7-daagse roadtrip door Schotland met Scotland Nomads + overnachtingstips

Koop de volledige reisgids voor € 10

7-daagse roadtrip door Schotland met Scotland Nomads + overnachtingstips

7 juni 2024 in Schotland3 reacties

Praktische info 7-daagse roadtrip door Schotland met Scotland Nomads: alle hoogtepunten, verblijfplaatsen en tips

Een avontuurlijke rondreis door Schotland, langs indrukwekkende bergen, uitgestrekte meren en historische kastelen met een warme gastvrijheid van de lokale bevolking. Dit is wat je te wachten staat met een roadtrip van Scotland Nomads, de specialisten van Travelbase voor roadtrips door Schotland.

Ontdek in deze blogpost het reisprogramma, de hoogtepunten op deze roadtrip door al het moois dat Schotland te bieden heeft, en laat je alvast verleiden voor je volgende vakantie, boeken kan hier.

Praktische info je rondreis Schotland in 4x4 met daktent

Duur7 dagen
Vliegtickets3,5 uur vliegen op Edinburgh, richtprijs € 179 vergelijk prijzen bij Cheaptickets of Momondo
FerryMet de boot vanuit België of Nederland naar Schotland? Tickets vanuit Rotterdam naar Hull of IJmuiden (Amsterdam) naar Newcastle.
Pakketreis incl. 4x4Boek deze 7 daagse rondreis in 4x4 jeep met daktent (va. € 690 pp - excl. vlucht)

Inhoud artikel

Een roadtrip door Schotland met Scotland Nomads

De zorgvuldig uitgestippelde route, beschreven in een roadbook, leidt je naar de meest fantastische locaties. Je hebt volledige vrijheid om te kiezen welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken en hoe lang je er wilt blijven. Deze unieke rondreis biedt je de mogelijkheid om zorgeloos te genieten, zonder je druk te hoeven maken over praktische zaken. Een ervaren team stelde deze roadtrip samen en boekte campings en jouw huurauto ter plaatse, zodat jij simpelweg kunt arriveren, instappen en genieten.

Met een volledig uitgeruste Hyundai Tucson SUV en een comfortabele daktent als je mobiele thuis, neemt Scotland Nomads je mee op een 7-daagse ontdekkingsreis door het prachtige Schotse landschap. Van eeuwenoude kastelen tot beroemde filmlocaties, biedt elke dag een nieuw avontuur!

Boek hier je 7-daagse roadtrip door Schotland

Dag 1: Welkom in Schotland

Na de middag haal je de sleutels van je voertuig op de luchthaven van Edinburgh, de hoofdstad van van Schotland. Na een korte uitleg over de auto, tent en route, begint je avontuur! Je laat de Schotse stad achter jou en rijdt meteen 2 uur door het prachtige landschap.

Onderweg kan je echte Schotse kastelen bezoeken, zoals het gratis toegankelijke Callendar House, een elegant 14e-eeuws herenhuis met indrukwekkende tentoonstellingen en prachtig aangelegde tuinen, of het indrukwekkende Stirling Castle, een van de grootste en meest historisch belangrijke kastelen van Schotland met een rijke geschiedenis en schitterende uitzichten.

  • Ook passeer je de iconische paardenhoofden van The Kelpies, de 30 meter hoge kunstwerken die een eerbetoon zijn aan het industriële erfgoed van Schotland.
  • Heb je zin om te wandelen? Beklim dan Conic Hill voor een fantastisch uitzicht over Loch Lomond en de omliggende gebieden. Bekijk hier de wandelroute die je kan volgen.
  • In Balmaha zijn genoeg gezellige restaurantjes voor een sfeervol einde van je eerste dag.

Je leert je reisgenoten kennen op de eerste camping aan de oevers van Loch Lomond, het grootste meer van Groot-Brittannië dat bekend staat om zijn adembenemende schoonheid. Meer info over de camping.

Dag 2: Schitterende uitzichten en filmlocaties

De daktenten zijn erg ruim en heel comfortabel; na een goede nachtrust word je wakker in het Loch Lomond and The Trossachs National Park, een adembenemend gebied vol bergen, meren en bossen. Loch Lomond is bovendien ook een walhalla voor watersporters, omringd door een aantal kleine dorpjes.

