31 x mooiste bezienswaardigheden in Düsseldorf: wat zeker zien tijdens je bezoek?
De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Düsseldorf + verblijftips
Düsseldorf, een mix van vrolijkheid en charme aan de Rijn. Lang geleden was het een eenvoudig vissersdorpje maar is inmiddels uitgegroeid tot een metropool.
Een dagje Düsseldorf is kuieren door de brede straten en winkels, bezoeken van musea en historische gebouwen en genieten op de terrasjes van de knusse cafés langs de Rijn met een lekker Altbiertje in de hand.
De stad heeft dan ook niet voor niets de langste toog ter wereld. Wij hebben alvast de leukste plekjes en mooiste bezienswaardigheden uitgekozen om je te overtuigen van het gezellige Düsseldorf.
Inhoud artikel
Königsallee
De Königsallee is een topattractie in Düsseldorf, bekend als de meest prominente en drukst bezochte straat van de stad – we noemen het Kö, of Parijs aan de Rijn. Het is een boulevard van meer dan 1 km, bezaaid met exclusieve winkels, omgeven door platanen en kastanjebomen, en doorkruist door de Kö-Graben, waar de Düssel door stroomt. De Königsallee kan worden opgesplitst in twee delen: het westelijke deel met voornamelijk bankgebouwen en het oostelijke deel waar het geld rolt. Hier vind je exclusieve boetieks van wereldberoemde modemerken, naast andere winkels, juweliers, parfumerieën, restaurants, kunstgalerijen, hotels en talloze terrasjes.
Het is een ware "m'as-tu-vu" laan. Verbaas je dus niet als je een Bentley of Jaguar langzaam voorbij ziet rijden. Bruggetjes over de Kö-Graben leiden je langs kunstwerken zoals de Triton-fontein, een beeldenfontein van de Griekse zeegod Triton, gebeeldhouwd door Frederick Coubillier, te vinden aan het noordelijke uiteinde van de Königsallee.
STADSWANDELING: Mis niets tijdens je verblijf aan deze verrassend mooie stad met onze stadswandeling Düsseldorf.
Kö-Bogen
Ten noorden van de Königsallee kom je in de Kö-Bogen. Nog een ‘must do’ voor de ware shopliefhebber. Je vindt hier de meer internationaal gerenommeerde merken. De verkoopruimtes zijn zeer modern en hebben soms een futuristisch kantje. Hier vind je geen alledaagse shops maar exclusieve zaken met een dure branche aan verkoopgoederen (mode, beauty, accessoires, luxe). Zelfs de terrasjes en horecazaken ogen enorm duur.
Sint Maximilian Kirche
De Sankt-Maximilian-Kirche bevindt zich in de op één na oudste wijk van Düsseldorf, op de Maxplatz. Een fontein voor de kerk toont beelden van invloedrijke historische figuren die ooit in Düsseldorf hebben geleefd, zoals Heinrich Heine, Jan Wellem, Napoleon, en anderen. Oorspronkelijk was hier in de 17e eeuw een kloosterkerk, die in de eerste helft van de 18e eeuw in laatbarokke stijl werd omgebouwd tot een volwaardige kerk. De kerk is gewijd aan de heilige Maximilianus van Lorch ter ere van hertog Maximilianus I.
Dankzij talrijke muziekuitvoeringen heeft de kerk grote naamsbekendheid verworven. Het interieur is bijna volledig origineel en indrukwekkend, met een opmerkelijke preekstoel, zitbanken en altaar. De vensterramen aan de rechterzijde bij het binnenkomen zijn uniek in een kerk.
VERBLIJFTIP: Het Ruby Leni Hotel bevindt zich in een rustige buurt op wandelafstand van het stadscentrum. Het 4* hotel heeft een eigen bar met buitenterras waar je even kan uitrusten na een dagje stappen in de stad. De Königsallee ligt op 5 minuten wandelen van het hotel. Meer info en boeken.
Carlsplatz
Op zo’n 100 meter van de Sint Maximilian Kirche, vind je de Carlsplatz. Hier is het van maandag tot en met vrijdag altijd gezellig druk dankzij de levendige markt die zich afspeelt onder gedeeltelijk overdekte gangen. Voor velen in Düsseldorf is een bezoekje aan Carlsplatz een dagelijkse routine. Naast de gebruikelijke marktproducten vind je er tal van kraampjes met heerlijk eten.
