Hoe besparen op je wintersportvakantie: 5 x tips
Nu ook de eerste sneeuwvlokken in België zijn gevallen, droom je misschien nog van een vakantie op latten deze winter. De skipas, het skimateriaal, de skikledij en je verblijf laten het prijskaartje van een ski- of snowboardvakantie jammer genoeg vaak hoog oplopen.
Gelukkig geeft het gratis financiële vergelijkingsplatform TopCompare.be nog enkele tips waardoor je nu nog kan besparen op je wintersportvakantie.
Inhoud artikel
Vermijd de populaire wintersportgebieden
Skiën in populaire, grote gebieden in Oostenrijk, Frankrijk of Zwitserland? Dat is vaak een stuk duurder dan skiën op minder bekende bestemmingen zoals Duitsland, Tsjechië of Slovenië. De kleinere gebieden zijn vaak goedkoper en zeker voldoende als je een beginner bent of kinderen hebt en dus graag rustig wilt oefenen.
Ben je op zoek naar wat extra budget om je wintersportvakantie te boeken? Vergelijk jouw opties met een lening simulatie en vind de goedkoopste persoonlijke lening.
Vergelijk de prijzen van accommodaties
De prijzen van verblijven verschillen sterk op, naast en rondom de pistes. Een piste tot aan je voordeur is natuurlijk fijn, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Wil je besparen op je accommodatie? Dan logeer je beter iets buiten het skigebied of zelfs in het dal. Een appartement, pension of Airbnb zal vaak ook nog iets goedkoper zijn dan een hotel. Af en toe kan je dan zelf in je kookpotten roeren of een lunchpakket samenstellen, waardoor je ook nog eens bespaart op je dagelijkse maaltijden. Lees zeker ook onze tips voor goedkope skivakanties in Europa.
Algemeen kan je stellen dat: hoe dichter je bij de piste logeert, hoe dieper je in jouw portefeuille zal tasten voor een overnachting.
Boek in het laagseizoen en buiten de schoolvakanties
De populairste periodes voor een wintersportvakantie? Dat zijn natuurlijk de schoolvakanties tijdens kerst, krokus en Pasen. Ouders nemen verlof zodat ze met hun kinderen kunnen gaan skiën of snowboarden. Druk is het zeker, maar meestal ook veel duurder dan een wintersportvakantie die buiten deze schoolvakanties valt. De skipassen, de verblijven, de vluchten, … alles is duurder in het hoogseizoen. Wie echt wilt besparen op zijn skivakantie boekt die dus beter in het laagseizoen.
Leen je materiaal en uitrusting
Ski- of snowboardmateriaal en ook de kleding kan erg duur zijn. Als je niet vaak gaat skiën of dit je eerste keer is en je nog niet weet of je het leuk vindt, kan je jouw materiaal en uitrusting misschien beter uitlenen. Je kan eens polsen bij vrienden of familie, maar ook skiverhuur is een optie. Uiteraard kan je jouw benodigdheden ook tweedehands kopen en zo heel wat geld besparen.
TIP: Lees zeker ook onze artikels over je uitrusting, ski jassen en ski broeken.
Vergelijk de verschillende skipassen
In elk skigebied kan je kiezen uit verschillende skipassen die andere opties omvatten:
- Zo bestaan er passen waarmee je pistes in hetzelfde gebied kan bereiken of duurdere skipassen waarmee je in meerdere gebieden kan skiën.
- Of misschien heb je af en toe eens een dagje rust nodig of wacht je liever het weer af?
- Vaak bestaan er skipassen voor bijvoorbeeld 5 dagen die je in 7 dagen kan opgebruiken.
- Er zijn ook skipassen voor 1 enkele dag of zelfs voor een heel seizoen.
Als je nog maar net op de latten staat, kan je misschien ook enkele dagen zonder pas skiën op de oefenpistes in het dal.
Een extra tip? Skigebieden bieden vaak mooie kortingen voor groepen of gezinnen. Ook als je jouw skipas online koopt, krijg je vaak een lagere prijs.
Download je reisgidsen voor wintersportvakanties
Wil je graag zoveel mogelijk uit je wintersportvakantie halen? Gelijk heb je! Download onze reisgidsen en ontdek dé mooiste plekjes en bezienswaardigheden. Liever alles in één? Koop dan onze digitale reisgidsen en geniet ten volle van je vakantie!
Franse Alpen | Oostenrijk | Saarland | Zwitserland | Pyreneeën | Tsjechië |
---|
| | | | | |