De 11 mooiste bezienswaardigheden in Pescara bezoeken + verblijftips

Volledige reisgids kopen voor € 10

De 11 mooiste bezienswaardigheden in Pescara bezoeken + verblijftips

8 augustus 2024 in Le Marche & Abruzzen0 reacties

De mooiste plekken en bezienswaardigheden in Pescara bezoeken (Abruzzo) + verblijftips

Pescara is de grootste stad in de regio Abruzzo en heeft wat te bieden voor elk type reiziger. Ze is gelegen aan de prachtige Adriatische kust en beschikt niet alleen over ongerepte stranden, maar ook fascinerende musea en historische monumenten.

Van een heerlijke wandeling over de schilderachtige Viale della Riviera tot de culturele schatten van het Museo delle Genti d’Abruzzo tot de imponerende schoonheid van de Chiesa del Sacro Cuore; de stad biedt tal van bezienswaardigheden die je zullen charmeren. Wij nemen je graag mee op verkenning door Pescara en vertellen jou over al het moois dat deze kuststad te bieden heeft.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan de Abruzzen

Duur7 - 14 dagen ()
Vliegtickets2u vliegen naar Rome of Pescara, richtprijs € 78 vergelijk prijzen bij Momondo of Cheaptickets
Shuttle serviceMet de auto dien je 1600 km te rijden. Aan te raden is om te overnachten onderweg naar Italië.
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
CampingsMooie campings voor je vakantie in de Abruzzen
HuurautoIn de Abruzzen is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Bezienswaardigheden op de kaart

  1. Pescara Vecchia (het oude Pescara)

Je begint deze bruisende stad best te verkennen in haar historisch hart: een charmante wijk die een kijk biedt in het verleden van Pescara. Deze ligt langs de zuidelijke oever van de rivier de Pescara en komt eigenlijk overeen met de oude Romeinse nederzetting Aternum. Uiteraard kende dit gebied heel wat transformaties door de eeuwen heen, waardoor je vandaag heerlijk kan kuieren in deze levendige buurt met smalle straatjes en historische gebouwen.

  1. De Cattedrale di San Cetteo

De Duomo van Pescara is een prominente rooms-katholieke kathedraal die gewijd is aan Sint Cetteus, de beschermheilige van de stad. De kathedraal werd pas gebouwd in de jaren 1930, waarbij ze de middeleeuwse kerk van San Cetteo verving.

De bouw van de kathedraal werd sterk gepromoot door de beroemde schrijver Gabriele D’Annunzio (meer over hem hieronder), die in de oude kerk nog gedoopt was. Zijn moeder (Luisa De Benedictis) ligt er zelfs begraven en ook de kapel van Sint Cetteus mag je niet missen.

De gevel moest na de Tweede Wereldoorlog heropgebouwd worden, waardoor hij er vandaag nog altijd zo stralend uitziet.

  1. Het Museo Casa Natale di Gabriele D'Annunzio

Hierboven werd deze legendarische auteur al genoemd, die op 12 maart 1863 in Pescara het levenslicht zag. Zijn geboortehuis is gelegen aan de Corso Manthoné en werd in 1927 uitgeroepen tot nationaal monument. Sindsdien is het omgevormd tot museum met tal van persoonlijke voorwerpen waaronder boeken en documenten, die het leven van D’Annunzio vertellen. Zo kan je als het ware momenten uit zijn kindertijd herbeleven.

Gabriele D’Annunzio (1863-1938)

Om Pescara ten volste te kunnen appreciëren en begrijpen, moet er nog een woordje gezegd worden over deze invloedrijke dichter, romanschrijver, dramaturg, journalist en politiek leider.

Zijn bekendste werken zijn “Il trionfo della morte” (De triomf van de dood) en “Il piacere” (Het kind van de lust). Hij was tevens een nationale oorlogsheld tijdens de Eerste Wereldoorlog en door te pleiten voor nationalisme en protofascistische ideologieën, speelde hij een belangrijke rol in de Italiaanse politiek, mede doordat Benito Mussolini hierdoor beïnvloed werd.

Zijn extravagante levensstijl en charismatische persoonlijkheid maken van hem een belangrijk maar ook controversieel figuur in de geschiedenis van Italië.

