje en een drankje met uitzicht op de zee.

OVERNACHTINGSTIP: Boek je verblijf bij My Ocean View, een gezellig appartement met uitzicht op zee en op een steenworp afstand van Playa San Juan.

Dag 8: Playa San Juan naar Masca

We zijn nu aan de helft van de reis en vandaag staat er een avontuurlijke rit op het programma, waarbij je van het rustige Playa San Juan naar het pittoreske dorpje Masca rijdt. De wegen rond Masca kunnen smal en bochtig zijn, maar bieden adembenemende uitzichten op de ruige kustlijn en de bergen. Onderweg zullen we enkele hoogtepunten verkennen, waaronder Los Gigantes met zijn spectaculaire kliffen, het charmante dorpje Tamaimo en Santiago del Teide.

Daarna maak je een ontspannende wandeling over het Amandelbloemenpad en verken je het Parque Rural Teno. Vanaf de Mirador de Cherfe (bekijk ligging) geniet je van panoramische vergezichten voordat je Masca zelf gaat verkennen. Masca is een van de bekendste plekken op het eiland en is vooral bekend om zijn betoverende Barranco de Masca - een prachtige wandeling naar het schitterende Playa de Masca (meer info over de wandelroute vanuit Masca). Parkeerplaatsen in en rond Masca kunnen schaars zijn, dus het is raadzaam om vroeg te arriveren om een plekje te bemachtigen.

OVERNACHTINGSTIP: Verblijven doe je in de buurt van Masca, dus zorg ervoor dat je je landelijke accommodatie op tijd boekt om zeker te zijn van een plekje - deze zijn ook beperkt. Boek hier je verblijf in Masca of omgeving.

Dag 9: Parque Rural de Teno

Vandaag verken je zoveel mogelijk van het Parque Rural de Teno op weg naar Garachico. Eerste stop voor vandaag is Los Carrizales, dat dient als vertrekpunt voor excursies langs de Barranco del Carizal. Deze locatie is erg populair voor canyoning en andere avontuurlijke activiteiten. Het wordt echter niet aangeraden om de kloof zelfstandig te verkennen, je kiest best voor een begeleide canyoningtour in Los Carrizales met gids.

Wat zal je nog meer zien & doen in Parque Rural de Teno?

  • Wandelroute Mirador Altos de Baracán naar Teno Alto met adembenemende uitzichten op de kust en de majestueuze Teide.
  • Het Bezoekerscentrum Parque Rural de Teno, daar kom je alles te weten over het park en het is de ideale plek om te beginnen aan een wandeling, zoals de route naar Teno Alto via het oude muilezelpad.
  • Een ander pad loopt van Teno Alto naar de grotten Las Cuevas, verder naar Las Casas en uiteindelijk naar Punta de Teno het meest afgelegen punt van het natuurpark Teno.
  • Buenavista del Norte, een vredig dorp waar je gemakkelijk in contact kan komen met de lokale bevolking. Het dorp biedt alles wat je nodig hebt, met schilderachtige straatjes, historische gebouwen en een levendig marktplein waar wekelijkse boerenmarkten en evenementen plaatsvinden.
  • Met zijn geplaveide straatjes, traditionele Canarische architectuur en gezellige pleinen is Los Silos een ook een leuke tussenstop.

Garachico, een van de oudste dorpen op de Canarische Eilanden, is het laatste dorpje op deze dag. Het staat bekend om zijn rijke geschiedenis en prachtige architectuur (en heerlijke ijsjes). Het dorp wordt beschouwd als een hidden spot op Tenerife, met twee prachtig gerestaureerde kerken en sfeervolle geplaveide straatjes.

Dag 10: Icod de los Vinos naar Puerto de la Cruz

Begin je dag in het rustige dorpje Icod de los Vinos, bekend om zijn iconische 'drakenboom'. Vervolg je avontuur naar de indrukwekkende Cueva del Viento, de grootste vulkanische tunnel van Europa. Mis ook ARTlandya niet, een uniek museum gewijd aan het maken van teddyberen en poppen.

Ontspan bij de natuurlijke zwembaden Charco del Viento en Charco Verde en verken het schilderachtige dorpje San Juan de la Rambla. Maak een wandeling van Las Aguas naar El Rosario, door het natuurreservaat Barranco de Ruiz of over het kustpad in het natuurreservaat Rambla de Castro. We sluiten de dag af in Puerto de la Cruz.

Dag 11: Puerto de la Cruz & omgeving

Op dag 11 ontdek je de omgeving van Puerto de la Cruz, maar ook het stadje zelf. Puerto de la Cruz bevindt zich in de weelderige Orotava Vallei aan de noordkust, en is een geliefd resort op Tenerife. Het resort staat bekend om zijn aangename klimaat, prachtige zwarte zandstranden als Playa Grande en Playa Castillo en zijn levendige sfeer. Als een van de oudste toeristische bestemmingen van Tenerife, heeft Puerto de la Cruz een rijke geschiedenis en een mix van traditionele Canarische architectuur en moderne voorzieningen.

Met zijn charmante oude stad, pittoreske vissershaven en levendige pleinen, biedt het een gezellige omgeving voor zowel bewoners als toeristen. Ontdek de mooiste bezienswaardigheden tijdens onze stadswandeling door Puerto de la Cruz.