Hetjens Deutsches Keramikmuseum
Bij de ingang van de St. Maximiliankirche kijk je uit op het museum Hetjens Deutsches Keramikmuseum. Het Hetjens-Museum Deutsches Keramikmuseum is het enige museum ter wereld dat de volledige geschiedenis van keramiekkunst herbergt, van het prille begin tot heden. De unieke collectie, nagelaten door de in Düsseldorf geboren Laurenz Heinrich Hetjens in 1906 via testament, omvat keramiek uit Europa, Oost-Azië en Afrika. Meer info op de website
Breng een bezoekje aan Bakkerij Hinkel
Brood is zo diep geworteld in de Duitse cultuur dat het op de lijst staat van Immaterieel Cultureel Erfgoed van Unesco. Meesterbakker Josef Hinkel noemt zijn Bakkerij Hinkel "The Bread-Lover's Bakery", wat betekent dat je kunt kiezen uit meer dan 60 soorten brood, koekjes en gebak. Er is een filiaal op Mittelstraße 25, een paar stappen van de Carlsplatz, of op Hohe Straße 31, een blok in de tegenovergestelde richting. Meer info op de website.
Medienhafen
De Medienhafen is een trendy wijk die naadloos is geïntegreerd in het oude havengebied, waar de Rijn een grote bocht maakt. Hier, te midden van moderne architectuur, waaronder de opvallende "dansende" Gehry-gebouwen, vind je terrassen, een rustige jachthaven, interessante gevels en de prominente Rheinturm. Reken op minstens 3 uur extra (zonder een bezoek aan de Rheinturm).
In vroegere tijden bruiste dit gebied van havenactiviteiten tot de jaren zeventig van de 20e eeuw. Met de verschuiving naar wegtransport voor goederen veranderde het beleid en kreeg de omgeving een nieuwe bestemming. Moderne gebouwen schieten hier als paddenstoelen uit de grond, wat getuigt van de dynamiek van dit stadsdeel. Bijna altijd is er wel ergens een bouwplaats waar hippe constructies verrijzen of waar oude havenstructuren worden geïntegreerd in het vernieuwende decor. Zelfs de kaaimuren, ronde meerpalen en kranen vallen onder monumentenzorg.
Veel media- en reclamebedrijven hebben hier nu hun kantoren, naast mode- en designfirma's. Architectenbureaus hebben bijgedragen aan de internationale bekendheid van Medienhafen. 's Avonds komt de buurt tot leven met restaurants, bistro's, bars en discotheken..
WANDELTIP: Boek je rondleiding door de Medienhafen en bezoek de indrukwekkende huizen en ontdek hoe het district de afgelopen jaren is veranderd: van een haven vol pakhuizen tot een van de hipste plekken van Düsseldorf. Deze tour door Medienhafen toont aan dat Düsseldorf in razendsnel tempo groeit. Boek hier je rondleiding.
Kunst im Tunnel
Hoewel KIT (Kunst im Tunnel) van buitenaf niet opvalt langs de Rijnoeverpromenade, herbergt het beneden in de 140 meter lange ongebruikte schacht van de Rheinufertunnel kunstwerken van jonge kunstenaars en afgestudeerden van kunstacademies. Sinds 2007 worden hier jaarlijks vier verschillende exposities gehouden. Boven de grond bevindt zich het KIT-Cafe, waar je tegen betaalbare prijzen kunt eten en drinken. Maandags is het gesloten. Meer info op de website.
Rheinturm
Je kan er niet omheen: de 234 meter hoge Rheinturm, het hoogste gebouw in Düsseldorf. Op de top bevinden zich paraboolantennes die dienst doen als zendmast. Het is niet alleen functioneel maar ook architectonisch aantrekkelijk. Op de zijkant lees je een digitale klok.
Boven op de schacht bevindt zich een glazen platform waar je op twee verschillende hoogtes kan dineren. Er is een zelfbedieningsrestaurant op 168,5 meter met een schitterend uitzicht, en als het weer helder is, kan je zelfs de Keulse Dom en de heuvels van het Bergische land zien. Wil je een unieke ervaring, bezoek dan het hoger gelegen Restaurant Top 180 (exact op 172,5 meter), dat in één uur volledig om zijn as draait. Toegang is tegen betaling. Meer info op de website.
