15 x leukste tours en excursies op Tenerife: wat zijn de mooiste daguitstappen?

Volledige reisgids kopen voor € 10

15 x leukste tours en excursies op Tenerife: wat zijn de mooiste daguitstappen?

13 september 2024 in Canarische Eilanden0 reacties

Overzicht met de leukste tours, excursies en daguitstappen op Tenerife + waar tickets boeken?

Tenerife staat natuurlijk bekend voor een ontspannen vakantie aan het strand, maar je kan er ook een actieve trip van maken dankzij de vele bezienswaardigheden en uitstappen. Het Canarische eiland biedt een brede waaier aan actieve en ontspannen excursies die meer dan de moeite waard zijn.

Of je nu houdt van cultuur, natuur, of avontuur, Tenerife heeft voor ieder wat wils, ontdek in deze blogpost de mooiste tours en excursies op Tenerife.

Praktische info & tickets voor je vakantie Tenerife

Duur5 - 10 dagen ()
Vliegtickets4,5 uur vliegen - richtprijs € 99 vanuit Brussel. Vergelijk bij TuiFly en Cheaptickets
Shuttle serviceTaxi van de luchthaven Tenerife Zuid naar het centrum, boek je ticket hier online
VerblijvenLeuke hotels op Tenerife zijn:
HuurautoWil je Tenerife zelf verkennen, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij het aanbod bij Tui (vanaf € 476), Eliza was Here (vanaf € 690) of bij Sunweb (vanaf € 429)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Loro Parque en Siam Park

Bezoek tijdens je vakantie op Tenerife twee van de belangrijkste attracties van de Canarische Eilanden: Loro Parque en Siam Park! Loro Parque is een absolute must-visit voor dierenliefhebbers van over de hele wereld. Het idee ontstond in 1972 bij Wolfgang Kiessling, die een papegaaienpark wilde bouwen - vandaar de naam: ‘loro’ wat papegaai betekent in het Spaans.

Wat ooit begon als een klein park met 150 papegaaien, is uitgegroeid tot een park met meer dan 4000 papegaaien, de grootste en meest diverse collectie ter wereld. Inmiddels staat het park, naast de papegaaien, ook bekend om zijn indrukwekkende collectie dieren waaronder exotische leeuwen, tijgers, rode panda’s, luiaards, nijlpaarden, gorilla’s en chimpansees. Je kan er ook bijzondere orkashows bijwonen! Deze worden drie keer per dag gehouden.

Boek hier je tickets voor Loro Parque

Siam Park is dan weer een opwindend waterpark met Thaise thema's, inclusief familieglijbanen, spannende attracties, zwembaden en een kunstmatig strand. De naam "Siam" verwijst naar de oude naam van Thailand, wat de culturele verbinding benadrukt. Het park is dus ontworpen met Thaise elementen, zoals gebouwen in Thaise stijl, tropische tuinen en kunstwerken die de Thaise cultuur en erfgoed weerspiegelen.

Beleef een onvergetelijke dag in Siam Park

  • De spectaculairste attractie is de Tower of Power, een glijbaan van 28 meter hoog. Je glijdt aan 80 km per uur naar beneden en op het einde passeer je in een tunnel door het haaienaquarium.
  • Andere glijbanen zijn de Dragon, waarbij je in een band voor 4 personen bijna verticaal naar beneden glijdt en in de Volcano ernaast kom je terecht in een reusachtige trechter met een lichtshow.
  • Naast de glijbanen biedt het park ontspanningsruimtes, lazy rivers, kunstmatige stranden en exotische tuinen.

GOUDEN TIP: Boek hier je toegangstickets voor Siam Park. Ben je van plan om beide parken te bezoeken? Dan kies je best voor een combiticket! Hiermee heb je toegang tot beide parken en bespaar je flink wat geld. Bestel hier je combiticket voor Loro Parque én Siam Park.

