Waar overnachten langs de Malerweg? Beste accommodaties per etappe op de Malerweg

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten langs de Malerweg? Beste accommodaties per etappe op de Malerweg

Waar overnachten langs de Malerweg? Onze favoriete verblijven

Tijdens je wandeltocht langs de Malerweg heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en leuke alternatieve verblijven tijdens je Malerweg wandeling!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

Voor elke etappe een nieuwe accommodatie boeken?

Eén accommodatie boeken als uitvalbasis of van de ene accommodatie naar de andere? Dat is volledig afhankelijk van wat je plannen zijn. De Malerweg is ongeveer 116 kilometer lang en is onderverdeeld in 8 etappes. Ben je van plan meerdere etappes te wandelen, dan kan je eventueel verschillende accommodaties (bij de eindhalte van die dag) boeken.

Verblijf je liever op één punt, dan kan dat ook! Het openbaar vervoer in het gebied rond de Malerweg is uitstekend georganiseerd. Je kan gebruikmaken van bussen, treinen en zelfs stoomboten om tussen verschillende etappes van de Malerweg te reizen. Dit maakt het gemakkelijk om je wandeling aan te passen of om terug te keren naar je startpunt.

TIP: Maak gratis gebruik van het openbaar vervoer met de Gästekarte Sächsische Schweiz.

Etappe 1: Pirna - Stadt Wehlen

  • Bed and Breakfast Wehlen is een stijlvolle accommodatie in Stadt Wehlen en biedt klassiek ingerichte kamers voorzien van alle nodige comfort. Er wordt iedere ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd in de ontbijtzaal en in de nabije omgeving vind je verschillende traditionele cafés en restaurants. In de loungeruimte kan je genieten van een gratis kopje thee, en/of koffie, een tijdschrift lezen of gezellig samen een bordspel spelen. Meer info en boeken.
  • Dampfschiffhotel bevindt zich aan de Elbe, biedt mooie kamers en een goed verzorgd ontbijt met enkele regionale producten. Geniet na je wandeling van een heerlijk kopje koffie op het terras met schitterend uitzicht op de Elbe. Meer info en boeken.

Etappe 2: Stadt Wehlen - Hohnstein

  • Geniet van een onvergetelijke overnachting bij Burg Hohnstein! Of het nu in een comfortabele hotelkamer is of in de gezellige kasteelherberg, de historische sfeer en het adembenemende uitzicht maken het een bijzondere ervaring. Meer info en boeken.
  • Liever overnachten in een gezellige vakantiewoning? Dan is Gesundheitshaus Hohnstein misschien iets voor jou. Elke kamer bij het pension biedt een koelkast, een kookplaat, een koffiezetapparaat, een douche, een haardroger, een flatscreen-tv met satellietzenders en een eigen badkamer. Sommige kamers hebben ook een eigen keuken met een vaatwasser. Meer info en boeken.

Etappe 3: Hohnstein - Altendorf

  • Altendorfer Vorwerk biedt zes gezellig ingerichte vakantieappartementen in Altendorf. De rustieke vakwerkstructuur van het 200 jaar oude, monumentale vakwerkhuis werd bij de restauratie goed bewaard gebleven en zorgt voor extra charme van de accommodatie. De vakantieappartementen hebben ook een balkon met uitzicht op de romantische tuin direct achter het huis. Na je wandeling kan je hier genieten van een goed boek of een heerlijk glaasje lokale wijn. Meer info en boeken.
  • Ook Ferienapartment Horn beschikt over ruime, moderne appartementen in Altendorf. Deze zijn voorzien van alle luxe en comfort die je kan wensen en een mooi uitzicht op de tuin. Meer info en boeken.