Boek je toegangstickets voor de Rheinturm
De leukste verblijven in Noordrijn-Westfalen?
Op zoek naar een aangenaam verblijf voor je weekendje weg of rondreis door Noordrijn-Westfalen? Boek een overnachting in een hotel, ga gezellig kamperen, of verblijf in een bungalow of een vakantiehuis op een vakantiepark. Of wat dacht je van een camper huren zodat je zelf kan rond trekken? Hieronder vind je alvast onze aanbevelingen.
GoBoony → Huur een camper en verken Noordrijn-Westfalen
Booking → Boek je hotel bij BOOKING.com
ANWB → ANWB vakanties in Noordrijn-Westfalen
Natuurhuisje → Vakantiehuisjes middenin de natuur
ANWB campings → Campings van de ANWB
EuroParcs → Verblijf in een vakantiepark boeken
Gehry Bauten
De Gehry-gebouwen behoren tot de meest opvallende architectonische hoogstandjes van Düsseldorf. Ontworpen door de Canadees-Amerikaanse architect Frank O. Gehry, werden de drie gebouwencomplexen tussen 1997 en 1999 gebouwd. Ze zijn inmiddels een van de symbolen van Düsseldorf geworden. Met hun grillige vormen en kleurrijke materialen zijn het opvallende asymmetrische sculpturen.
Het middelste gebouw heeft een gevel in metaalkleuren van roestvrij staal, waardoor het de andere twee gevels van witte en rode baksteen weerspiegelt. De dansende gebouwen dienen als kantoorruimtes.
Met zijn 2200 glazen panelen lijkt het Colorium op een hoge blokkendoos, en de overhellende dakconstructie maakt het extra bijzonder. Ontworpen door de Britse architect William Alsop Allen, is het gebouw nu een hotel sinds 2013.
Aan de gevel zie je de gekleurde Ratschlagfiguren. Deze Düsseldorfse figuren verschijnen her en der in veel kleuren en verwijzen naar de radslag die kinderen maakten als uiting van blijdschap na de gewonnen slag van Worringen (1288). Op het einde van deze Hafenspitze vind je ook de opvallende keivormige Pebble’s Terrasse, de bar van het Hyatt Regency ernaast.
Wilhem Marxhaus
Het Wilhelm Marx Haus was het allereerste flatgebouw ooit opgetrokken in Duitsland, gebouwd tussen 1922 en 1924, geheel in baksteen. Neem een kijkje op de binnenplaats, een idyllische plek met enkele grote terrassen en tot laat in de namiddag een "openluchtzonnebank".
Carsch Haus en het kunstproject Wehrhahn-Linie
Het Carsch Haus lijkt een schijnbaar gewoon warenhuis, maar met een bijzonder verhaal. Het prachtige neo-klassieke gebouw (geopend in 1915) moest wijken voor de aanleg van de metro, maar er kwam verzet vanuit de vereniging van monumentenzorg. Met succes, want het beleid besloot de gevel steen voor steen af te breken en vervolgens op 23 meter afstand van de oude locatie opnieuw op te bouwen.
Maar er is hier meer metrogerelateerde nieuws: ondergronds vind je sinds 2016 het langgerekte, ondergrondse kunstproject Wehrhahn-Linie. ‘Verstopt’ in de zes drukke metrostations van de ruim 3 km lange U-Bahn hebben kunstenaars elk station omgevormd tot naar hun visie, door middel van schilderkunst tot sculpturen en interactieve installaties.
Neem dus zeker de trapjes naar de halte Heinrich-Heine-Allee U: hier spits je beter je oren. Kunstenaar Ralf Brög ontwierp drie nieuwe ingangen voor het station, als locaties voor geluidscomposities. Elk heeft een hoogwaardig geluidssysteem en biedt unieke luisterervaringen. Meer info over kunstwerken in andere stations vind jehier.