Na het ontbijt begint je tweede dag met een optionele, maar sterk aanbevolen kayaktour op Loch Lomond. De Schotse lochs zijn adembenemend, en het uitzicht vanaf het water is onvergetelijk. Maak je geen zorgen als je nog nooit hebt gekayakt; je krijgt een duidelijke uitleg vooraf.

Daarna verken je enkele prachtige uitzichtpunten terwijl je richting de Glencoe Valley rijdt, midden in de Schotse hooglanden. De Glencoe Valley is beroemd om zijn dramatische landschap: het verrast je na elke bocht opnieuw.

Je volgt er Glen Etive, de weg die gebruikt werd voor de James Bond-film Skyfall (bekijk hier de scène). Glen Etive is een afgelegen vallei: bereid je voor op spectaculaire uitzichten en een spannende rit! Deze single track road is de eerste van velen op je avontuur.

Het Three Sisters Viewpoint, of Bidean nam Bian, is perfect om na te genieten (bekijk ligging). Dit viewpoint biedt een indrukwekkend panorama op de drie bergtoppen die bekendstaan als de Three Sisters, oftewel de Aonach Dubh, Beinn Fhada and Gearr Aonach. Je hebt er een iconisch beeld van de Schotse Hooglanden.

In de namiddag passeer je het Glenfinnan-viaduct, een historisch spoorwegviaduct dat bekend is geworden door de Harry Potter-films, waar de Hogwarts Express eroverheen rijdt. De Jacobite Steam Train rijdt over het viaduct om 10.45 uur en 15.15 uur elke dag. Zorg dat je op tijd bij het viewpoint bent, want het kan druk zijn (bekijk hier de ligging van het beste uitzichtpunt).

Ten slotte eindig je de dag bij het Commando Memorial, een herdenkingsbeeld aan alle commando's die om het leven zijn gekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vanaf hier geniet je van een uitzicht op de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk, Ben Nevis, die met zijn 1.345 meter hoog een populaire bestemming is voor wandelaars en klimmers.

Eventueel kan je nog een bezoekje plannen aan het Eilean Donan Castle, een van de meest gefotografeerde kastelen van Schotland, gelegen op een klein eilandje en verbonden door een schilderachtige stenen brug. Dit kasteel, dat dateert uit de 13e eeuw, is een populaire locatie voor films en bruiloften.

Je overnacht op een gezellige camping bij de ingang van het Isle of Skye, een van de meest betoverende eilanden van Schotland, bekend om zijn ruige landschap, pittoreske dorpjes en rijke Gaelic cultuur. Het eiland is bereikbaar via een befaamde brug (Skye Bridge), of met de ferry. Hier proef je al van de charme en kleinschaligheid van de regio.

Dag 3: Ontdekkingen op The Isle of Skye

Vandaag staat The Isle of Skye op het programma! Begin je dag met een heerlijke boottocht zeehonden spotten in de wateren rondom Plockton (optioneel). Of rijd meteen door naar het betoverende eiland Skye dat voornamelijk bekend staat om zijn ruige landschappen, middeleeuwse kastelen, schilderachtige vissersdorpjes, rijke geschiedenis en adembenemende uitzichten.

LEESTIP: Ontdek onze blogpost met de mooiste bezienswaardigheden op Isle of Skye.

Je eerste stop met de auto is bij de betoverende Fairy Pools, een reeks natuurlijke zwembaden en watervallen in Glen Brittle, aan de voet van de mistige Cuillin Mountains. Deze helderblauwe poelen trekken heel wat durvers aan die de koele wateren durven trotseren. Vergeet je zwemkleding en handdoek niet! De wandeling naar de top van deze strook watervalletjes is 2,5 km heen en terug. Als je meer tijd hebt, kun je een avontuurlijke lus terug wandelen; stevige wandelschoenen zijn dan een must, want het terrein kan ruig zijn.

Daarna rijd je naar Dunvegan, een authentiek dorpje bekend om zijn kasteel. Dunvegan Castle, het oudste bewoonde kasteel van Schotland, is al meer dan 800 jaar de zetel van de Clan MacLeod en biedt een kijk op de geschiedenis en cultuur van het eiland. Het ticket is er wel prijzig in verhouding tot wat je te zien krijgt, dus kun je, als je tijd hebt, beter andere kastelen zoals Stirling Castle bezoeken.