Naast Puerto de la Cruz kom je ook nog langs

  • De Tuin van Sitio Litre en Jardin Botánico de Puerto de laCruz, twee charmante botanische tuinen in Puerto de la Cruz.
  • Costa de Acentejo, een beschermd kustgebied met een prachtig kustlandschap, spectaculaire kliffen en groene valleien. Het herbergt ook enkele van de oudste wijngaarden van Tenerife, waar de Malvasía druif wordt verbouwd en hoogwaardige wijnen worden geproduceerd.
  • Nog meer over wijnen leren kan je bij Bodega Monje, een familiewijnmakerij waar je een rondleiding op de wijngaarden kan volgen incl. een wijnproeverij, boek hier je wijntour.
  • Loro Parque, een van de meest populaire attracties op Tenerife en een must-visit voor dierenliefhebbers van over de hele wereld. Tickets voor Loro Parque boek je hier.

Dag 12: La Orotava & omgeving

We beginnen vandaag met een stadswandeling door La Orotava, een historische stad doordrenkt van cultureel erfgoed en prachtige koloniale architectuur. Na het verkennen van de kronkelende straatjes en prachtige gebouwen, rijd je verder naar enkele van de meest adembenemende uitkijkpunten op het eiland, waaronder Mirador de Mataznos, Mirador de La Bermeja en Mirador Piedra La Rosa, waar je getrakteerd wordt op panoramische vergezichten over de dramatische kustlijn en ruige bergen. Ten slotte kan je de dag afsluiten in Las Cañadas del Teide, gedomineerd door de majestueuze vulkaan Teide die je morgen zal verkennen.

OVERNACHTINGSTIP: Boek hier je verblijf bij Parador de las Cañadas del Teide.

Dag 13: Parque Nacional del Teide

De voorlaatste dag van deze prachtige roadtrip op Tenerife, breng je door in het Parque Nacional del Teide met de majestueuze Teide-vulkaan als blikvanger. Dit nationaal park behoort tot UNESCO-werelderfgoed en een must-visit op Tenerife. Het park biedt adembenemende uitzichten, talloze wandelmogelijkheden en een diepgaande blik op de vulkanische geschiedenis van het eiland.

Het Parque Nacional del Teide wordt vooral gekenmerkt door de indrukwekkende Teide, de hoogste berg van Spanje die maar liefst 3.718 meter boven zeeniveau uitsteekt. Deze vulkaan, tevens de hoogste in de Atlantische Oceaan en de op twee na hoogste ter wereld, is dan ook een van de populairste bestemmingen op het eiland.

Als je de top van de Teide wilt bereiken, dien je vooraf een gratis vergunning te reserveren via deze officiële website. Na het online aanvragen van de toelating online, ga je deze ophalen bij het Oficina del Parque Nacional in de hoofdstad Santa Cruz. Er worden slechts 200 toelatingen per dag uitgegeven.

Wat zeker doen tijdens je bezoek aan het Parque Nacional del Teide?

  • Mirador El Tabonal Negro biedt prachtige uitzichten in de buurt van de Teide en is een ideale stopplaats voor het bewonderen van het Marsachtige landschap (bekijk ligging).
  • Een ritje met de kabelbaan naar de top van de Teide. Tijdens deze rit geniet je van een indrukwekkend zicht over de hoogste vulkaan van Spanje, en de Canarische Eilanden. Boek hier je tickets voor de kabelbaan.
  • Nog meer uitzichtpunten als Mirador de Teide, Mirador La Fortaleza en Pico Viejo uitkijkpunt;
  • Een bezoek aan Centro de Visitantes Teide waar je informatie over de geologie, flora, fauna en geschiedenis van het park, evenals praktische tips vindt.
  • Een wandeling rond Roques de Garcia.

OVERNACHTINGSTIP: Voor een overnachting binnen het park kun je kiezen tussen nog een overnachting in het luxe Parador de las Cañadas del Teide, gelegen in het hart van het park, of Refugio Altavista, een berghut nabij de top van de Teide, ideaal voor vroege klimmers. Als je buiten het park wilt overnachten, is Vilaflor opnieuw een uitstekende optie.

Dag 14: El Teide naar San Cristóbal de La Laguna

Verken het adembenemende landschap van Tenerife voor een laatste keer, beginnend bij de Mirador van El Corral del Niño met uitzicht op de vulkaan Teide, een mooie afsluiter van deze prachtige reis. Bezoek het Teide Observatorium voor fascinerende astronomie, en stop bij uitkijkpunten zoals Mirador de La Crucita en Mirador de Ayosa voor nog enkele spectaculaire vergezichten. Ontdek de natuurlijke avonturen van Forestal Park Tenerife en de rust van het Bosque del Adelantado.

Sluit de roadtrip af in San Cristóbal de La Laguna, een historische stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO

San Cristóbal de La Laguna, kortweg La Laguna, was ooit de hoofdstad van de Canarische Eilanden, en is een stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn unieke stratenpatroon dat model stond voor de bouw van vele Latijns-Amerikaanse hoofdsteden onder andere Havana in Cuba. Gesticht door Alonso Fernández de Lugo na de verovering, wordt La Laguna vaak het "Florence van de Canarische Eilanden" genoemd vanwege zijn vele kerken, kloosters en historische gebouwen.

De stad biedt een charmant oud stadscentrum met prachtige architectuur in koloniale stijl, houten balkons en weelderige binnenplaatsen. Ontdek hier nog meer koloniale steden op Tenerife.

OVERNACHTINGSTIP: Verblijf tijdens je bezoek aan San Cristóbal de La Laguna bij Laguna Cool Living met charmant ingerichte kamers waarvan sommigen beschikken over een eigen kitchenette.

Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf op Tenerife?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Tenerife? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Tenerife met alle belangrijke bezienswaardigheden op Tenerife (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Tenerife.

Tenerife

Gratis reisgids Tenerife downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?