Rathaus van Düsseldorf
Düsseldorf heeft een oud en "nieuw" stadhuis in één gebouw, te midden van de Altstadt op de Marktplatz. Het oudste deel (1570-1573), ontworpen door Heinrich Tussmann, valt op door de prachtige renaissancegevel. Boven de deur in de uitstekende trappentoren zie je een beeld van Vrouwe Justitia, geplaatst in 1749 tijdens een renovatie in barokstijl (zie rococoportaal en balkon). De meest recente aanpassing vond plaats in de 20e eeuw.
Elke woensdag (15.00 uur) kan je gratis een rondleiding volgen in het stadhuis (duur: +/- 1 uur). Een rondleiding door het stadhuis boek je hier. Het merkteken "Hochwassermarke" bij de ingang herinnert aan de rampzalige overstroming in 1784.
Met je rug naar het oudste deel zie je rechts het "nieuwe" stadhuisgedeelte. Hier bevinden zich de administratieve en financiële diensten. Centraal op het plein staat een ruiterstandbeeld van keurvorst Johann Wilhelm von Pfalz-Neuburg, bekend als Jan Wellem. Het beeld is een werk uit 1711 van kunstenaar Gabriel de Grupello, die in het aan het Rathaus gebouwde huis woonde. Het Grupello Haus dateert uit 1706 en werd later aangepast in neorenaissancestijl. Vandaag maakt het Grupello Haus deel uit van het stadhuis en dient het voornamelijk als raadszaal en voor feestelijke gebeurtenissen.
De Gietjongen
Het beeld van De gietjongen (Gießer-Junge) staat naast het Grupello Haus en toont een leerling van Grupello. Volgens de legende verzamelde de jongen zilveren lepeltjes bij de inwoners van Düsseldorf vanwege een tekort aan metaal. Kunstenaar Grupello gebruikte deze lepeltjes om het ruiterstandbeeld van Jan Wellem te gieten.
De langste toog ter wereld in de Bolkerstraße
Nee, de Kneipenmeile is geen echte toog, maar zo wordt de overvloed aan cafés (meer dan 250!), kroegen en historische brouwerijhuizen van het "Altbier" genoemd die je in deze straat aantreft. Overdag en vooral 's avonds is dit "the place to be" voor de ware bierliefhebber.
Bijna iedereen staat buiten met een Altbier in de hand, en mensen van allerlei slag ontmoeten elkaar: deftige heren en dames in maatpak naast toeristen in korte broeken met witte kousen. Hier wordt de stress van het werk overboord gegooid, er wordt plezier gemaakt, straatmuzikanten zorgen voor herkenbare muziek en variété-kunstenaars zorgen voor animatie.
WANDELTOCHT: Echte bierliefhebbers kunnen ook een bierwandeltocht maken door de stad. Ontdek de verscheidenheid en smaken van het originele Düsseldorf Altbier. Bezoek alle 5 microbrouwerijen in deze historische stad en proef de bieren die worden aangeboden. Boek je bierwandeltocht in Düsseldorf.
Rheinuferpromenade
De Rheinuferpromenade is een geliefde plek voor inwoners die na hun dagtaak of tijdens het weekend willen ontspannen. Deze prachtige promenade langs de oever van de Rijn werd voltooid in 1995 en strekt zich uit van de Medienhafen bij de Stadttor over Carlstadt tot aan de Altstadt. Hier kan je heerlijk flaneren zonder gestoord te worden door verkeer, dat hier ondergronds loopt.
De Rheinuferpromenade heeft meerdere onderscheidingen ontvangen, waaronder in 1998 de Duitse stedenbouwprijs. Joggers, wandelaars en ijskarretjes zijn hier in overvloed aanwezig!
Burgplatz
De Burgplatz is een van de meest geliefde pleinen in Düsseldorf. Vooral bij mooi weer komen veel inwoners en toeristen hier samen om te genieten van een terrasje of om op de trappen bij de oever te zitten en het uitzicht op de Rijn te bewonderen. Vroeger stond hier een burcht ("Burg" in het Duits), wat later de naam Burgplatz verklaart.
Schlossturm
De Schlossturm, het laatste overblijfsel van het keurvorstelijk slot uit de 13de eeuw, herbergt sinds 1984 het scheepvaartmuseum. Ondanks herhaalde verwoestingen en branden is de toren een stadssymbool geworden. Het Schiffahrtsmuseum is een maritiem museum dat de geschiedenis van de scheepvaart en de relatie van Düsseldorf met de rivier de Rijn belicht. Het museum biedt een boeiende kijk op de maritieme erfgoed en activiteiten in de regio. Met interactieve borden en taartjes in de panoramische cafetaria Lantaarn op de top, is dit ook echt een kindvriendelijk museum.
