Onze 10 mooiste Agriturismo in Umbrië: Unieke luxe boerderij verblijven

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onze 10 mooiste Agriturismo in Umbrië: Unieke luxe boerderij verblijven

12 augustus 2024 in Umbrië0 reacties

Hoogtepunt van onze vakantie in Umbrië was een verblijf in een agriturismo. Wat is een agriturismo ? Een agriturismo is een versterkte boerderij waar ruimte is voor gasten. Deze boerderijen produceren vaak zelf hun olijfolie, wijn, groenten of kaas, en bezoekers worden vergast op een heerlijke zelfgemaakte maaltijd bereid met producten van eigen kweek.

Accommodatie varieert van eenvoudige appartementen tot luxe suites. De meeste agriturismo bevinden op het platteland. Je hebt een auto nodig en sommige zijn moeilijk te vinden, maar het is een unieke ervaring, ervaar er de warme gastvrijheid van Umbrië. Dit moet je zeker eens doen! Bekijk het overzicht van alle verblijven in Umbrië!

Inhoud artikel

  1. Verblijven met traditionele Italiaanse ervaring

Wanneer je op vakantie bent in Umbrië, wil je ook wel eens de echte traditionele Italiaanse ervaring. Verschillende Agriturismo in Umbrië bieden dit aan.

Onze 2 favoriete Agriturismo verblijven met een traditionele Italiaanse ervaring

  • Agriturismo Il Melograno ligt op een panoramische locatie tussen Assisi en Perugia. Deze agriturismo biedt gasten een echte authentieke Umbrische ervaring met traditionele gerechten, bereid met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. De wellnessruimte is een oase van rust waar gasten kunnen ontspannen en genieten van diverse behandelingen. De combinatie van culinaire hoogstandjes, luxe wellnessfaciliteiten en het prachtige landschap maakt Agriturismo Il Melograno een van de mooiste verblijven in Umbrië. Boek hier je overnachting.
  • Relais Tenuta del Gallo wordt omringd door een prachtig landschap dat perfect het rustige en landelijke karakter van de regio weerspiegelt. Deze agriturismo biedt een authentieke Umbrische ervaring, vooral door het gebruik van lokale producten in hun gerechten. De sfeer is intiem en gastvrij, waardoor gasten zich echt ondergedompeld voelen in de Umbrische cultuur en tradities. Relais Tenuta del Gallo combineert luxe met authenticiteit en is daarmee een perfecte keuze voor een onvergetelijke vakantie in Umbrië. Boek hier je overnachting.
  1. Agriturismo voor familie en gezinnen met kinderen

Op zoek naar een ideale accommodatie voor een vakantie in Umbrië met de familie of gezin? Onze selectie agriturismi die aangepast zijn aan de noden van zowel de ouders als van de kinderen, perfect voor je gezinsvakantie.

Hierbij onze 2 favoriete agriturismi voor een gezinsvakantie

  • Agriturismo La Coccinella is een ideaal verblijf voor gezinnen die op zoek zijn naar comfort en rust. De agriturismo is ruim en comfortabel, waardoor ouders zich makkelijk kunnen ontspannen, terwijl de kinderen veilig kunnen spelen en de omgeving kunnen verkennen. Deze combinatie van hoogwaardige accommodatie, gezinsvriendelijke faciliteiten en een serene setting maakt Agriturismo La Coccinella een van de mooiste plekken voor een gezinsvakantie in Umbrië. Boek hier je overnachting.
  • Agriturismo Valle del Poggio biedt een perfecte balans tussen ontspanning en avontuur voor gezinnen. De open ruimtes en veilige omgeving zorgen ervoor dat kinderen zich kunnen uitleven, terwijl ouders kunnen genieten van de rust. Bovendien biedt de agriturismo verschillende activiteiten die het hele gezin kunnen waarderen, zoals wandelingen in de natuur en het verkennen van de omliggende omgeving. De combinatie van kindvriendelijke faciliteiten en de natuurlijke schoonheid van de locatie maakt Agriturismo Valle del Poggio een topkeuze voor gezinnen die een onvergetelijke vakantie in Umbrië willen beleven. Boek hier je overnachting.
  1. Agriturismo in Umbrië met wijngaard

Italië, een land en cultuur gekend voor niet enkel de geschiedenis, maar ook voor het lekkere eten en de lekkere wijn. Een vakantie met een beetje wijn klinkt dan ook als een geweldige vakantie. Daarom hebben we gezocht naar een leuke combinatie van een boerderijverblijf een combinatie van lekkere wijn.