  1. De stranden van Pescara

  • Je vindt hier ook een aantal van de mooiste stranden langs de Adriatische kust, zoals het strand van Pescara (Spiaggia di Pescara), dat zoals de naam al doet vermoeden, het belangrijkste strand van de stad is. Het staat bekend om zijn lange strook fijn goudkleurig zand en helder water. Er zijn tevens tal van strandclubs (stabilimenti balneari) met ligstoelen, parasols en eet- en drinkgelegenheden.
  • Het Torre del Cerrano strand is dan weer genoemd naar de historische toren die er aan grenst. Voeg daar het dennenbos vlakbij het strand aan toe en je hebt de ideale plek om een dagje heerlijk te ontspannen in natuurschoon.
  • Ten noorden van Pescara ligt het Montesilvano strand, dat de beste keuze voor gezinnen is vanwege de vele voorzieningen zoals speeltuinen en picknickplekken.
  • Meer naar het zuiden toe vind je het Francavilla al Mare strand, dat bezoekers trekt vanwege het schone zand en kristalheldere water. Je vindt er tevens uitstekende visrestaurants.
  • Ten slotte is er nog het strand van Pineto, een dorpje vlakbij Pescara, dat net zoals het Torre del Cerrano strand beschikt over een dennenbos dat langs de kust loopt. Hierdoor zijn er genoeg schaduwrijke plekken, ideaal voor mensen die niet in de zon willen of kunnen liggen.
  1. Het Riserva Naturale Pineta Dannunziana

Het Riserva Naturale Pineta Dannunziana is een prachtig natuurreservaat dat in het zuidelijke deel van Pescara ligt en is zoals je al wel doorhebt genoemd naar Gabriele D’Annunzio. Je vindt er uitgestrekte dennenbossen, maar ook heel wat wilde bloemen en struiken, waardoor het een waar walhalla voor natuurliefhebbers is. Zeker omdat er ook heel wat verschillende vogelsoorten maar ook kleine zoogdieren en reptielen leven.

Het natuurreservaat heeft dan ook talrijke wandel- en fietspaden, net zoals picknickplaatsen, waardoor het een ideaal dagje uit is.

OVERNACHTINGSTIP: Dichtbij het natuurreservaat ligt het hotel Aurum Suites, een viersterren accommodatie met airconditioning en een dagelijks vers ontbijtbuffet. Boek je overnachting hier

  1. Fontana La Nave

De “Scheepsfontein” ligt op het centrale Piazza Primo Maggia en werd ontworpen door Pietro Cascella, die geboren werd in Pescara en bekend staat om zijn monumentale en vaak symbolische werken. De fontein lijkt op (en is genoemd naar) een schip, dat symbool staat voor de innige band tussen de stad en de zee. Het is niet alleen een kunstwerk, maar ook een populaire ontmoetingsplek.

  1. De Ponte del Mare

De Brug van de Zee is een van de grootste voetgangers- en fietsbruggen in Europa. Dit architecturale pareltje werd voltooid in 2009 en verbindt het noordelijke en zuidelijke deel van de stad. De opvallende vorm springt meteen in het oog, met twee asymmetrische gebogen delen die worden ondersteund door een centrale pyloon.

Er is tevens een uitkijkplatform van waar je kan genieten van een fenomenaal zicht op Pescara, de Adriatische Zee en de omliggende bergen. Het is bovendien een van de beste plekjes van de stad om de zonsondergang gade te slaan.

  1. Het Museo delle Genti d’Abruzzo

Dit museum staat in het teken van de ontdekking en het begrip van de regio Abruzzo en haar culturele erfgoed. Het werd in 1973 opgericht om bezoekers een reis door de geschiedenis van de regio te bieden, vertrekkende van het Paleolithicum tot de moderne tijd. Het is ondergebracht in de historische Bourbon kazerne en exposities zijn verdeeld over 16 grote zalen. Meer info op de website

  1. De Chiesa del Sacro Cuore di Gesù

De Kerk van het Heilige Hart van Jezus is een neogotische kerk die ontworpen werd door Porta di Torino en gebouwd werd in 1886. Ze moest de Chiesa di Sant’Anna vervangen, die te klein was om het groeiende aantal gelovigen onder te brengen.

De gevel is versierd met verschillende beelden en reliëfs. Het interieur is ruim en licht en heeft een traditioneel basiliekplan. De prachtige gebrandschilderde ramen zijn vooral bij fel zonlicht een streling voor het oog.