In een hoek van de Burgplatz staat de Ratschlägerfontein, omringd door enkele bomen. De Düsseldorfse radslag-figuurtjes zijn kleurrijke lokale symbolen die verwijzen naar de vreugdevolle radslag van kinderen na de gewonnen Slag van Worringen in 1288. Naast de fontein vind je het Stadterhebungsmonument.
Johanneskirche
Een tearoom in een kerk? Ja, het kan in de Johanneskirche, de evangelische protestantse stadskerk. Voltooid in 1881, ernstig beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog en in 1951 herbouwd met een laatste renovatie in 2008. Hoe contrastrijk kunnen de buitengevel en het interieur van een kerk zijn? Als je je dit afvraagt, moet je zeker deze kerk binnenstappen.
De 87 meter hoge toren trekt meteen je aandacht van buitenaf. Het interieur verrast met zijn witte kleur en de ruimtelijkheid. Je zult verrast zijn door mensen die hier aan tafeltjes koffie of thee drinken. Het is eerder een ontmoetingsplaats voor een gezellig gesprek, om de krant te lezen, zelfs na een eredienst. In deze kerk worden regelmatig koor- en orgelconcerten gehouden. Het indrukwekkende orgel past perfect in het decor en is in gebruik sinds 1954.
Schneider Wibbel Gasse
Een onopvallend steegje (met straatnaambordje) in de Flingerstraße, dat is de Schneider Wibbel Gasse (bekijk ligging). Stap het steegje in. Ongeveer 50 meter verder, in een hoek op de voorgevel van het huis met nummer 5, bevinden zich twee luikjes.
Op vaste uren (11, 13, 15, 18 en 21 uur) komt kleermaker Wibbel tevoorschijn, begeleid door een klokkenspeldeuntje. Een herinnering aan een fictief persoon, kleermaker Schneider Wibbel van de dichter Hans Müller Schlösser. Verderop staat een bronzen beeldje van Wibbel. Naar verluidt brengt een aanraking van het beeld geluk.
Stadterhebungsmonument
Het Stadterhebungsmonument, gemaakt door kunstenaar Bert Gerresheim in 1988, vat 600 jaar Düsseldorfse geschiedenis samen. Het monument, op een historische locatie, toont drie cruciale scènes op een muur van 1,5 meter hoog en 7,5 meter lang.
Je ziet 3 belangrijke gebeurtenissen uit het verleden; de monnik Walter Dodde als symbool voor de Slag bij Worringen in 1288 – net zoals de Dood en de apocalyptische ruiters, de zegelakte van de stadverheffing met graaf Adolf V en de leeuw als symbool, en het belang van het klooster van St. Lambertus door middel van beelden van pausen en de sarcofaag met het heiligdom van Sint-Apollinaris.
Basiliek St. Lambertus
In de 13e eeuw begon de Basiliek St. Lambertus als een eenvoudige dorpskerk. Verbouwingen, uitbreidingen en restauraties brachten het naar de huidige staat. De opvallende scheve toren ontstond niet bij de oorspronkelijke bouw, maar als gevolg van restauratiewerkzaamheden na een brand in 1815.
De bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoestten de toren, maar bij de wederopbouw besloot men het kenmerkende scheve aspect te behouden. De toren is nu een symbool van de stad.
Het interieur herbergt kunstwerken uit de 15e en 17e eeuw, een schrijn met het geraamte van St. Apollinaris, beschermheilige van de stad, en het hoogaltaar met heiligenbeelden.
Hofgarten
Hofgarten werd aangelegd in de 16e eeuw en is het grootste (28 hectare) van de zes parken in en rond de Altstadt. Hoewel sommige delen er wat verwaarloosd uitzien en het autoverkeer hoorbaar is, biedt de zuidelijke zijde met een grote vijver een prachtig uitzicht.