Onze favoriete agriturismi omgeven door een wijngaard

  • Agriturismo Principe del Trasimeno is gelegen aan het prachtige Trasimeno-meer, biedt een perfecte mix van natuur, ontspanning en culinaire verwennerij. Deze agriturismo beschikt over een eigen wijnboerderij, waar gasten kunnen genieten van wijnproeverijen en de mogelijkheid hebben om meer te leren over het lokale wijnmaakproces. Deze combinatie van wijn, gastronomie en een adembenemend landschap maakt Agriturismo Principe del Trasimeno een uitstekende keuze voor liefhebbers van wijn en mooie uitzichten. Boek hier je overnachting.
  • Agriturismo La Vigna is omringd door weelderige wijngaarden en biedt een unieke ervaring voor wijnliefhebbers. Gasten kunnen deelnemen aan uitgebreide wijnproeverijen en rondleidingen door de wijngaarden en wijnkelders, waarbij ze meer te weten komen over de verschillende stadia van het wijnmaakproces. Naast de wijnproeverijen kunnen gasten genieten van traditionele Umbrische gerechten die perfect samengaan met de huiswijnen. De combinatie van educatieve wijnrondleidingen, proeverijen en culinaire hoogstandjes maakt Agriturismo La Vigna een van de beste agriturismi in Umbrië voor een complete wijnervaring. Boek hier je overnachting.
  1. Agriturismo in Umbrië voor wandelaars

Het mooie Italiaanse landschap is perfect om een mooie wandeling te maken. Daarom zijn er ook verschillende agriturismi die wandelroutes in de regio aanbieden.

Onze favoriete agriturismo in Umbrië met leuke wandelroutes

  • Agriturismo La Cerqua is een biologische boerderij die zich onderscheidt door haar goed onderhouden wandelroutes door het landgoed en de omliggende natuur. De wandelpaden voeren je door een adembenemend landschap van glooiende heuvels, bossen en velden, wat een perfecte gelegenheid biedt om de natuurlijke schoonheid van Umbrië van dichtbij te ervaren. De boerderij is gericht op duurzaamheid en natuurbehoud. Na een dag wandelen kunnen gasten genieten van traditionele Umbrische gerechten, bereid met biologische producten van de boerderij, en kooklessen volgen om de geheimen van de lokale keuken te leren. Boek hier je overnachting.
  • Agriturismo La Fattoria di Monticello is een paradijs voor wandelliefhebbers, met een uitgebreid netwerk van wandelroutes die door het landgoed en de omliggende Umbrische heuvels slingeren. De paden zijn ideaal voor zowel ontspannende wandelingen als meer uitdagende trektochten, afhankelijk van het niveau van de wandelaar. Na een verkwikkende wandeling kunnen gasten genieten van lokale wijnen en andere producten die op de boerderij worden geproduceerd, waardoor een perfecte combinatie ontstaat van actieve ontspanning en culinaire verwennerij. Boek hier je overnachting.
  1. Agriturismo met Italiaanse kookles en kookworkshops

Aangezien je in Italië kan genieten van de lekkere maaltijden en gerechten, is het ook mooi meegenomen om zelf iets bij te leren op gebied van culinaire kunsten. Verschillende accommodaties bieden dan ook de mogelijkheid om een kookles te volgen en zo je vaardigheden uit te breiden.

Onze favoriete agriturismi die ook culinaire lessen aanbieden

  • Agriturismo Baldeschi biedt unieke kooklessen waar de culinaire tradities van Umbrië en Toscane samenkomen. Deze agriturismo is perfect voor liefhebbers van authentieke Italiaanse keuken die willen leren hoe ze traditionele gerechten kunnen bereiden, zoals handgemaakte pasta. De combinatie van leren en proeven, samen met de prachtige omgeving van het Umbrische platteland, maakt Agriturismo Baldeschi een topkeuze voor kookliefhebbers. Boek hier je overnachting.
  • Il Ghiottone Umbro ligt in Todi en biedt een uitzonderlijke culinaire ervaring met kooklessen geleid door de eigenaren. Gasten kunnen traditionele Umbrische gerechten leren bereiden, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de kwaliteit en oorsprong van de ingrediënten. Naast de kooklessen biedt de agriturismo ook de gelegenheid om de prachtige omgeving van Todi te verkennen, waardoor het een perfecte bestemming is voor een culinaire en culturele vakantie. Boek nu je overnachting.
  1. Mis niets: download onze gratis reisgids Umbrië

Wil je niets missen tijdens je vakantie in Umbrië? Dan hebben we goed nieuws, want wij deden al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Umbrië met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids Umbrië.

Umbrië

Gratis reisgids Umbrië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?