Een leuk alternatief is de Two Churches wandeling vanaf de Duirinish Stone, een 45 minuten durende route met uitzicht op het kasteel (bekijk hier de wandeling). Je hebt vandaag voldoende tijd om verschillende wandelingen te maken en het eiland in je eigen tempo te verkennen.

Als je liever vanuit de auto geniet, rijd dan naar Neist Point (bekijk ligging). Dit meest westelijke punt van Skye is een iconische plek, bekend om zijn dramatische kliffen en panoramische uitzichten op de Atlantische Oceaan. Het parkeerterrein ligt aan het einde van een smalle weg, 16 km van Dunvegan. De wandeling naar de vuurtoren is ongeveer 3 km en duurt een uur. Het is steil, maar goed te doen!

's Avonds slaap je in het hart van The Isle of Skye: Portree. Dit charmante havendorp met zijn kleurrijke huisjes biedt leuke restaurantjes en is de ideale plek om de dag af te sluiten. Portree is niet alleen het grootste dorp van Skye, maar ook het culturele centrum van het eiland, met een gastvrije sfeer.

BOEKEN: Kan je haast niet wachten om deze roadtrip zelf te doen? Je kan deze 7-daagse roadtrip door Schotland hier boeken.

Dag 4: Avonturen aan de Westkust

Op de vierde dag van je roadtrip verken je eerst het sprookjesachtige Fairy Glen, waar het landschap bestaat uit vreemd gevormde heuveltjes en torenhoge rotsformaties, wat het een magische uitstraling geeft. Vervolgens trek je verder naar The Quiraing, een spectaculair gebied dat is ontstaan door de grootste aardverschuiving van Groot-Brittannië en bekend staat om het contrast tussen zijn pieken en valleien.

Daarna kun je Brothers Point bezoeken door de A855 kustweg te volgen, die prachtige uitzichten biedt op de ruige kustlijn van het eiland. The Brothers Point, of Rubha nam Brathairean (bekijk ligging), is een minder bekende - maar niet minder mooie -plek die je na een korte wandeling bereikt.

Voordat je The Isle of Skye verlaat, mag een bezoek aan The Old Man of Storr niet ontbreken. De indrukwekkende rotsformatie die hoog boven het landschap uittorent, het enige overblijfsel van een 2.800 miljoen jaar oude vulkanische plug, ligt op de Trotternish Ridge en is ongetwijfeld een van de populairste wandelingen die je kan maken op Isle of Skye. Deze steile maar geweldige wandeling is zo'n 3,8 km heen en terug en duurt iets meer dan een uur. Het uitzicht vanaf de top is onvergetelijk en zeker de moeite waard. Bekijk hier de Stroll-trail.

Vervolgens rijd je naar de westkust via de North Coast 500, een van 's werelds mooiste autoroutes. Deze iconische route van 830 km voert je langs de hele noordelijke kustlijn van Schotland, met fantastische stranden, indrukwekkende kloven, en schilderachtige dorpjes. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Tijdens je roadtrip zal je een deel van deze iconische route ontdekken.

Je eindigt de dag voorbij Applecross, gelegen in het zuidwesten van de North Coast 500. Hier kun je de Bealach Na Ba rijden, de hoogste weg van Schotland met een hoogteverschil van 626 meter. Deze haarspeldbochtenweg slingert zich een weg door de bergen en biedt spectaculaire panoramische vergezichten. Hoewel ze bekend staat als een van de gevaarlijkste, is het met rustig rijden goed te doen en biedt het adembenemende uitzichten die tot de mooiste van Schotland behoren.

Na een dag vol avontuur is het tijd om wild te kamperen. Parkeer je auto op een mooie plek en kom tot rust midden in de natuur. Wildkamperen is toegestaan in Schotland, maar volg de Scottish Outdoor Access Code om de natuur te beschermen. Tips vind je in het uitgebreide roadbook dat je bij het begin van de reis meekrijgt.