Etappe 4: Altendorf - Neumannmühle

Etappe 5: Neumannmühle - Schmilka

  • Bio-Hotel Helvetia ligt in het kleine dorpje Schmilka, direct aan de Elbe-fietsroute en de langeafstandswandelroute Malerweg. Het hotel biedt iedere ochtend een uitgebreid ontbijt, twee restaurants en een spa- en wellnesscentrum. Meer info en boeken.
  • Pension Rauschenstein is gevestigd in een historisch gebouw in het rustige deel van Schmilka. Iedere ochtend en avond kan je terecht in het naburige Gasthaus zur Mühle voor een lekker diner of een stevig ontbijt alvorens je de wandeling verder zet. Meer info en boeken.

Etappe 6: Schmilka - Gohrisch

  • Sennerhütte Landhotel is een charmante accommodatie in het centrum van Kurort Gohrisch. De comfortabele kamers zijn uitgerust met moderne voorzieningen en een eigen badkamer. Geniet van de gerenommeerde keuken en proef van hartige specialiteiten geïnspireerd op grootmoeders recepten. Er is ook een wellnessruimte met sauna en een heerlijk ontbijt beschikbaar tegen een toeslag. Meer info en boeken.
  • Logis Hotel QUARTIER 5 biedt stijlvol ingerichte kamers en appartementen voorzien van alle luxe en comfort. Proef de premium biefstuk van Saksisch rosbief, tomahawksteaks van strovarken uit Pillnitz of een lekkere forel uit Rathmannsdorf in het eigen restaurant. 's Ochtends begin je de dag met een heerlijk ontbijt. Meer info en boeken.

Etappe 7: Gohrisch - Weißig

Etappe 8: Weißig - Pirna

  • Hotel Elbparadies ligt aan de oevers van de Elbe en biedt ruime, klassiek ingerichte kamers, een eigen restaurant met een biertuin aan de Elbe en iedere ochtend een heerlijk ontbijt. Van op het terras heb je tevens een schitterend uitzicht op de omgeving. Meer info en boeken.
  • Pension Donatus is een superior 3-sterren pension middenin het hart van de oude binnenstad van Pirna. Gevestigd in een historisch en rijkelijk gerenoveerd gebouw uit de 16e eeuw biedt deze accommodatie zowel privékamers als appartementen en iedere ochtend een uitgebreid ontbijt met regionale producten. Je kan er ook een lunchpakket of picknickmand op bestelling reserveren. Meer info en boeken.

Wat is de Malerweg precies?

De Malerweg is een populaire wandelroute van ongeveer 115 km in Saksische Zwitserland, een regio in het oosten van Duitsland. De route voert door schilderachtige rotsformaties, bossen, valleien en langs de rivier de Elbe, met spectaculaire uitzichten op de Elbsandsteingebergte.

Oorspronkelijk bekend door 18e-eeuwse romantische schilders zoals Caspar David Friedrich, biedt het pad een mix van natuur en cultuur. Het is verdeeld in 8 wandel etappes is dit zonder twijfel een van de mooiste wandelroutes van Duitsland. Bekijk hier alle etappes van de Malerweg

Moet ik mijn accommodaties langs de Malerweg op voorhand boeken?

Het is aan te raden om accommodaties langs de Malerweg vooraf te boeken, vooral tijdens drukke periodes zoals verlengde weekenden en feestdagen. In deze tijden, evenals in de maanden juni en september, kan het moeilijk zijn om een overnachting voor slechts één nacht te vinden. Dit zijn namelijk de drukste periodes in Saksisch Zwitserland. Buiten het hoogseizoen heb je meer kans om op korte termijn een verblijf te regelen, maar reserveren blijft een verstandige keuze. Boek hier je verblijf online op voorhand.

Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Saksisch-Zwitserland

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Saksisch-Zwitserland ? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Saksisch-Zwitserland met alle belangrijke bezienswaardigheden in Zuid-Duitsland en Noord-Tsjechië (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Saksisch-Zwitserland.

Saksisch-Zwitserland

Gratis reisgids Saksich-Zwitserland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?