  1. Dolfijnen en walvissen spotten op Tenerife

Altijd al eens dolfijnen of walvissen willen spotten? Tijdens je vakantie op Tenerife kan dat zeker. Er worden verschillende boottochten georganiseerd waarbij je de kans krijgt om dolfijnen en/of walvissen van allerlei soorten, van ver en soms van dichtbijt te bezichtigen. Boten mogen vaak niet te dichtbij komen zodat de prachtige dieren genoeg plaats hebben om vrij te bewegen. Het is een onvergetelijke ervaring die we alleen maar kunnen aanraden! In deze blogpost hebben we de mooiste tours om dolfijnen en walvissen te spotten voor je opgelijst.

Bekijk alvast enkele populaire dolfijn- en walvistour op Tenerife hieronder

  1. Snorkelen tussen de schildpadden

Dankzij het warme, heldere water en het rijke onderwaterleven is de kust van Tenerife een ideale plek om majestueuze zeedieren als grote schattige zeeschildpadden van dichtbij te zien. Maak een verfrissende duik in het en ontdek de rijke onderwaterwereld van Tenerife. Misschien wel een van de leukste activiteiten die je kan ondernemen tijdens je vakantie op Tenerife is kajakken en snorkelen tussen de zeeschildpadden.

  • Er zijn verschillende plekken rond het eiland waar je de kans hebt om zeeschildpadden te spotten waaronder El Puertito de Adeje, gelegen in het zuidwesten van Tenerife (bekijk ligging). Deze kleine baai staat bekend om zijn rust en de frequente aanwezigheid van schildpadden, die hier regelmatig komen om voedsel te zoeken of uit te rusten.
  • Andere populaire snorkellocaties zijn Alcala, een charmant vissersdorpje en Los Cristianos, ook een populaire plek voor snorkelexcursies, al is het hier wel iets drukker vanwege het toerisme.
  1. Waterpret met de familie in Aqualand in Costa Adeje

Een van de populairste daguitstappen op Tenerife is een bezoekje aan Aqualand in Costa Adeje. Dit waterpretpark is een gezinsvriendelijke attractie en biedt veel plonsplezier voor jong en oud. Het is de ideale daguitstap voor wat verkoeling. Wanneer de ouders tot rust komen in het solarium, glijden de kinderen van de bloedstollende glijbanen. Nadien kan je nog een fantastische dolfijnenshow bijwonen.

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor Aqualand Costa Adeje online op voorhand! Zo kan je lange wachtrijen aan de kassa vermijden en kan je meteen beginnen aan deze leuke daguitstap.

  1. Bezoek een wijnmakerij en geniet van een proeverij

Tenerife heeft ook een rijke wijncultuur die teruggaat tot de 15e eeuw, toen de Spaanse kolonisten de druiventeelt naar het eiland brachten. De vulkanische bodem en het unieke klimaat van het eiland zorgen voor een bijzonder terroir dat de wijnen van Tenerife een heel eigen karakter geeft.

Ben je een wijnliefhebber? Of heb je gewoon interesse naar de wijnbouw op Tenerife?

Breng dan zeker een bezoekje aan een van de wijngaarden op het eiland. De wijnhuizen (ook wel bodegas genoemd) liggen vaak in schilderachtige landschappen, zoals de Orotava-vallei of in het zuiden van het eiland. Je kan er vaak een rondleiding volgen door wijngaarden met een prachtig uitzicht op de Teide-vulkaan of de oceaan en genieten van een wijnproeverij, vaak gecombineerd met lokale hapjes zoals kaas, olijven en jamón.

  1. Neem de kabelbaan naar de El Teide vulkaan

Mount Teide is de grote trots van Tenerife. Het is niet alleen de hoogste vulkaan van de Canarische Eilanden, het is ook de hoogste berg op Spaans grondgebied. Parque Nacional del Teide is dan ook één van de meest bezochte nationale parken van Europa.