Dag 5: Naar het noorden en Durness

Je vervolgt je reis naar Gairloch Beach, een prachtig en bijna tropisch strand in de noordwestelijke Schotse Hooglanden. Gairloch Beach staat bekend om zijn gouden zand en helder water. De rit naar het strand voert je over kronkelende wegen langs nog meer stranden, verlaten meren, en charmante bruggetjes.

Stop bij Corrieshalloch Gorge National Nature Reserve, een van de meest spectaculaire kloven van Groot-Brittannië. Deze diepe en smalle kloof wordt overspannen door een leuke hangbrug en biedt uitzicht op de indrukwekkende Falls of Measach, een waterval die 46 meter naar beneden stort. Deze bereik je na een korte wandeling van een halfuurtje door het natuurreservaat (bekijk hier de wandeling).

Daarna bereik je Ullapool, een charmant vissersdorp met witgekalkte huizen, een bruisende haven en prachtige uitzichten op Loch Broom. Hier kun je genieten aan en op het water, met mogelijkheden voor boottochten en vissen. Of een stevige portie fish and chips.

LEESTIP: Koop hier onze uitgebreide reisgids Schotland voor nog meer info en tips.

Rijd verder naar Kylesku, waar je uitzicht hebt op de prachtige baai Loch a’ Chàirn Bhàin. Kylesku is een kleine en afgelegen gemeenschap die bekendstaat om zijn adembenemende landschappen en de de gebogen Kylesku Bridge, een architectonisch wonder dat een prachtig uitzicht biedt op de baai en de omliggende bergen.

Eindig de dag op een camping in Durness, een van de meest noordelijke punten van het Britse vasteland. Durness biedt prachtige zandstranden, zoals Sango Bay en Balnakeil Beach, met spectaculaire uitzichten op de ruige kustlijn. Het dorp heeft een ontspannen sfeer, met gezellige pubs en vriendelijke lokale bevolking. Geniet van de rust en de natuurlijke schoonheid van deze afgelegen regio, waar schapen vrij rondlopen en de hemel 's nachts vol sterren staat.

Dag 6: Richting Cairngorms National Park

Vandaag heb je twee opties: je kunt een omweg maken langs het mythische Loch Ness, beroemd om het legendarische monster Nessie. Dit diepe, donkere meer trekt jaarlijks talloze bezoekers die hopen een glimp van het mysterieuze wezen op te vangen. Geniet van het toeristische Dores Beach met een prachtig uitzicht over het meer en vergeet niet Urquhart Castle te bezoeken.

Als alternatief kun je net als ons rechtstreeks naar Grantown-on-Spey rijden, een schilderachtig stadje aan de rivier de Spey. Grantown-on-Spey is bekend om zijn historische gebouwen, charmante winkels en restaurants. Het biedt een perfecte mix van natuur en cultuur, ideaal voor een ontspannen verkenning. Iets verder ligt Tomintoul, het hoogstgelegen dorp in de Schotse Hooglanden. Tomintoul biedt adembenemende landschappen en tal van buitenactiviteiten zoals wandelen en vissen.

Wat nog meer zien op je route vandaag?

Ballater, gelegen aan de rivier de Dee, is populair vanwege de nabijheid van Balmoral Castle, de Schotse residentie van de koninklijke familie. Dit pittoreske dorpje heeft leuke boetiekjes en theehuizen, waar je kunt genieten van lokale delicatessen. Balmoral Castle is open voor het publiek van april tot juli en biedt bezoekers de kans om de prachtige tuinen en het interieur van het kasteel te verkennen.

Maar het hoogtepunt van de dag is het Cairngorms National Park, het grootste nationale park van het Verenigd Koninkrijk. In het park kan je uren wandelen, fietsen, en skiën in de winter. Je kunt hier ook wilde dieren bewonderen – hadden we al verteld over de 30 elanden die we zagen? Het park staat bekend om zijn ruige bergen, uitgestrekte heidevelden en diepe lochs.

Vergeet ook niet om Braemar te bezoeken, bekend om zijn jaarlijkse Highland Games en prachtige omgeving. Braemar is een aantrekkelijk dorpje omringd door bergen en bossen, waar de traditionele Schotse cultuur nog levendig is. Je overnacht midden in de wildernis van het Cairngorms National Park, waar de adembenemende plekken ontelbaar zijn.