Düsseldorf evalueert al lange tijd het klimaat in de stad. Klimaatveranderingen gemonitord via weerstations van de stad, en een fenologische tuin en klimaatimpactmonitoring voor geselecteerde dier- en plantensoorten – ook in de Hofgarten. Het openbreken van de Dussel en het water terug bovengronds laten stromen, past mee in het concept van een groene en blauwe gordel rond de oude binnenstad te creëren.
Kunsthalle van Düsseldorf
In de expositieruimte van de Kunsthalle, die doet denken aan een bunker, worden tijdelijke tentoonstellingen gehouden, voornamelijk gericht op hedendaagse kunst. Zowel gevestigde namen als opkomende talenten krijgen hier een podium. Ook wordt afgeweken van de gebruikelijke kunststijlen. Meer info op de website.
K20 museum
Het K20 museum, samen met K21 Ständehaus en het F3 Schmela Haus, vormt de Kunstsammlung NRW, opgericht in 1961 om openbare collecties tentoon te stellen. De oorspronkelijke collectie van K20 bestond voornamelijk uit werken van Paul Klee, maar al snel breidde het uit met kunst van grootheden als Picasso, Mondriaan, Matisse en popart-werken van Pollock en Warhol.
K20 staat bekend als een vooraanstaand museum voor kunst uit de 20ste eeuw, met aandacht voor kunst na de oorlog, zowel nationaal als internationaal (Gerhard Richter, Joseph Heinrich Beuys, Wolf Vostell, Christo, Max Ernst, enz.). De opvallende zwarte granieten gevel trekt de aandacht van buitenaf; dit ontwerp doet denken aan een piano. Meer info op de website
St. Andreaskirche
De St. Andreaskirche is een prachtige barokkerk, genoemd naar apostel Andreas, die dateert uit het begin van de 17de eeuw. Mede opgericht door de jezuïetenorde, op verzoek van erfprins Wolfgang Willem, die zich tot het katholicisme had bekeerd. Wolfgang Willem vond zijn laatste rustplaats in het mausoleum, net als keurvorst Jan Wellem.
Little Tokyo Düsseldorf
Het gebied rond de Immermannstraße, achter de Johanneskirche, is een unicum in de stad: je vindt er het Japanse zakendistrict - Little Tokyo - met zijn vele restaurantjes, izakaya's en prachtige kersenbomen, die je tijdens het bloeiseizoen in Japan laten wanen met hun prachtige roze bloesems. Kies je voor sake of Altbier in de op twee na grootste Japanse gemeenschap van Europa?
De wijk is ontstaan uit de economische relatie tussen Japan en Duitsland na de Tweede Wereldoorlog. Veel Japanse bedrijven vestigden zich in Düsseldorf en creëerden een belangrijke Japanse gemeenschap. Het zakendistrict is een culturele ontmoetingsplaats waar zowel de lokale bevolking als de Japanse gemeenschap samenkomen.
Het feit dat de straatnaamborden in zowel het Duits als het Japans zijn, getuigt van de culturele diversiteit en de diepgewortelde verbinding tussen Duitsland en Japan. Net zoals de oranje straatlantaarns in de vorm van origami gevouwen kraanvogels. Jaarlijks vindt in mei de Japandag plaats: ontdek dan Japanse kunst, cultuur, keuken en spectaculair Japans vuurwerk aan de Rijn. Meer info.
TIP: Ontdek de Japanse wijk Düsseldorf tijdens deze zelfgeleide wandeltocht door Little Tokyo.
Proef de pittige mosterd uit Düsseldorf
Een beetje verder op de hoek zie je de Löwensenf-Senfladen. Pittige mosterd met het herkenbare leeuwenlogo is een symbool van Düsseldorf. De mosterd wordt na meer dan 120 jaar nog steeds volgens het originele familierecept gemaakt. In de mosterdwinkel (bekijk ligging) bevindt zich een echt mosterdmuseum over de mosterdcultuur, waar je de gekste soorten mosterd (kokoscurrymosterd of glühweinmosterd, iemand?) kan proeven en ervaren. Meer info op de website.
Bezoek een van de brouwerijen van Düsseldorf
De Düsseldorfse bevolking brengt graag een bezoek aan een van de vele bierhuizen in de stad. Overal wordt het Altbier geserveerd, een amberkleurig bier gebrouwen volgens een traditioneel recept met een soepele afdronk. In sommige bierhuizen wordt zelfs nog ter plekke gebrouwen.