Om dit nationaal park te bezoeken trek je best minstens één dag uit zodat je tijd genoeg hebt om het natuurpark op eigen houtje te ontdekken. Je bewondert hier een uniek landschap van kraters, vulkanen en gefossiliseerde lava, alsook de indrukwekkende piek zelf. Maar het hoogtepunt aan je bezoek hier is, letterlijk en figuurlijk, een ritje op de kabelbaan. Vanop je stoeltje hebt je prachtig uitzicht op de oceaan en met een beetje geluk zelfs op de naburige eilanden.

TICKETS: Koop je tickets voor een bezoek aan het Teide Nationaal Park online of je kabelbaan tickets koop je hier.

Eenmaal boven, wat valt er nog meer te beleven op de Teide?

  1. Bezoek de piramides van Malpais de Güímar

Het Malpais de Güímar is een gebied dat een magnetisch effect zal hebben voor wie houdt van natuur en wild. Hier hebben de zwarte lava en het rode zand zich vermengd om een bijna buitenaards landschap te creëren. Wij vonden vooral de plekken waar een lavavloed zich door de spleten van de Montaña Grande heeft gewrongen erg bijzonder. Gemakkelijke wandelpaden leiden je door dit ongewone landschap.

Ook op Tenerife zijn piramides te vinden

Iets verder het binnenland in vind je enkele boeiende kunstmatige structuren, de Pyramides de Güímar. Er werd lang gedacht dat deze piramidale structuren uit droge steen afkomstig waren van het vroegere Guanchesvolk. Tegenwoordig zijn archeologen het er echter over eens dat ze van ergens in de 19de eeuw moeten dateren.

Hoogstwaarschijnlijk werden ze gebouwd door boeren die stenen van hun landbouwgebied verplaatsten. De informatie op de plek zelf focust nochtans op eerdere theorieën en op het interessante leven van Thor Heyerdahl, een archeoloog die geïnteresseerd was in de piramides. Een lavagrot op de site leverde vondsten van de Guanches op, hoewel deze niet gerelateerd zouden zijn aan de piramides.

TICKETS: Boek je tickets voor de piramides online, beschikbaar vanaf € 18

  1. Kom alles te weten van het dierenrijk in Jungle Park

Even de zandstranden en de natuur achter je laten? Breng dan eens een bezoekje aan de dierenwereld van Jungle Park in Arona. Bewonder tijdens je bezoek de kleurrijke papegaaien, flamingo's, zeeleeuwen en geniet van een van de spannende liveshows van Jungle Park. Je ziet er ondeugende orang-oetans, gibbons, leeuwen, luipaarden, krokodillen en zoveel meer reptielen. Je kan er zelfs zien hoe de pinguïns worden gevoederd!

TICKETS: Je kan je tickets voor een bezoek aan het Jungle Park op Tenerife op voorhand bestellen. Zo kan je ellenlange wachtrijen aan de kassa vermijden.

  1. Bekijk de mooiste plekken van Tenerife vanuit de lucht

Misschien niet meteen het eerste waar je aan denkt maar je kan al het moois dat Tenerife te bieden heeft ook bekijken van bovenaf! Tijdens je vakantie op Tenerife kan je namelijk een excursie paragliden boeken.Tijdens zo'n tour geniet je van het zicht op het adembenemende landschap dat varieert van ruige bergen en vulkanische vlaktes tot weelderige groene valleien en de kustlijn met zijn turkooisblauwe wateren.

  1. Ontdek de mooiste fietsroutes op Tenerife

Tenerife staat al tijden bekend als een ideale bestemming voor zon, zee en strand. Maar de laatste jaren hebben ook fietsers het grootste van de Canarische Eilanden ontdekt. De populariteit van Tenerife als fietsbestemming neemt nog steeds toe, onder andere door de vele profwielrenners die op de Teide-vulkaan hun hoogtestages organiseren.

Met zijn adembenemende uitzichten en uitdagende routes trekt Tenerife tegenwoordig fietsliefhebbers van over de hele wereld aan. Wij hebben alvast 10 mooiste fietsroutes op Tenerife voor je verzameld in dit blogartikel. Jij hoeft alleen nog je klimmersbenen te vinden.