Dag 7: Betoverend Edinburgh

Nadat je voor de voorlaatste keer wakker bent geworden in je daktent, staat vandaag Edinburgh centraal! Zes dagen lang heb je volop kunnen genieten van de Schotse natuur, maar op de laatste dag van je reis is het tijd om de prachtige hoofdstad Edinburgh te verkennen. Edinburgh is beroemd om zijn rijke geschiedenis en indrukwekkende architectuur.

Begin je dag met een bezoek aan het iconische Edinburgh Castle, dat hoog boven de stad uittorent en een fascinerend inzicht biedt in de Schotse geschiedenis. Wandel vervolgens over de Royal Mile, de historische straat die loopt van het kasteel naar het Palace of Holyroodhouse, de officiële residentie van de koning in Schotland. Is het de eerste keer dat je Schotse hoofdstad bezoekt? Gebruik dan zeker onze stadswandeling door Edinburgh die je een goed overzicht geeft van deze stad.

Enkele hoogtepunten op je stadswandeling door Edinburgh

  • Bezoek de charmante wijk Old Town met zijn smalle steegjes en middeleeuwse gebouwen, en verken de elegante New Town, bekend om zijn georgiaanse architectuur en ruime pleinen.
  • Vergeet niet om een kijkje te nemen bij Arthur's Seat, de uitgedoofde vulkaan die een prachtig uitzicht over de stad biedt, en Calton Hill, waar je enkele van Edinburgh's bekendste monumenten kunt zien.
  • Wandel langs het Scottish Parliament, een mix van eik, graniet en staal en bezoek leuke musea als Museum of Edinburgh en The People’s Story.
  • Ga op zoek naar de bekende Harry Potter-filmlocaties in Edinburgh.

's Avonds slaap je dan voor de laatste keer in je daktent op de camping die zich op 30 minuten rijden van de luchthaven bevindt. Deze camping biedt een rustige plek om je reis af te sluiten, met alle nodige voorzieningen om comfortabel te overnachten, en helaas, je reiskoffer in te pakken.

EINDE ROADTRIP: De dag nadien geef je na een snelle check van je auto de sleutel makkelijk af aan de luchthaven. Je kunt zonder zorgen het vliegtuig opstappen en terugkijken op een fantastische trip vol avonturen en prachtige herinneringen. Dus waar wacht je nog op? Boek nu je ultieme Schotse roadtrip met Scotland Nomads en laat je betoveren door de ongeëvenaarde schoonheid van Schotland.

Info & tips voor deze roadtrip door Schotland

Maak je klaar voor een zorgeloze roadtrip met Scotland Nomads! Met hun zorgvuldig samengestelde pakket krijg je alles wat je nodig hebt voor een avontuurlijke reis door de schilderachtige landschappen van Schotland. Van de majestueuze Hooglanden tot de historische steden, deze reis belooft een onvergetelijke ervaring.

Waarom Schotland?

Schotland is een ideale bestemming voor een roadtrip. Het land heeft een uitgebreid wegennetwerk met goed onderhouden wegen en prachtige panoramische routes die je langs enkele van de mooiste plekken ter wereld leiden. Denk aan de ruige kustlijnen, mystieke lochs, en eeuwenoude kastelen. Let wel op, sommige wegen zijn smal en kronkelig en vereisen de nodige rijvaardigheid.

In Schotland rijdt men aan de linkerkant van de weg, net zoals in de rest van het Verenigd Koninkrijk (hier lees je alvast enkele tips om links te rijden op vakantie). Houd ook rekening met rotondes en snelheidsbeperkingen, en wees voorbereid op het rijden op uitdagende single track roads waar geduld en oplettendheid een must zijn.

Comfortabel Reizen

  • De volledig uitgeruste Hyundai Tucson SUV met daktent biedt het perfecte vervoersmiddel voor jouw reis. Deze robuuste en betrouwbare auto is compact en wendbaar genoeg om je door de smalste wegen en de meest afgelegen gebieden te brengen – daar waar campers niet komen.
  • De daktent biedt een comfortabele slaapplek met een prachtig uitzicht, waardoor je elke ochtend wakker wordt met de natuur aan je voeten.
  • De auto is voorzien van moderne voorzieningen zoals airconditioning, navigatie en voldoende opbergruimte, zodat je altijd klaar bent voor het volgende avontuur.