Düsseldorf telt maar liefst vijf huisbrouwerijen: Schumacher (Oststraße), Im Füchschen (Ratinger Straße), Kürzer (Kurze Straße), Zum Schlüssel (Bolkerstraße) en Zum Uerige (Bergerstraße).
Maak een cruisetocht op de Rijn
Een andere leuke manier om Düsseldorf te verkennen, is natuurlijk vanop het water. Stap aan boord van de rivierboot en bewonder de historische overblijfselen en de prachtige uitzichten over het pittoreske oude stadscentrum. Een uur lang vaar je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de oude en moderne stad, terwijl een enthousiaste gids je wat meer achtergrondinformatie geeft. Boek je boottocht over de Rijn in Düsseldorf hier.
Schloss Benrath
Wat ook zeker niet mag ontbreken is een bezoekje aan het Benrath Schloss op 15 km van Düsseldorf. Benrath Schloss en het omliggende park is een oase van rust en natuurschoon.
Het is een immens complex met een prachtig kasteel in pastelroze, omringd door groene bossen, een groot park met een vijver, een omwalling en enkele bijgebouwen waar musea in gevestigd zitten. Bij mooi weer kan je hier heerlijk wandelen en in de winterperiode kan je genieten van de kerstsfeer op de kerstmarkt. Meer info op de website.
Hoe je verplaatsen in Düsseldorf?
Maak gebruik van de handige hop-on-hop-off bus
- Ervaar de mooiste, meest indrukwekkende plekken in Düsseldorf.
- Stap in bij een van de 7 verschillende haltes, en stap weer uit waar je maar wilt.
- De busrit bedraagt in totaal 90 minuten.
- Ontdek topbezienswaardigheden als de beroemde Königsallee en geniet van het indrukwekkend uitzicht op de Rijn vanaf het open dek van de bus.
- Leer onderweg meer over de bezienswaardigheden en de geschiedenis van de stad via oortelefoons met commentaar beschikbaar in 10 talen.
TICKETS: Boek je hop-on hop-off bustour in Düsseldorf online.
DüsseldorfCard: toeristenkaart met kortingen
- Gratis gebruik mlaken van het openbaar vervoer in Düsseldorf voor € 12,90/pp
- Kortingen van tot wel 100% op ongeveer 50 aanbiedingen, waaronder rondleidingen door de stad, musea, souvenirs, etc.
BESPAAR: Koop je DüsseldorfCard: toeristenkaart met kortingen.
Waar overnachten in Düsseldorf?
Wil je graag meerdere dagen in Düsseldorf vertoeven en ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats? Wij hebben alvast onze favoriete verblijven voor je opgelijst. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels, B&B's en appartementen in Düsseldorf.
- Het Ruby Leni Hotel bevindt zich in een rustige buurt op wandelafstand van het stadscentrum. Het 4* hotel heeft een eigen bar met buitenterras waar je even kan uitrusten na een dagje stappen in de stad. De Königsallee ligt op 5 minuten wandelen van het hotel. Meer info en boeken.
- Ruby Coco Hotel Dusseldorf ligt op een mooie locatie in het centrum van Düsseldorf vlak bij de beroemde Königsallee. De kamers zijn ruim en modern ingericht en het hotel biedt iedere ochtend een continentaal ontbijt. Meer info en boeken.
- Hotel Prinz Anton is een 3* hotel in de wijk Stadtmitte en biedt zowel kamers als appartementen. In de ochtend kan je genieten van een dagelijks ontbijtbuffet. Een Japans ontbijt is op verzoek beschikbaar. Meer info en boeken.
Filmpje: ontdek de gezelligheid van Düsseldorf
Ben je benieuwd naar wat je mag verwachten van je bezoek aan Düsseldorf? In onderstaand filmpje kan je alvast wat gezelligheid van deze stad opsnuiven! Als je Düsseldorf zelf wilt ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Duitsland.
Mis niets tijdens je bezoek aan het Ruhrgebied met onze reisgids
Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je rondreis door het Ruhrgebied? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. Koop onze reisgids Ruhrgebied en Urbanana en laat je verbazen met onze uitgestippelde rondreis langs de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden in deze regio in Noordrijn-Westfalen (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Ruhrgebied en Urbanana hier.