10 x beste campings langs de Moezel: waar kamperen in de Moezelstreek? + tips

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x beste campings langs de Moezel: waar kamperen in de Moezelstreek? + tips

13 mei 2024 in Moezel0 reacties

Overzicht met de leukste campings langs de Moezel + tips

Geen zin in een verblijf in een of ander luxehotel? Liever overnachten middenin de natuur op een camping? Gelijk heb je. Voor je vakantie langs de Moezel zijn er tal van leuke campings te vinden. De ene camping is een waar luxe-oord met zwembad, de andere brengt je dan weer dichter bij de natuur of heeft een adembenemend uitzicht op de wijngaarden. Alleszins een vakantie dat je nooit zal vergeten!

Hieronder alvast een overzichtje van de beste campings in de Moezelstreek.

Inhoud artikel

  1. Kaartje met de mooiste campings aan de Moezel

De Moezelstreek is een prachtige en veelbelovende bestemming om te verkennen met een camper. Langs de oevers van de Moezel zijn er dan ook verschillende campings en camperplaatsen waar je kan verblijven.

Enkele populaire plekken om te kamperen met je eigen caravan zijn onder andere Bernkastel-Kues, Cochem, Traben-Trarbach en Koblenz. Onze tip? Verblijf op een van de gezellige campings gelegen aan de oever van de Moezel met zicht op de glooiende wijngaarden. In deze blogpost ontdek je alvast 10 van onze favoriete kampeerplaatsen in de Moezelstreek of bekijk het volledige aanbod bij onderstaande aanbieders:

Enkele van de mooiste campings langs de Moezel op de kaart

  1. Moselcampingplatz Rissbach

De Moselcamping Rissbach, gelegen aan de rivier en omringd door de wonderschone Duitse natuur, is een absolute aanrader in Traben-Trarbach. De familiecamping beschikt over ruime (schaduwrijke) kampeerplaatsen aan het water, een restaurant en een kleine supermarkt waar je terecht kan voor kleine boodschappen.

Verder is het de ideale uitvalbasis voor culturele uitstapjes naar o.a. Bernkastel-Kues, de ruïne Grevenburg of Traben-Trarbach (op slechts 5 minuten rijden). In de nabije omgeving kan je genieten van prachtige fietstochten en ook heel wat plezier beleven in en op het water. Meer info en boeken.

  1. Moselcampingplatz Pünderich

De Moselcamping Pünderich is zeer rustig te midden van prachtige fiets- en wandelpaden die door het Moezelgebied lopen. Zo ligt boven op de wijnberg, aan de overkant van de camping, de Marienburg vanwaar je een prachtig uitzicht hebt.

Op de campings zijn er ruime staanplaatsen voorzien voor zowel tenten als caravans en campers. Na een lange dag van het ene Moezelstadje naar het andere te rijden, kan je je smaakpapillen laten verwennen met lokale, culinaire hoogstandjes in het restaurant van de camping, nadien kan je nog even de zonsondergang spotten vanop het houten terras. De campings bevindt zich in Pünderich, een typisch Moezeldorp met prachtige vakwerkhuizen, smalle straatjes en kleine terrasjes bij lokale wijnhuizen. Boek je verblijf hier.

  1. Campingplatz Bären-Camp und Restaurant

Camping Bären-Camp ligt in een bocht langs de oevers van de Moezel, waar je een prachtig uitzicht hebt op de steile wijngaarden. De kampeerplaatsen (die variëren tussen de 70 en 100 m²) zijn genummerd en zijn deels afgebakend met bomen. Verder is er ook een verwarmd sanitair, een landelijk en gezellig ingericht restaurant waar men dagmenu's serveert, een bar en een campingwinkeltje. De camping grenst aan het charmante dorpje Bullay, waar je diverse restaurantjes en een supermarkt kan vinden. Meer info en boeken.

  1. Mosel-Islands Camping

In het romantische wijndorpje Treis-Karden kan je verblijven bij de Mosel Islands Camping, gelegen op een recreatie-eiland te midden van een prachtig landschap. Kampeer direct aan het water waar je vanuit je campingstoel kan genieten van de voorbijvarende bootjes en de omliggende wijngaarden.

Wil je graag zelf de Moezel verkennen vanop het water? Dat kan met een van de plezierbootjes die hier in de jachthaven liggen te dobberen! Voor een dagje uit zijn de nabijgelegen steden Koblenz en Cochem een absolute aanrader, of zet je hoogtevrees opzij en overweeg een bezoekje aan de Geierlayhangbrug. Boek je verblijf hier.

