Waar verblijven op Kaapverdië 2024? 20 x mooiste hotels en resorts

Waar verblijven op Kaapverdië 2024? 20 x mooiste hotels en resorts

22 mei 2024 in Kaapverdië0 reacties

Tijdens je bezoek aan Kaapverdië heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Kaapverdië.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Mooiste hotels op Sal

Sal is het bekendste eiland van de Kaapverdische eilanden en de ideale bestemming voor een zon, zee- en strandvakantie. Het eiland weet uit te pakken met zijn paradijselijke witte zandstranden, relaxte sfeer, nog steeds werkende zoutmijnen en adembenemende uitzichten op de azuurblauwe zee. Daarnaast kan je op het eiland ook uitstekend kitesurfen en de rijke onderwaterwereld ontdekken tijdens een snorkelavontuur.

Hoewel Espargos de hoofdstad, zal je de meeste hotels en resorts vinden in Santa Maria waar het toerisme de afgelopen jaren zich stevig ontwikkeld. Bovendien ligt alles binnen een uurtje rijden van de badplaats Santa Maria.

  • Casa Pau, een charmant pension met rustieke elementen, gelegen in een zeer rustige woonwijk van Santa Maria en op wandelafstand van het strand.
  • Hotel Morabeza, een sfeervol hotel aan de rand van Santa Maria biedt alles wat je kan wensen voor een geslaagde vakantie: ruime kamers voorzien van airco, goede restaurants, meerdere zwembaden en een wit zandstrand vlakbij.
  • Of kies voor een onvergetelijk verblijf bij Riu Funana, een prachtig resort met modern ingerichte kamers, een animatieteam dat zorgt voor entertainment, diverse zwembaden mét poolbars en keuze uit 4 verschillende restaurants.
  1. Luxe hotels en resorts op Boa Vista

Boa Vista is een vakantieparadijs met talloze luxe hotels en resorts gelegen aan de mooiste stranden van het eiland. Hoewel de meeste mensen naar Boa Vista reizen om te verblijven in een van deze resorts, zijn er toch nog enkele authentieke hotels, B&B's en strandhuisjes te vinden zoals B&B Sereia Azul Boa Vista in Sal Rei. Hieronder enkele aanraders:

  • Verblijf net zoals ons in het Afrikaanse sprookjespaleis RIU Karamboa vlakbij de stad Rabil. Maak een wandeling langs het strand en geniet van de zonsopgang, ontspan nadien aan een van de vele zwembaden, laat je verwennen in de spa en geniet van heerlijke, gevarieerde buffetten. Een verblijf in dit resort is pure verwennerij.
  • Een andere, absolute aanrader is het RIU Touareg. Het resort is gelegen aan het witte zandstrand van het paradijselijke en zeer rustige Lacacão.
  • Liever een eigen vakantiehuisje vlakbij het strand? Dan is het charmante Caiado Beach House in Sal Rei zeker aan te raden.
  • Of verblijf het milieuvriendelijke Spinguera Ecolodge in Espingueira aan de noordkust van het eiland. De kamers bieden uitzicht op zee en hebben een eigentijdse inrichting. Bij de accommodatie kan je surfen en een auto huren om het eiland zelf te ontdekken.
  1. Waar overnachten op Santo Antão?

Santo Antão is het meest ruige, bergachtige eiland van Kaapverdië. Het eiland, bezaaid met kleine dorpjes gewijd aan de landbouw en prachtige groene landschappen die gelijken op tropische oases, wordt ook wel eens het "wandeleiland van Kaapverdië" genoemd. Na een actieve dag verkennen, kan je nog even nagenieten op een van de witte zandstranden. Ribeira Grande, Porto Novo en Ponta dol Sol zijn een ideale uitvalbasis voor je bezoek aan dit eiland.

  • AldeaPanoramica bevindt zich in de buurt van Ribeira Grande, beschikt over moderne accommodatie, een buitenzwembad, een restaurant waar lokale specialiteiten geserveerd worden, en een panoramisch uitzicht.
  • Kasa d'Vizin, gevestigd in een klein dorpje genaamd “Eito”, geniet van een prachtig uitzicht op de bergen, de groene vallei van Paul en de oceaan. Het verblijf werd volledig gerestaureerd en biedt ruime kamers/appartementen. Je geniet hier van comfort en leert de Kaapverdische levensstijl kennen.
  • Palmeira Da Cruz EcoLodge is rustig gelegen te midden van een groen landschap in Chã da Igreja. Deze ecolodge beschikt over moderne kamers met eigen patio, een zonneterras met zwembad, een restaurant en iedere ochtend een continentaal ontbijt.
  1. Verblijven op het eiland Santiago

Santiago is het grootste en meest bevolkte eiland van Kaapverdië en heeft voor ieder wat wils: van een stadstour door de hoofdstad Praia of het historische centrum van Cidade Velha tot avontuurlijke wandeltochten in de bergen en spectaculaire zonsondergangen vanaf de stranden. De hoofdstad Praia is een ideale uitvalbasis voor je bezoek aan dit eiland. Je kan ook overnachten in Cidade Velha, Tarrafal in het noorden van het eiland en Assomada.

