7 x mooiste bezienswaardigheden in Città di Castello: wat zien & doen tijdens je bezoek?

Volledige reisgids kopen voor € 10

7 x mooiste bezienswaardigheden in Città di Castello: wat zien & doen tijdens je bezoek?

12 augustus 2024 in Umbrië0 reacties

De mooiste plekken en bezienswaardigheden in Città di Castello + verblijftips

Città di Castello, gelegen op een helling van de Apennijnen in het uiterste noorden van Umbrië. Deze charmante, levendige stad staat vooral bekend om zijn goed bewaarde historische centrum, dat rijk is aan renaissance- en barokarchitectuur. Absoluut de moeite waard om Città di Castello te bezoeken tijdens je rondreis door Umbrië.

Ontdek in deze blogpost de mooiste plekken en bezienswaardigheden van Città di Castello.

Inhoud artikel

Kaartje met de mooiste bezienswaardigheden in Città di Castello

Città di Castello ligt in de Tiber-vallei, in het noorden van Umbrië en dicht bij de grens met de regio Toscane. De stad heeft een schilderachtige ligging en wordt omgeven door heuvels en bossen. Città di Castello is op zich niet zo groot, je kan de meeste bezienswaardigheden te voet verkennen. Ontdek de mooiste plekken en bezienswaardigheden in Città di Castello op de kaart.

  1. Palazzo Vitelli alla Cannoniera

De historische kunstcollectie van Città di Castello, ondergebracht in de "Pinacoteca Comunale" in het Palazzo Vitelli alla Cannoniera, bevat werken van onder andere Rafaël, Luca Signorelli, Andrea della Robbia en Pomarancio. Hier vind je een prachtig renaissancepaleis dat zowel van binnen als van buiten goed bewaard is gebleven, veel kamers met muurschilderingen en een prachtige loggia. Het herbergt een rijke kunstgalerie met belangrijke schilderijen, vooral uit de jaren 1400 en 1500.

  1. Chiesa di San Domenico

De Chiesa di San Domenico is een vrij eenvoudige kerk, met weinig versieringen, gebouwd tussen 1300 en 1400. Er zijn ongeveer 15e eeuwse schilderingen op de muren, fragmentarisch en gerestaureerd tijdens de 20e eeuw. De schoonheid ligt juist in de eenvoud van het interieur.

OVERNACHTINGSTIP: Boek hier je verblijf in Città di Castello.

  1. Kathedraal van St. Florido en Amanzio

Tijdens je bezoek aan Città di Castello mag je ook zeker de kathedraal van St. Florido en Amanzio niet missen. De flank is samengevoegd met het stadhuis langs één kant van Piazza Gabriotti. Rafaëls Bruiloft van de Maagd werd in 1504 geschilderd voor een kleine kapel in de kerk van San Francesco. Daar hangt nu een kopie sinds een generaal van Napoleons invasieleger het origineel afpakte en voor een mooi bedrag verkocht. Het bevindt zich nu in Milaan.

In het museum van de kathedraal bevindt zich de Canoscio schat, een verzameling zilveren lepels en borden met christelijke motieven uit de late oudheid, evenals een verzilverd altaarstuk geschonken door paus Celestine II in de 12e eeuw, een Madonna van Pinturicchio (1486) en engelen van Giulio Romano

  1. Palazzo del Podestà

Tussen de vele gotische en renaissancepaleizen in de straten van Città is het Palazzo del Podestà het meest opvallend. Het paleis werd in de 14e eeuw ontworpen door Angelo da Orvieto en was het hoofdkwartier van de Podestà, de plaatselijke heerser. Je kunt nog steeds verschillende wapenschilden op de gevel zien.

  1. Kunst van Alberto Burri

De grootste naam in de plaatselijke kunst is Alberto Burri (1915-95). Een uitgebreide en diverse collectie van zijn werk wordt tentoongesteld in twee contrasterende locaties, het Renaissance Palazzo Albizzini en het Ex Seccatoi, een tabaksdrogerij uit de jaren 1950 net buiten de stad. De eerste heeft 20 kamers met abstracte werken op witgekalkte muren geaccentueerd met grijze pietra serena steen - de klassieke Florentijnse stijl.

LEESTIP: Mis niets tijdens je bezoek met onze gratis reisgids Umbrië.

  1. Palazzo Vitelli Ian in Sant'Egidio

Het Palazzo Vitelli Ian in Sant'Egidio is een prachtig paleis, gebouwd halverwege de jaren 1500 voor Paolo II Vitelli (1519-1574). Hij was een beroemde leider die werkte voor Farnese di Parma en keizer Carlo V. De hoofdzaal was oorspronkelijk veel groter, maar werd in 1686 door brand beschadigd en op kleinere schaal herbouwd.

De muren zijn versierd met schilderijen over de prestaties van de familie Vitelli. Fontana, Cristofano Gherardi, Orazio Smacchini en Pomarancio hebben hier allemaal gewerkt. Er is een reeks kamers met prachtige beschilderde, lacunarplafonds en andere met gewelven en pleisterdecoraties en 16e eeuwse schilderijen.

Ontdek hieronder de leukste tours en excursies in Umbrië

  1. Parco Vitelli

Het Palazzo Vitelli kijkt uit over een eikenbos en een nymfaeum. Parco Vitelli is een openbare plek waar ooit een prachtige Italiaanse tuin was die tot aan de stadsmuren reikte.

  1. Waar overnachten in Città di Castello?

Ben je op zoek naar een aangenaam verblijf voor je bezoek aan Città di Castello? Overnachten in het historische centrum van Perugia heeft het voordeel dat je dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden, restaurants, en winkels bent.

De omliggende regio van Città di Castello biedt prachtige landschappen en een rustige omgeving, ideaal voor wie van natuur en stilte houdt. Buiten het centrum kan je vaak verblijven op agriturismo's, waar je een inkijkje krijgt in het landelijke leven en kunt genieten van lokale producten Wij hebben alvast onze favorieten voor je opgelijst of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en pensions in Città di Castello.

  1. Mis niets: download onze gratis reisgids Umbrië

Wil je niets missen tijdens je vakantie in Umbrië? Dan hebben we goed nieuws, want wij deden al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Umbrië met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids Umbrië.

Umbrië

Gratis reisgids Umbrië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?