  1. Landal Camping Sonnenberg

In de heuvels boven de Moezel, in het rustige wijndorpje Leiwen ligt het Landal Sonnenberg. Het vakantiepark is een ideaal verblijf voor gezinnen met kinderen. Het vakantiepark biedt naast gezellige vakantiewoningen ook ruime staanplaatsen voor campers, een overdekte zwembaden, een klimpark, een grote buiten- en binnenspeeltuin én het unieke Moezellandschap met de schilderachtige wijndorpjes.. wat heb je meer nodig?

Graag de omgeving verkennen? Maak dan eens een boottocht over de Moezel en geniet van dit fraaie landschap en de historische kastelen of breng een bezoekje aan de oudste stad van Duitsland, Trier. Laat je camper achter en huur je een fiets bij de receptie. Meer info en boeken.

  1. Knaus Campingpark Bernkastel-Kues

KNAUS Campingpark Bernkastel-Kues is rustig gelegen op een groen schiereiland, op wandelafstand van het pittoreske Bernkastel-Kues. De afgebakende staanplaatsen liggen op gras zijn grotendeels beschut door de omliggende bomen. Er zijn ook enkele kampeerplaatsen die aan de oever van de Moezel liggen. Verder is er ook een speeltuin met diverse leuke speeltoestellen, kan je er fietsen huren en vanuit de jachthaven kan je zelf de Moezel op met een roeibootje of kano.

Ook in de nabije omgeving kan je je uitleven. Of je nu de beroemde Calmont Klettersteig wilt beklimmen, varen of slenteren door de romantische oude binnenstad van Bernkastel-Kues - deze camping biedt het ideale startpunt. Meer info en boeken.

  1. Moselcampingplatz Wolf

Een ander gezellige camping in Traben-Trarbach is Moselcamping Wolf met een schitterend uitzicht over de rivier en de glooiende wijngaarden aan de overkant. Waterratten onder ons kunnen een verfrissende duik nemen in het rivierwater van de Moezel, of voor wie wat meer actie wilt, kan de Moezel ook verkennen met een kano of een stand-up paddle.

Nadien kan je bij het gezellige restaurant met terras proeven van de specialiteit van het huis: Flammkuchen. Hier vind je tevens een winkeltje met allerlei basisbenodigdheden. De camping is vooral populair bij kampeerders die wandelend of fietsend deze prachtige streek willen ontdekken. Boek je verblijf hier.

  1. Camping Schausten

Op 20 minuten wandelen van Cochem bevindt zich Camping Schausten. Deze gezinsvriendelijke camping gelegen middenin een bos, biedt naast ruime kampeerplaatsen ook een speeltuin waar de kinderen zich volledig kunnen uitleven, mogelijkheid tot het huren van fietsen en een eigen restaurant waar je 's avonds lekker gezellig kan dineren. Op een klein halfuurtje wandelen van de camping bereik je het Pinnerkreuz, een uitzichtpunt waar je een adembenemend uitzicht hebt over de stad en de Moezel. Meer info en boeken.

  1. Moselcampingplatz Alf

Op zoek naar een camping vlakbij Bremm? Moselcampingplatz Alf ligt in Alf aan de Alfbach rivier en wordt omgeven door bossen en wijngaarden. De gezellige, gezinsvriendelijke camping beschikt over alle faciliteiten die nodig zijn voor een geslaagde kampeervakantie: ruime staanplaatsen, mogelijkheid tot het huren van accommodatie (van knusse chalets tot safaritenten), een speeltuin voor de kinderen, een schattenjacht in de rivier en een barbecue hut.

Een leuke extra, eenmaal per week sluit men de avond af met een gezellig kampvuur. Vergeet zeker je marshmallows niet mee te brengen om te grillen boven het vuurtje! Bremm ligt op 10 minuten rijden van de camping. Meer info en boeken.

  1. Knaus Campingpark Rhein-Mosel Koblenz

Overnachten in de buurt van Koblenz? Dan is KNAUS Campingpark Koblenz/Rijn-Moezel tegenover het oude centrum een absolute aanrader. De kampeerplaatsen bevinden zich aan de oever van de Moezel en bieden een fantastisch uitzicht op de smalle landtong de ‘Deutsches Eck’ en de vesting Ehrenbreitstein. In de zomerperiode (april tem september) kan je met de passagierveerboot "Liesel" rechtstreeks van de campings naar de historische binnenstad van Koblenz varen. Meer info en boeken.

  1. Download je gratis reisgids Moezel

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in de Moezel? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Moezel met meer dan 60 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je preview reisgids Moezel met een gratis stadswandeling in Trier en Koblenz.

Moezel

Gratis reisgids Moezel downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?