  • Pestana Tropico Ocean & City Hotel bevindt zich in de hoofdstad Praia op een steenworp afstand van het strand. Het hotel beschikt over moderne kamers met airco, een fitnessruimte en een buitenzwembad.
  • King Fisher Village is gelegen in het vissersdorpje Tarrafal, in een prachtige baai genaamd Ponta de Atum. Dit boetiekhotel biedt kamers in koloniale stijl direct aan zee, een natuurlijk zwembad in de rotsen uitgehouwen, iedere ochtend een uitgebreid ontbijt en als kers op de taart: een adembenemend uitzicht.
  • Of verblijf bij B&B "Casa Alegria", een gezellige B&B op wandelafstand van Praia do Tarrafal. De B&B beschikt over ruime (familie)kamers waarvan sommigen voorzien van een balkon met uitzicht op de bergen. Iedere ochtend voorziet men een gezond ontbijtje en je kan ook een lunchpakket aanvragen.
  1. Hotels en ecolodges op het eiland Fogo

Het eiland Fogo wordt gekenmerkt door zijn vulkanische bodem, prachtige vruchtbare landschappen met koffieplantages en wijngaarden en de hoofdstad Sao Filipe met zijn kleurrijke herenhuizen.

De hoofdstad Sao Filipe is een ideale uitvalbasis voor je bezoek aan dit eiland of je kan ook meer in het binnenland overnachten. Zo kan je ook verblijven in de buurt van de vulkaan waar enkele huizen zijn omgebouwd tot een sfeervol hotel of vakantiehuisje. Wat dacht je van een bijzondere nacht in een eco-bungalow met uitzicht op de vulkaan?

  • La Fora Ecolodge, gelegen in São Filipe, is een absolute aanrader voor je verblijf op het eiland. Vanuit je privé bungalow geniet je van een prachtig uitzicht op de oceaan en de vulkaan Fogo. Het verblijf beschikt ook over een zwembad, een restaurant en iedere ochtend serveert men een heerlijk ontbijt.
  • The Colonial Guest House in het centrum van São Filipe biedt moderne accommodatie gevestigd in een charmant oud koloniaal huis. Het hotel biedt een buitenzwembad, een terras, een bar en iedere hotelkamer beschikt over een eigen balkonnetje.
  • Casa Marisa 2.0 heeft een bijzondere ligging in Portela. Vanop het terras van je eigen privé bungalow geniet je van een fantastisch uitzicht op de vulkaan. Na een heerlijke nachtrust en een goed ontbijt ben je helemaal klaar om de Pico de Fogo te beklimmen.
  1. Waar verblijven op São Vicente?

São Vicente, bekend als het "Rio de Janeiro" van de archipel, biedt een mix van koloniale architectuur, bruisende muziekscènes en uitgestrekte stranden. De hoofdstad Mindelo, de geboorteplaats van de legendarische zangeres Cesária Évora, heeft schrijvers, muzikanten en kunstenaars van over de hele wereld geïnspireerd, en kan met haar charme en gezellige sfeer bezoekers blijven betoveren.

Het eiland is relatief klein, de meeste bezienswaardigheden zijn op minder dan een halfuur te bereiken van de hoofdstad Mindelo. We raden je dan ook aan om hier te verblijven. Verspreid over het hele eiland vind je verschillende soorten accommodaties: van koloniale huizen die werden omgetoverd tot moderne verblijven tot traditionele huisjes meer in het binnenland van het eiland.

  • Vila Mira Mar ligt op 300 m van de markt van Mindelo en het strand, biedt stijlvolle accommodatie en iedere ochtend een heerlijk continentaal ontbijt.
  • Midden in het historische centrum van Mindelo, gevestigd in een koloniaal gebouw vind je het sfeervolle Mindelo Residencial. Verwacht hier geen extreme luxe, maar wel een knus verblijf met keurige kamers en traditioneel ingericht met Afrikaanse elementen, een dakterras en een uitgebreid ontbijt.
  • Mag het wat meer luxe zijn? Verblijf dan in het Mansa Marina Hotel in de haven, vlakbij Torre de Bélem. Vanaf het zwembad geniet je van een fenomenaal uitzicht op het eiland.
  • Foya Branca Resort is ideaal als je een zonvakantie. Het resort ligt aan de brede baai van São Pedro, heeft twee zwembaden, mét uitzicht op de Atlantische Oceaan en modern ingerichte kamers waarvan sommigen beschikken over een balkon. Er is ook een gratis shuttle naar Mindelo.

Boek voordelig je vakantie naar Kaapverdië

Aanbieders vliegvakanties

Goedkoop je vliegtickets boeken

  1. Mis niets tijdens je vakantie naar Kaapverdië

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Kaapverdische eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download hier je gratis reisgids Kaapverdië met de mooiste bezienswaardigheden van São Vicente, Santo Antão, Sal, Boa Vista, Santiago en het eiland Fogo (+ GPS coördinaten).

Kaapverdië

Gratis reisgids Kaapverdië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?