Welke verzekeringen heb je nodig als je op vakantie gaat?

Koop de volledige reisgids voor € 10

Welke verzekeringen heb je nodig als je op vakantie gaat?

31 mei 2024 in Reisinfo0 reacties

Staat er binnenkort een vakantie op de planning? Dan zijn er naast het inpakken van je koffer en het verzamelen van je reisdocumenten nog een aantal belangrijke zaken om te regelen. Allereerst natuurlijk je zorgverzekering, maar ook je reis- en annuleringsverzekering moet in orde zijn. Daar waar je zorgverzekering maar een beperkte dekking biedt, is een reisverzekering ervoor om ook eventuele schade en diefstal van persoonlijke eigendommen te vergoeden. Om ervoor te zorgen dat je niet alleen de juiste verzekering afsluit, maar ook weet wat ze allemaal dekken, hebben we de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

Inhoud artikel

Reisverzekering

Een reisverzekering is een verzekering die je dekking biedt voor onvoorziene gebeurtenissen tijdens je reis, zoals verlies van bagage, annulering van reisplannen, medische noodgevallen en ongevallen op reis. De precieze dekking en kosten van een reisverzekering verschillen per verzekeraar en per polis. Het is belangrijk om de voorwaarden van de reisverzekering zorgvuldig te lezen voordat je de verzekering afsluit, zodat je begrijpt wat wel en niet gedekt is en onder welke omstandigheden.

Ook is het belangrijk om te controleren of de verzekeraar dekking biedt voor de specifieke activiteiten die je tijdens je reis gaat ondernemen, zoals wintersporten of extreme sporten. Ons advies is daarom ook online je reisverzekering vergelijken bij verschillende verzekeraars, zodat je direct kunt zien welke verzekeraar de dekking biedt die jij nodig hebt en waar je ook niet te veel betaalt.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering is een verzekering die dekking biedt voor kosten die voortvloeien uit het annuleren van een reis als gevolg van onvoorziene gebeurtenissen, zoals ziekte, overlijden of ernstige familieproblemen. De kosten die worden gedekt door een annuleringsverzekering kunnen onder meer bestaan uit de reiskosten, accommodatiekosten en andere kosten die je hebt gemaakt in verband met de geplande reis.

Er zijn 2 soorten annuleringsverzekeringen

  • De kortlopende en de doorlopende annuleringsverzekering. Een kortlopende annuleringsverzekering is van toepassing op één specifieke reis.
  • Een doorlopende annuleringsverzekering geldt voor alle reizen die je gedurende het jaar maakt.

Autoverzekering

Ga je met de auto op vakantie? Dan is het wel belangrijk ook de dekking van je autoverzekering te checken. Zo is deze vaak ook in het buitenland wel geldig, maar kan een aanvullende dekking wel handig zijn. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je straks met je kinderen halverwege Frankrijk ergens met rook onder de motorkap vandaan langs de kant van de weg staat. Pechhulp voor onderweg is dan wel zo prettig.

Vergelijk je verzekeringen jaarlijks

Wanneer je regelmatig op vakantie gaat, dan is het verstandig om regelmatig je verzekeringen te vergelijken. Zo kan het zijn dat je door het vergelijken van een doorlopende reisverzekering tot wel enkele tientallen euro’s per jaar kunt besparen. Dit lijkt misschien niet veel, maar het is vaak al binnen een paar minuten geregeld. Veel sneller kun je het niet verdienen, toch?

Door je verzekeringen ieder jaar kritisch onder de loep te nemen, weet je zeker dat je niet te veel betaalt en kun je serieus geld besparen. Dit geldt overigens niet alleen voor je verzekeringen, maar ook voor reeds langlopende abonnementen. Vaak is een één belletje na bijvoorbeeld een internetprovider voldoende om een paar euro per maand goedkoper uit te zijn. Het is daarom dus ook zeker de moeite waard om te doen.

Download onze gratis rondreis langs de Côte d'Azur

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist in tijdens je vakantie aan de Côte d'Azur. Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Côte d'Azur en Marseille met + 99 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Côte d'Azur.

Côte d'Azur en Marseille

Gratis reisgids Côte d'Azur downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?