  1. De Viale della Riviera

Deze prachtige boulevard loopt parallel aan de Adriatische kustlijn en is omgeven met palmbomen en weelderig groen, waardoor het hier heerlijk kuieren is. Langs de ene kant kan je onafgebroken genieten van zandstranden en het blauwe water van de zee en langs de andere kant kan je binnenspringen in een van de vele gezellige cafeetjes of restaurants. Het is de plek waar de plaatselijke bevolking hun passegiata serale maakt, een traditie waarbij men ’s avonds een ontspannende wandeling met familie of vrienden maakt.

In de zomermaanden kan je hier genieten van tal van evenementen en festivals, zoals openluchtconcerten.

OVERNACHTINGSTIP: De Alma Luxury Suite is een prachtige accommodatie gelegen op de boulevard en met een tal van bezienswaardigheden en stranden in de buurt. Boek nu je overnachting op de Viale delle Riviera.

  1. Het Museo Del Mare

Het Museum van de Zee is gewijd aan het maritieme erfgoed van de streek en biedt een fantastisch inzicht in het zeeleven en de visserijtradities. Het werd in de jaren 1950 opgerichte door Guglielmo Pepe, een dierenarts met een passie voor de zee.

Uiteraard zijn er heel wat artefacten met betrekking tot de visserij, maar de blikvangers zijn skeletten van een vinvis en een potvis.

REISGIDS: Mis niets tijdens je verblijf met onze reisgids Le Marche & Abruzzo.

  1. Een korte geschiedenis van Pescara

Tijdens de Romeinse periode stond de stad bekend als Aternum, waarbij ze diende als strategische haven voor de handel en militaire doeleinden. Na de val van het Romeinse Rijk werd ze bijna vernietigd door een reeks barbaarse invasies. Tijdens de middeleeuwen werd de stad echter heropgebouwd en hernoemd tot Piscaria, waarbij de naam verwijst naar de overvloed aan vis.

Tijdens de renaissance kon Pescara verder cultureel en economisch groeien. Helaas liep de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog grote schade op, maar gelukkig kon dit nog hersteld worden.

  1. Plaatselijke specialiteiten die je moet proberen

Pescara bevat niet enkel geweldige bezienswaardigheden. De cultuur zit ook in de geweldige Italiaanse gerechten die je kan uitproberen in de stad.

Hieronder 3 van onze favoriete gerechten die je zeker moet proeven in Pescara

  • Brodetto alla Pescarese is een visstoofpot die wordt gemaakt met verschillende verse week- en schaaldieren en vis. Deze worden in een rijke tomatensaus gekookt om dan te worden opgediend met sneetjes geroosterd brood.
  • Arrosticini, een traditioneel streekgerecht, zijn spiesjes van lamsvlees die in kleine blokjes worden gesneden, licht gekruid en worden gegrild boven een vlam.
  • Pallotte Cacio e Uova is eveneens een populair gerecht uit de Abruzzen. Deze balletjes worden gemaakt door geraspte kaas (meestal een mix van pecorino en lokale kazen) te mengen met eieren en broodkruimels. Vervolgens worden ze goudbruin gebakken en gestoofd in een tomatensaus.

Je sluit je heerlijke maaltijd best af met een glaasje aurum: een likeur op basis van brandewijn en sinaasappelinfusie, waaraan saffraan wordt toegevoegd.

  1. Waar overnachten in Pescara?

Indien je meerdere dagen wil vertoeven in Pescara, verblijf je het best in de stad zelf.

Enkele van onze favoriete accommodaties in Pescara

  • B&B Cufà is een budgetvriendelijke optie die op slechts 300 meter van het busstation ligt. De kamers zijn eenvoudig maar mooi, en daarnaast is het heerlijk vertoeven in de tuin en terras. Meer info en boeken.
  • Victoria Hotel is een modern hotel gelegen in het hart van Pescara, naast het Piazza della Rinascita. Het beschikt over een klein wellnesscentrum, een gedeelde fitnessruimte en gratis parkeergelegenheid. Als extra troef ligt het strand op slechts 250 meter afstand. Meer info en boeken.
  • Borea Luxury B&B is een luxe bed & breakfast die bekend staat om zijn uitzonderlijke service en prachtige accommodaties. Meer info en boeken.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf aan de Abruzzen?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in de Abruzzen? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop je reisgids Abruzzen met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Abruzzen.

Le Marche & Abruzzo

Gratis reisgids Abruzzen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?