Welke specialiteiten mag je niet missen in de favoriete vakantielanden?

Volledige reisgids kopen voor € 10

Welke specialiteiten mag je niet missen in de favoriete vakantielanden?

24 juni 2024 in Reisinfo0 reacties

Als je op vakantie gaat, dan is het natuurlijk heerlijk om van de echte specialiteiten van het vakantieland te genieten. Wil je thuis lekker genieten van gevarieerd en voedzaam eten, en woon je in het bezorggebied van Factormeals.be, dan kun je al kennismaken met tal van heerlijke recepten. Welke specialiteiten mag je nu echt niet missen als je naar het buitenland op vakantie gaat? Wij geven je inzicht in de top 5 vakantielanden én de specialiteiten die je daar zeker wilt proberen.

Inhoud artikel

  1. Lekker eten in Frankrijk

Onder de Belgen is Frankrijk echt een favoriete bestemming. Het mooie is dat je in dit land kunt proeven van diverse culinaire hoogstandjes die je thuis wellicht niet zo snel zou proberen. Ben je op vakantie in Frankrijk, dan mag een versgebakken baquette met een stukje geurige kaas, zoals camembert of roquefort, niet ontbreken aan je ontbijt of lunch.

Proef ook zeker de heerlijke éclairs, macarons en croissants van een echt Franse patisserie. Voor het diner wil je zeker eens coq au vin en ratatouille bestellen, gerechten die de Franse keuken zo geliefd maken, ontdek nog meer typisch Franse gerechten.

LEESTIP: Ga je op reis naar Frankrijk? Download dan zeker onze gratis reisgidsen Frankrijk hier.

  1. Kennismaken met de Spaanse keuken

Spanje is het land van een zonnig klimaat en een rijke cultuur. Het is dan ook niet vreemd dat ook dit land tot de favorieten behoort. De Spaanse keuken biedt heerlijke specialiteiten die je zeker wilt proberen. Ga bijvoorbeeld genieten van een authentieke paella of stap een bar in om kennis te maken met de smakelijke tapas.

Proef zeker de jamón ibérico, een delicatesse van gedroogde ham, en churros met chocolade voor een zoete afsluiting. Is het erg warm buiten en wil je liever van een koud gerecht genieten? Dan is een gazpacho zeker aan te raden, een koude tomatensoep.

LEESTIP: Ga je op reis naar Spanje? Download dan zeker je gratis reisgidsen Spanje hier

  1. Italiaanse gerechten die je niet wilt missen

Italië staat hoog op de lijst van favoriete vakantiebestemmingen. Velen genieten ook thuis met regelmaat van Italiaanse gerechten. Ga je naar Napels op vakantie? Dan is het zeker de moeite waard om daar eens te genieten van een authentieke pizza. In het noorden van het land mag je de romige risotto zeker niet missen. Kies voor een smakelijk diner met lasagne of verse spaghetti carbonara. Natuurlijk sluit je het diner af met een bolletje gelato of een heerlijke tiramisu.

LEESTIP: Ga je op reis naar Italië? Download zeker onze gratis reisgidsen Italië

  1. Griekse specialiteiten om te proeven

Griekenland heeft prachtige eilanden voor een ontspannen vakantie. Denk aan het groene Corfu of de prachtig witte stranden van Zakynthos.

De Griekse keuken staat bekend om de verse ingrediënten en smaakvolle gerechten. Je wilt de moussaka of souvlaki zeker niet missen als je in dit land op vakantie bent. Probeer zeker ook de verschillende soorten mezze, zoals tzatziki, dolmades en spanakopita. Heb je nog zin en ruimte voor een lekker achterafje? Dan is de zoete baklava een lekkere optie. In Griekenland is dit een dessert van filodeeg, noten en honing. Heerlijk om de maaltijd mee af te sluiten!

LEESTIP: Download onze gratis reisgidsen Griekenland en zie de mooiste plekjes en Griekse eilanden.

Santorini

Gratis reisgids Santorini downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?