FIETSTOUR: Je kan ook een georganiseerde fietstour boeken tijdens je vakantie op Tenerife. Tijdens deze mountainbiketocht vanuit Los Cristianos kom je onder meer langs een ecologische wijngaard en proef je wat lokale kaas en wijn.

  1. Bezoek bananenplantage Finca Las Margaritas

Verdiep je in de lokale cultuur, plan een bezoekje aan een bananenplantage en dompel je onder in de wereld van bananenteelt op het eiland. Bij Finca Las Margaritas (bekijk ligging) kan je een unieke en leerzame rondleiding volgen waar je meer te weten komt over de productie en geschiedenis van de bananenindustrie. Uiteraard kan je ook proeven van vers geplukte bananen en traditionele producten zoals Gofio, een lokaal gemalen meel dat al eeuwenlang een basisvoedsel is op de Canarische Eilanden.

RONDLEIDING: Boek hier je rondleiding op de bananenplantage van Finca Las Margaritas.

  1. Verken de mooiste plekjes van Tenerife tijdens een dagtour

Wil je graag enkele van de bekendste bezienswaardigheden op het eiland bezichtigen, maar heb je geen huurauto? Dan kan je ook altijd een georganiseerde dagtour boeken op Tenerife. Tijdens deze begeleide tours word je meestal opgehaald bij het hotel waar je verblijft (hotels en resorts op Tenerife kan je hier boeken) en brengen je langs de mooiste plekjes van het Spaanse eiland. Absolute aanrader als je op zoek bent naar een daguitstap op het eiland.

  1. Canyoning op Tenerife

Canyoning op Tenerife is een spannende en avontuurlijke excursie waarbij je de ruige natuur van het eiland op een unieke manier kunt verkennen. Een ideale activiteit voor adrenalinezoekers en natuurliefhebbers. Canyoning, ook wel "kloven wandelen" genoemd, combineert als het ware verschillende outdoor-activiteiten zoals klimmen, abseilen (rappellen), wandelen, zwemmen en springen in watervallen of bergbeken. Tenerife's vulkanische geografie biedt hiervoor een geweldige setting met indrukwekkende kloven, watervallen en rotsformaties.

Er zijn twee begeleide canyoingtours op Tenerife die je kan boeken

  1. Eilandhoppen naar La Gomera

Vanaf het eiland Tenerife kan je ook makkelijk een van de naburige eilanden bezoeken, zo kan je een daguitstap maken naar het eiland La Gomera. Tijdens deze schilderachtige veerboottocht zeil je van het eiland Tenerife naar La Gomera, verken je de adembenemende landschappen waaronder het Nationaal Park Garajonay en geniet je tijdens de lunch van een live demonstratie van de Silbo Gomero, een gefloten taal die op La Gomera wordt gebruikt. Leun achterover, ontspan en bezoek het groenste eiland van de Canarische Eilanden.

  1. Wandel tussen de aapjes in Monkey Park

Monkey Park Tenerife, gelegen in Arona, staat bekend om zijn focus op primaten en andere diersoorten. Het park onderscheidt zich doordat het de enige dierentuin op de Canarische Eilanden is waar bezoekers de kooien kunnen betreden om de dieren te voeren en aan te raken.

  • Hier kun je interactie hebben met lemuren, titi-apen, chimpansees en andere primaten, evenals exotische vogels zoals ara's en kaketoes.
  • Bovendien beschikt het park over een serpentarium en een vijver met krokodillen en schildpadden, die je kunt oversteken via een houten brug.
  • Het park heeft educatieve programma's om bezoekers bewust te maken van het belang van natuurbescherming en het behoud van bedreigde diersoorten.
  • Meer info op de website.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf op Tenerife?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Tenerife? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Tenerife met alle belangrijke bezienswaardigheden op Tenerife (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Tenerife.

Tenerife

Gratis reisgids Tenerife downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?