Compleet roadbook met tips

Een van de hoogtepunten van het pakket is het gedetailleerde roadbook. Dit uitgebreide boek bevat volledige routebeschrijvingen, handige tips voor onderweg, en aanbevelingen voor bezienswaardigheden en activiteiten. Van de beste parkeerplaatsen tot tips voor het rijden op smalle wegen, alles is tot in de puntjes gepland om je reis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Bovendien bevat het roadbook insider tips voor de beste lokale eetgelegenheden en bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Rijke culinaire ervaring

Ontdek de Schotse gastronomie in lokale restaurantjes, gezellige cafeetjes en goed uitgeruste superettes. Geniet van traditionele Schotse gerechten zoals haggis, neeps and tatties, en verse zeevruchten die rechtstreeks uit het water aan je voeten komen. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan een traditionele Schotse whiskydistilleerderij voor een rondleiding en een degustatie van de beroemde Schotse whisky. Om de ervaring compleet te maken, kun je bij aanvang van je reis een foodpack bijboeken. Zo heb jij de basis (inclusief snacks voor tijdens het rijden) alvast mee, en verlies je geen tijd met winkelen!

Inbegrepen extra's

  • De Hyundai Tucson SUV met daktent is uitgerust met extra kampeer- en kookuitrusting, zodat je overal kunt stoppen en van een warme maaltijd kunt genieten.
  • Van een gastoestelletje tot comfortabel kampeermeubilair, alles is aanwezig om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.
  • Je ontvangt ook een uitgebreid roadbook en 24/7 bijstand tijdens je reis, zodat je altijd hulp kunt inroepen als dat nodig is.
  • Bovendien kun je gerust slapen met de optionele verzekeringsopties die je kunt kiezen bij het boeken van je reis, zodat je zonder zorgen kunt genieten van je avontuur.

Optionele activiteiten bijboeken

  • Maak je reis nog spannender met optionele activiteiten zoals een kayaktocht op het prachtige Loch Lomond.
  • Of kies voor een boottocht in Plockton, een schilderachtig dorpje dat bekend staat om zijn prachtige kustlijnen en zeehondenkolonies.
  • Deze activiteiten kun je eenvoudig bijboeken en ze voegen een extra dimensie toe aan je reis, waardoor je nog meer kunt ontdekken en beleven.

Wat is niet inbegrepen?

Houd er rekening mee dat vluchten, brandstof voor de auto, toegangstickets voor bezienswaardigheden en parkings niet zijn inbegrepen in het pakket. Maaltijden zijn ook niet inbegrepen, tenzij je het foodpack bijbestelt. Deze kosten kun je zelf makkelijk tijdens je boeking regelen, wat je de vrijheid geeft om je reis naar eigen wens in te richten.

BOEKEN: Ben je na het lezen van deze blogpost, helemaal weg van deze roadtrip? Boek hier je 7-daagse roadtrip door Schotland met Scotland Nomads en beleef een onvergetelijk avontuur.

Extra: Download onze reisgids Schotland, zo mis je niets

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Schotland? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Schotland met 157 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Schotland.

Schotland

Gratis reisgids Schotland downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 18 juni 2024 - Peter vermeir

Handige gids om een preview te hebben van de plaatsen die je gaat/kan bezoeken.

- 18 juni 2024 - Lief

Aantrekkelijk voorgestelde roadtrip vol verrassend moois en mysterieus. Zo'n kronkelende belevingstocht in een heerlijk en magisch authentiek landschap nodigt uit tot hiking en het ontdekken van de mensen die er hun roots vinden. Met een camperbusje de route verder verkennen en hondvriendelijke paden bewandelen klinkt uitermate bekoorlijk.

- 18 juni 2024 - Carola Verlooij

Hartstikke mooie reisgids voor een rondreis door Schotland ontvangen. Sowieso is deze site, reisroutes, een leuke site om ideeen op te doen voor een toekomstige vakantie!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?